Face to Face

Ο Βιντσέντσο Γκρίφο στο BN Sports: «Ήμασταν τυχεροί κόντρα στον Ολυμπιακό - Σαν… διακοπές το Europa League για εμάς!» (video)

Ο Βιντσέντσο Γκρίφο στο BN Sports: «Ήμασταν τυχεροί κόντρα στον Ολυμπιακό - Σαν… διακοπές το Europa League για εμάς!» (video)

Ο Ολυμπιακός πάει στο Φράιμπουργκ μόνο για τη νίκη, αλλά η γερμανική ομάδα μάλλον δεν «καίγεται» τόσο για το Europa League! Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε ο Βιντσέντσο Γκρίφο, μιλώντας στο BN Sports! Παράλληλα, ο 30χρονος εξτρέμ τόνισε, μεταξύ πολλών ακόμα, πως ήταν λίγο… τυχεροί στην αναμέτρηση του Γ. Καραϊσκάκης.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Τάσο Φαραό

«Οι ημέρες στο Europa League είναι κάτι σαν… διακοπές»! Ασυνήθιστη ατάκα. Ιδιαίτερα όταν έρχεται πριν από ένα κρίσιμο ματς, από τον αρχηγό της ομάδας. Ο Βιντσέντσο Γκρίφο όμως, είναι ειλικρινής και δε διστάζει να παραδεχθεί στο BN Sports πως η πρώτη προτεραιότητα της Φράιμπουργκ είναι η Bundesliga.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη Γερμανία για να παίξει το τελευταίο του χαρτί, ώστε να έχει ελπίδες να συνεχίσει στο Europa League. Η γερμανική ομάδα βρίσκεται στους εννέα βαθμούς, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τέσσερις. Με νίκη η ομάδα του Πειραιά παραμένει στο «κυνήγι» της δεύτερης θέσης, ενώ εξασφαλίζει παράλληλα και την τρίτη, που την στέλνει στα νοκ-άουτ του Conference League.

Οι δύο ομάδες δεν είναι… άγνωστες μεταξύ τους. Αντάμωσαν και την περασμένη σεζόν, ξανά στη φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Βέβαια, τα πράγματα τότε ήταν διαφορετικά. Κάτι που γίνεται αντιληπτό από τα παιχνίδια που διεξήχθησαν στο Γ. Καραϊσκάκης.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός γνώρισε μία «βαριά» ήττα με 3-0. Φέτος, αν και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, ο τρόπος που ήρθε ήταν εξ ολοκλήρου διαφορετικός. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν δύο φορές, πίεζαν και είχαν ευκαιρίες, αλλά το τέρμα του Φίλιπ στο 86ο λεπτό, στάθηκε αρκετό για να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στη Φράιμπουργκ.

Γκριφο.jpg


«Η νίκη μας στο πρώτο ματς, ήταν σίγουρα λίγο τυχερή»

Ο Γκρίφο, σκόρερ του δεύτερου τέρματος της γερμανικής ομάδας, εντόπισε αρκετές αλλαγές στο σύνολο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, συγκριτικά με την προηγούμενη «διασταύρωσή» τους. Κάτι που είχε ομολογήσει και ο Ρόλαντ Σάλαϊ πριν από μερικούς μήνες, μιλώντας στο BN Sports.

«Έχουμε καταλάβει ήδη από το πρώτο φετινό μας παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό στον Πειραιά (21/09, 2-3), πως πρόκειται για μία πολύ δυνατή ομάδα στο επιθετικό κομμάτι. Οπότε γνωρίζουμε τι να περιμένουμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πλεονεκτική θέση, καθώς κερδίσαμε στην πρεμιέρα στο γήπεδό τους. Θέλουμε απλώς να υπερασπιστούμε το προβάδισμα που έχουμε».

Ταυτόχρονα, ο Ιταλογερμανός εξτρέμ, επεσήμανε ότι οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ανάγκασαν τη Φράιμπουργκ να τρέξει και αρκετά, προκειμένου να φτάσει στη νίκη. Ένα αποτέλεσμα που ο ίδιος χαρακτήρισε ως… τυχερό!

«Πραγματικά ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Στην πρώτη αναμέτρηση δεχθήκαμε τεράστια πίεση, έπρεπε να… καταπιούμε αρκετά χιλιόμετρα!

Η νίκη μας ήταν σίγουρα λίγο τυχερή. Παρ’ όλα αυτά, καταφέραμε επίσης να σκοράρουμε σε τρεις περιπτώσεις. Είναι κάτι που πρέπει να μπορέσεις να κάνεις στον Πειραιά, ώστε να φύγεις ως νικητής».

