Face to Face

Ο Μπόμπι Ζαμόρα στο BN Sports: «Η ΑΕΚ με εντυπωσίασε στο Amex, περιμένω την ατμόσφαιρα του παλιού της γηπέδου!» (video)

Ο Μπόμπι Ζαμόρα στο BN Sports: «Η ΑΕΚ με εντυπωσίασε στο Amex, περιμένω την ατμόσφαιρα του παλιού της γηπέδου!» (video)
Κάποτε, μεγάλος σκόρερ. Σήμερα, θρύλος και πρεσβευτής της Μπράιτον! Ο Μπόμπι Ζαμόρα στο BN Sports, εν όψει της σπουδαίας αναμέτρησης με την ΑΕΚ (30/11, 19:45)! Η Φιλαδέλφεια που θυμάται και περιμένει να... ξαναδεί, ο παίκτης που ξεχώρισε από το πρώτο ματς, αλλά και όσα βιώνει, δίπλα σε αυτόν τον σύλλογο-πρότυπο!
 
Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά
 
Ελάχιστοι στην Ελλάδα, τον έχουν συνδέσει με την Μπράιτον. Σχεδόν όλοι, τον θυμούνται ως βασικό σέντερ φορ της Φούλαμ της σεζόν 2009/10. Εκείνης που έφτασε έως τον πρώτο τελικό του Europa League. Ο Μπόμπι Ζαμόρα, όμως, ήταν και παραμένει, πολύ στενά συνδεδεμένος με τους «γλάρους»!
 
Το όνομά του ξεκίνησε να «χτίζεται» εκεί! Υπήρξε καθοριστικός στην άνοδο από τη Second Division της σεζόν 2001/02, δηλαδή την τότε 3η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, σκοράροντας 28 φορές. Περιττό να ειπωθεί πως αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Κι όλα αυτά, στα 21 του χρόνια! Πώς να μην τον λατρέψουν;
 
Ακολούθησαν ΤότεναμΓουέστ ΧαμΦούλαμ, συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας, και περισσότερες από 250 εμφανίσεις στην Premier League, για να κλείσει την καριέρα του εκεί, που ουσιαστικά, άρχισαν όλα. Και συνεχίζουν, μέσω ενός διαφορετικού ρόλου!
 
Ο Μπόμπι Ζαμόρα, έκτος στη λίστα των all-time σκόρερς της Μπράιτον με 90 γκολ, σε αυτήν τη «χρυσή» περίοδο της ιστορίας της, είναι πρεσβευτής της, από το 2018.
 
Ζει εκ των έσω το «θαύμα της Μπράιτον», που απλώς «χειροκροτά» ο υπόλοιπος πλανήτης. Και πριν το σπουδαίο ματς απέναντι στην ΑΕΚ (30/11, 19:45), για την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, μιλώντας στο BN Sports, είχε μόνο κολακευτικά λόγια να πει, για ένα άλλο πρότζεκτ: αυτό της «Ένωσης», υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα


Η «καλοκουρδισμένη» ΑΕΚ, ο Στάνκοβιτς και η... εχθρική Νέα Φιλαδέλφεια!

«Δεν είμαι σίγουρος ότι η Μπράιτον θα θεωρήσει τον εαυτό της ως φαβορί, ειδικά μετά την ήττα στο πρώτο ματς. Η ΑΕΚ είναι καλά προπονημένη, με πολύ καλούς παίκτες, και θα έχει ένα παθιασμένο πλήθος να την υποστηρίζει. Οπότε, η Μπράιτον ξέρει ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. 
 
Δεδομένα, όμως, δεν θα αλλάξει τον τρόπο που παίζει. Αυτό είναι σίγουρο. Θα έρθει στην Αθήνα αναζητώντας τη νίκη, ώστε να βρεθεί σε εξαιρετική θέση για την πρόκριση στα νοκ άουτ» ανέφερε αρχικά, δίνοντας τη δική του οπτική για το ματς. Μία άποψη που θα ήταν τελείως διαφορετική, αν δεν είχε προηγηθεί το σπουδαίο «διπλό» της ΑΕΚ στην Αγγλία.

«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση στο Amex. Φαινόταν μια καλά δουλεμένη, πιεστική ομάδα, με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Δεν πιστεύω πως η Μπράιτον ήταν στα καλύτερά της εκείνο το βράδυ, αλλά θα έπρεπε να έχει πάρει τουλάχιστον μια ισοπαλία», συμπλήρωσε για το βράδυ που η ΑΕΚ «χάλασε» το ευρωπαϊκό ντεμπούτο των «γλάρων». 
 

