Face to Face

Ο προπονητής της Μπάτσκα Τόπολα στο BN Sports: «Ό,τι μπορούμε για την πρόκριση, θα διάλεγα…. πάντα τον Γιόβετιτς»

Ο προπονητής της Μπάτσκα Τόπολα στο BN Sports: «Ό,τι μπορούμε για την πρόκριση, θα διάλεγα…. πάντα τον Γιόβετιτς»

Η ώρα πλησιάζει, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάτκσα Τόπολα του Ζάρκο Λάζετιτς, στην τελευταία αγωνιστική του Europa League και γνωρίζει πως με έναν βαθμό, θα καταφέρει να εξασφαλίσει μία θέση στο Europa Conference League. Το BN Sports φιλοξενεί αποκλειστικά τη συνέντευξη του προπονητή των Σέρβων, μερικές ώρες πριν τον «τελικό» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Συνέντευξη στον σπουδαστή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, Γιώργο Γεωργή

Ο Ολυμπιακός δίνει την Πέμπτη στις 22:00 τον τελικό πρόκρισης στα νοκ άουτ του Conference League, απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα. Oι Σέρβοι έρχονται στην Αθήνα με μοναδικό στόχο την νίκη που θα τους βάλει πάνω από τους «ερυθρόλευκους», στην 3η θέση.

Το BN Sports φιλοξενεί τον προπονητή της σερβικής ομάδας, Ζάρκο Λάζετιτς, σε μία σύντομη συνέντευξη, για την αναμέτρηση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Σέρβος «κόουτς» κάνει καλή δουλειά στην ομάδα του, έχοντάς την στην 3η θέση της κατάταξης στο πρωτάθλημα, πίσω μόνο από τους δύο «γίγαντες», Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν, ενώ κέρδισε με το εμφατικό 4-0 τους δεύτερους, στο εκτός έδρας παιχνίδι, στις 25 Νοεμβρίου.

Ο ίδιος δεν έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχοντας κάνει και ένα μικρό πέρασμα από την ομάδα του Α.Σ. Ρόδου από το 2009 μέχρι το 2010.
laz_2010_3_23_22_35_48_b.jpg

Αναλυτικά, η συνέντευξή του Ζάρκο Λάζετιτς στο BN Sports:

Κόουτς, με δεδομένη την βαθμολογική κατάσταση στον όμιλο και το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης», πόσες πιθανότητες θεωρείτε πως έχει η Μπάτσκα Τόπολα για πρόκριση στο Conference League;

«Εξ’ αρχής ήταν δύσκολο, γιατί όλες οι ομάδες του ομίλου είχαν μεγάλη εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με πολλά τρόπαια στην κατοχή τους. Σαν προπονητής δεν θέλω να παίξω με τις πιθανότητες, αλλά σίγουρα θα είναι δύσκολο. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να είμαστε ανταγωνιστικοί, για να διεκδικήσουμε όσες ελπίδες έχουμε για πρόκριση».

Υπήρξε, από κάποια στιγμή και μετά στον όμιλο, η πιθανότητα να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στο πρωτάθλημα από όση δώσατε στην Ευρώπη;

«Δεν κάναμε ποτέ διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις διοργανώσεις. Ασφαλώς το σέρβικο πρωτάθλημα είναι σημαντικό, γιατί θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη και την επόμενη σεζόν, αλλά αυτή είναι η πρώτη μας φορά σε ευρωπαϊκό όμιλο και θέλουμε να παίζουμε κάθε παιχνίδι στο 100% και να προσπαθούμε να το κερδίσουμε».

Έχετε αγωνιστεί στην Ελλάδα για ένα μικρό διάστημα, τη διετία 2009- 10 στην ομάδα της Ρόδου. Πως ήταν εκείνο το διάστημα για εσάς;

«Ήταν εκπληκτικά. Πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ. Παρά τον υποβιβασμό της ομάδας, ήταν από τις ωραιότερες περιόδους της ζωής μου. Βοήθησα με κάποια γκολ, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Ευχαριστήθηκα τη ζωή εκεί και τη Ρόδο, που έχει παρόμοια στοιχεία και ανθρώπους με τη Σερβία».

Μιας και γνωρίζετε, έστω και από αυτή τη μικρή περίοδο, κάτι από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ποιο είναι το σχόλιο σας για τις τέσσερις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη φέτος;

«Δυστυχώς, δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο να παρακολουθήσω τους αγώνες των άλλων ομάδων, λόγω των συνεχόμενων υποχρεώσεων που έχουμε κάθε 3-4 μέρες. Το μόνο που είχα δει ήταν τα παιχνίδια της Μπράγκα με τον Παναθηναϊκό, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός και στάθηκε άτυχος και στα δύο παιχνίδια. Έχω δει και λίγο τον Ολυμπιακό, που είμαστε στον ίδιο όμιλο, αλλά όχι πολύ. Σίγουρα πάντως, θα απολαύσουμε το παιχνίδι της Πέμπτης».

Θα αντιμετωπίσετε τον Ολυμπιακό με διαφορετικό προπονητή αυτή τη φορά. Ποια ήταν η γνώμη σας για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ;

«Όταν προετοιμαζόμασταν για το πρώτο παιχνίδι στη Σερβία, είδα πολλές τακτικές αποφάσεις και μία πολύ καλή ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες. Είχαν ένταση στο παιχνίδι τους σε επίθεση και άμυνα. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο από εδώ και πέρα».

Αν είχατε την επιλογή να διαλέξετε κάποιον παίκτη από τον Ολυμπιακό, ποιος θα ήταν αυτός;

«Αν ήταν να διαλέξω μόνο έναν παίκτη, αυτός θα ήταν και θα είναι… πάντα ο Στέφαν Γιόβετιτς».

Έχουν υπάρξει πολλοί Σέρβοι προπονητές στην Ελλάδα. Θα θέλατε να δουλέψετε κάποια στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Δεν το σκέφτομαι, η αλήθεια είναι, τώρα. Το μυαλό μου είναι στη Μπάτσκα Τόπολα. Ζούμε το όνειρό μας σε ευρωπαϊκό όμιλο. Κάποια στιγμή, όμως, φυσιολογικά ίσως φύγω. Αλλά μέχρι τότε είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και να γίνουμε καλύτεροι. Αν το καταφέρουμε αυτό, ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0