Face to Face

Ο Γιόσου Σαριέγκι στο BN Sports: «Οικογένειά μου ο Παναθηναϊκός, μπορεί μία νέα... έκπληξη με Βιγιαρεάλ!» (video)

Ο Γιόσου Σαριέγκι στο BN Sports: «Οικογένειά μου ο Παναθηναϊκός, μπορεί μία νέα... έκπληξη με Βιγιαρεάλ!» (video)
Ένας από τους αγαπημένους ξένους στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού, σκόρερ ενός εμβληματικού ευρωπαϊκού γκολ! Ο Γιόσου Σαριέγκι στο BN Sports, για το «do or die» ματς με τη Βιγιαρεάλ (30/11, 22:00), τις δικές του αναμνήσεις από την Ελλάδα, αλλά και τα αγαπημένα του «παιδιά», στον τωρινό Παναθηναϊκό!
Συνέντευξη στους Δημήτρη Φεραδούρο και Φάνη Τσοκανά

Το όνομά του, έγινε συνώνυμο με εκείνο το γκολ στο Μεάτσα. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, Γιόσου ΣαριέγκιΠαναθηναϊκός και εκείνο το «διπλό» απέναντι στην Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο, στην τελευταία πορεία των «πρασίνων» έως τους «16» του Champions League, θα είναι έννοιες απόλυτα συνυφασμένες.
 
Τα χρόνια έχουν περάσει από τότε, αλλά κάθε συνάντηση του Παναθηναϊκού με τη Βιγιαρεάλ, θα είναι μία εξαιρετική αφορμή για ένα flashback σε εκείνα τα χρόνια. Κι ο Γιόσου Σαριέγκι (απ)έδειξε μιλώντας στο BN Sports, πως αποφάσισε μεν, να μείνει εκτός ποδοσφαίρου αφότου αποσύρθηκε, αλλά φροντίζει να ενημερώνεται, για την ομάδα της καρδιάς του.
 
«Ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένειά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και τώρα που αντιμετωπίζει ξανά την ισπανική ομάδα, ο λόγος του έχει άλλη βαρύτητα. Έστω κι αν δεν έμεινε μόνο στο ματς, αλλά μίλησε και για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά και τους αγαπημένους του, Ιωαννίδη και Βαγιαννίδη!

σαριεγκι_3.jpg

«Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής. Γνωρίζει καλά την Ελλάδα, το πρωτάθλημα και τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Γι' αυτό και τα πηγαίνει τόσο καλά στη Stoiximan Super League. Στην Ευρώπη τα πράγματα έχουν γίνει πιο περίπλοκα, αλλά υπάρχει χρόνος» ανέφερε αρχικά, για να συμπληρώσει.
 
«Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, εκτός έδρας. Η Βιγιαρεάλ δεν καίγεται. Έχει το πάνω χέρι.

Πάντα υπάρχει χώρος για εκπλήξεις. Όπως στο πρώτο παιχνίδι. Οφείλεις να ελπίζεις, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν κερδίζεις εύκολα τη Βιγιαρεάλ, ειδικά στην έδρα της. Ακόμα και φέτος, που δεν είναι τόσο καλή».
 
Η επόμενη ερώτηση, ήρθε αβίαστα. «Παρακολουθείς ακόμη ματς του Παναθηναϊκού;»

σαριεγκι_2.jpg

«Δυστυχώς, δεν βλέπω κάθε αγώνα, αλλά πάντα παρακολουθώ τα αποτελέσματα της ομάδας. Πέρυσι ήμασταν κοντά στον τίτλο. Φέτος, ελπίζω να τα καταφέρουμε!

Ο Παναθηναϊκός για εμένα, παραμένει η οικογένειά μου. Όταν επισκέφθηκα την ομάδα, πριν το ματς με την Μπράγκα, μου ήρθαν στο μυαλό τόσες αναμνήσεις. Αγκάλιασα φίλους ξανά. Απίστευτη χαρά και συγκίνηση».
 