Πάντως, για εκείνο το ματς, ο Μπόμπι Ζαμόρα έχει ξεκάθαρη άποψη για το ποιος ήταν ο MVP της «Ένωσης».

«Ο τερματοφύλακας Τσίτσαν Στάνκοβιτς μου άρεσε πολύ! Έκανε μερικές πολύ καλές αποκρούσεις και είχε τον έλεγχο της περιοχής υπό πίεση και έδωσε αυτοπεποίθηση στους αμυντικούς μπροστά του».
 
Χρόνια στα γήπεδα, ο «θρύλος» της Μπράιτον έχει εικόνες από το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ. Και όπως φάνηκε και από τα αφιερώματα των Άγγλων, περιμένουν πώς και πώς να «γνωρίσουν» και το καινούργιο, την OPAP Arena.
 
«Θυμάμαι το παλιό της γήπεδο και η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά "εχθρική"! Το ίδιο περιμένω να είναι το ίδιο και την Πέμπτη, αλλά η Μπράιτον το έχει συνηθίσει, έχοντας ήδη πάει στη Μασσαλία και τον Άγιαξ. Και τώρα, άλλωστε, έχει πολλούς παίκτες που παίζουν σε μεγάλα παιχνίδια για τις χώρες τους. Η ένταση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι μια νέα εμπειρία για την Μπράιτον ως σύλλογο, αλλά όχι για τους παίκτες. Αυτοί θα απολαύσουν την ατμόσφαιρα!»
 

Σύλλογος πρότυπο, «γιατί όχι μία... Φούλαμ του 2010;»

Η εντός συνόρων εικόνα των «γλάρων», έχει ανεβάσει τον πήχη κατακόρυφα. Μεγαλύτερο παράδειγμα από τις στοιχηματικές αποδόσεις, δεν υπάρχει.
 
Αμέσως μετά την κλήρωση των ομίλων, η Μπράιτον ήταν το 3ο φαβορί για την κατάκτηση του Europa League. Και ο Μπόμπι Ζαμόρα, έχοντας ζήσει το «παραμύθι» της Φούλαμ, έως έναν ευρωπαϊκό τελικό, είναι ο κατάλληλος για να «διαβάσει» τα σημάδια, μίας ανάλογης πορείας.
 
«Γιατί όχι; Εκείνη η ομάδα της Φούλαμ και αυτή η ομάδα της Μπράιτον, παίζουν με διαφορετικό τρόπο, αλλά υπάρχουν ομοιότητες. Είναι δύσκολο να νικηθούν και είναι καλά προπονημένες. Η Μπράιτον είναι πολύ οργανωμένη και της αρέσει να επιτίθεται. Αλλά όλοι γνωρίζουν τον ρόλο τους και ο ένας του άλλου στην ομάδα, και γι' αυτό όποτε ο Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι αλλάζει παίκτες, το σύστημα είναι το ίδιο και όλοι νιώθουν άνετα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Για φινάλε; Φυσικά ό,τι αφορά στον δικό του ρόλο στον σύλλογο και τις διαρκώς αυξανόμενες «μετοχές» της Μπράιτον στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ένα παράδειγμα προς μίμηση, για αρκετούς συλλόγους στην Ευρώπη. Μεταφορικά και κυριολεκτικά!

«Είναι τιμή μου να είμαι ο πρεσβευτής του συλλόγου και να διατηρώ τους δεσμούς μου αυτή την υπέροχη στιγμή στην ιστορία της Μπράιτον. Είχα δύο περιόδους ως παίκτης που της απόλαυσα, αλλά η πρόοδος του συλλόγου από τότε που μπήκαν στην Premier League, είναι απίστευτη. Ο σύλλογος ολοένα και μεγαλώνει!

Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Ευρώπη, για τον τρόπο που ο σύλλογος έχει οργανωθεί. Έχει γίνει κάτι σαν πρότυπο. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά κινούμενα μέρη σε αυτό. 
 
Η Μπράιτον είναι ένας μοναδικός σύλλογος από πολλές απόψεις, ειδικά όσον αφορά τη στελέχωσή του. Μακάρι να συνεχίσει έτσι – και νομίζω ότι θα το κάνει!»
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0