Πλήρη εικόνα της ομάδας δεν έχει, αλλά από τα λίγα που έχει παρακολουθήσει, έχει ξεχωρίσει δύο Ελληνόπουλα, που διαπρέπουν.

«Από την τωρινή ομάδα μου αρέσουν πολύ οι νέοι. Έρχονται με ορμή και παίζουν με πάθος! Μιλάω για τους Βαγιαννίδη και Ιωαννίδη. Φυσικά, και ο Ζέκα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».

3535796.jpg

Σε ένα διάστημα πέντε χρόνων, ίσως ήταν δύσκολο να επιλέξει μόνο μία δυνατή στιγμή. Στην περίπτωση του Γιόσου Σαριέγκι, όμως, όπως προαναφέρθηκε, η επιλογή μίας οδηγούσε σε... μονόδρομο!

«Υπάρχουν τόσες πολλές και καλές αναμνήσεις, που είναι δύσκολο να διαλέξω μία. Πρωτάθλημα, Κύπελλο Ελλάδας, μεγάλες βραδιές στην Ευρώπη. Θα μείνω, όμως, στο υπέροχο παιχνίδι με την Ίντερ και στο γκολ που πέτυχα! 
 
Δεν έβαλα πολλά γκολ στην καριέρα μου, και αυτό ήταν πολύ σημαντικό και για εμένα, και τους φιλάθλους!

Η απόλαυση της πρόκρισης από τους ομίλους του Champions League, είναι ένα μοναδικό συναίσθημα. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό! Θυμάμαι ακόμη την υποδοχή του κόσμου στην Παιανία και ανατριχιάζω!

Και το ΟΑΚΑ. Τι όμορφο που ήταν γεμάτο, με τόσο κόσμο να τραγουδάει! Πολλές αναμνήσεις, όπως προείπα».


Φέτος το καλοκαίρι, συμπληρώθηκαν έντεκα χρόνια από την αποχώρηση του Γιόσου Σαριέγκι από τον Παναθηναϊκό και την ενεργό δράση. Παρόλα αυτά, οι φιλίες που δημιούργησε στην Ελλάδα, παραμένουν ανεξίτηλες.

«Παραμένω σε επαφή με παλιούς συμπαίκτες, αν και όχι τόσο συχνά, όσο θα έπρεπε. Μιλάω με τον Ζέκα και τον Βύντρα. Είχα πολύ καλές σχέσεις με τους Έλληνες γενικότερα, αλλά ο Βύντρα, ήταν ο καλύτερός μου φίλος. Και στα πέντε χρόνια που έμεινα στην Ελλάδα, τα πηγαίναμε πολύ καλά. 
 
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχάσω μερικούς από τους καλύτερους μου φίλους που δούλευαν στον σύλλογο, όπως ο Νεκτάριος, ο Γιάννης, ο Γρηγόρης και η Μαρία».

σαριεγκι.jpg


Τέλος, αναφέρθηκε και στην πρόταση που είχε από τον Παναθηναϊκό, ώστε να επιστρέψει, από άλλο πόστο. Όπως φαίνεται και από την απάντησή του και από τη στάση του, το κεφάλαιο «ποδόσφαιρο», έχει κλείσει οριστικά.

«Είχα μία πρόταση από τον Γιάννη Αναστασίου, για να είμαι ένας από τους βοηθούς του στο τεχνικό επιτελείο, αλλά εκείνη τη στιγμή, αποφάσισα να είμαι με την οικογένειά μου, στη χώρα των Βάσκων. Και κάπως έτσι, παρόλο που ήμουν πολύ δεμένος με τον σύλλογο, δεν αποδέχθηκα την πρόταση. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα στην καρδιά μου και μου ήταν δύσκολο να πω όχι.

Υπάρχουν πολλές πτυχές του να είμαι προπονητής που μου αρέσουν, ειδικά να είμαι στο γήπεδο βοηθώντας, αλλά υπάρχουν και άλλες που δεν μου αρέσουν. Ο προπονητής σκέφτεται πάντα την ομάδα, πρέπει να έχει πάθος και παρόλο που μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο, στη ζωή μου έχω άλλες προτεραιότητες».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0