Πάντως, στην τελευταία συνάντησή τους στη Γερμανία, ο Ολυμπιακός τα είχε πάει περίφημα. Με την ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ να έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της, το γκολ του Ελ Αραμπί διατηρούσε μπροστά τους «ερυθρολεύκους» μέχρι τις καθυστερήσεις. Τότε, όμως, ο Κίμπλερ ισοφάρισε στερώντας τους τη νίκη.

Όπως και να έχει, ο Γκρίφο δεν πιστεύει πως υπάρχει λόγος να συγκριθεί το παιχνίδι που έπεται (30/11, 19:45), με εκείνο της περασμένης σεζόν.

«Το ματς στη Γερμανία πέρυσι, δεν θα έχει καμία σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης (30/11, 19:45). Τόσο η Φράιμπουργκ, όσο και ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικές ομάδες, σε σύγκριση με την τελευταία φορά. Εκείνοι έχουν πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους, ενώ εμείς ταλαιπωρούμαστε από πολλούς τραυματισμούς».


«Το
Europa League είναι κάτι σαν… διακοπές»!

Οι σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές επέστρεψαν φέτος στο Λιμάνι. «Θύμα» η Γουέστ Χαμ, με τον Ολυμπιακό να φτάνει σε ένα τεράστιο αποτέλεσμα, επικρατώντας με 2-1!

«Φυσικά και πιστεύαμε ότι είχαν τη δυνατότητα να κερδίσουν τη Γουέστ Χαμ. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα προσπαθήσουμε να τους αποτρέψουμε από το να κάνουν κάτι αντίστοιχο απέναντί μας», σχολίασε ο αρχηγός της Φράιμπουργκ με αφορμή τη νίκη των Πειραιωτών απέναντι στα «σφυριά» στο Γ. Καραϊσκάκης.

Οι ίδιοι ωστόσο, έως τώρα τουλάχιστον, δεν εντυπωσιάζουν εντός των συνόρων. Μετά από 12 αγωνιστικές στην Bundesliga, είναι στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 15 βαθμούς, έχοντας κερδίσει μόλις σε τέσσερις περιπτώσεις. Μάλιστα, η Φράιμπουργκ έχει ήδη αποκλειστεί από το εγχώριο Κύπελλο, χάνοντας στην έδρα της με 3-1 από την Πάντερμπορν!

«Η κατάστασή μας είναι λίγο περίπλοκη αυτή τη στιγμή. Έχουμε αρκετούς παίκτες που απουσιάζουν λόγω τραυματισμών και γενικά έχουμε μικρό ρόστερ. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, έχουμε επικρατήσει σε αρκετά ‘κλειστά’ παιχνίδια. Φέτος όμως, φαίνεται πως δεν μπορούμε να το κάνουμε με την ίδια ευκολία. Είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να εστιάσουμε».

Υπάρχει άραγε κάποιο δίλημμα μεταξύ Bundesliga και Europa League, αναφορικά με τη σημασία που δίνει ο σύλλογος στην εκάστοτε διοργάνωση; Η απάντηση του Γκρίφο είναι… αφοπλιστική!

«Η Bundesliga είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Οι ημέρες στο Europa League είναι κάτι σαν… διακοπές! Θέλουμε να απολαύσουμε αυτές τις εμπειρίες. Μέχρι τώρα πάντως, τα αποτελέσματά μας είναι εντυπωσιακά.

Κατά κύριο λόγο αυτό που επιθυμούμε είναι να σταθεροποιηθούμε, ώστε να κάνουμε μία καλή σεζόν στην Bundesliga. Στην Ευρώπη το ιδανικό θα ήταν να παραμείνουμε για όσο το δυνατόν περισσότερο».

Grifo_Enth.jpg


«Στο Φράιμπουργκ θα είναι ένα ‘καυτό’ βράδυ στον κρύο Νοέμβριο»

Σχετικά με τον Ολυμπιακό ως σύνολο, τα λόγια του 30χρονου άσου της Φράιμπουργκ ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως δεν θέλησε να μιλήσει για κάποιον παίκτη των «ερυθρολεύκων» μεμονωμένα.

«Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω ατομικά κάποιον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Για εμένα πρόκειται για μία πολύ πειστική ομάδα, είναι ένα ‘συμπαγές’ σύνολο και αυτό το λέω ως ένα τεράστιο κομπλιμέντο.

Ο προπονητής μας φημίζεται για τα πολύ εξειδικευμένα μαθήματα βίντεο που μας κάνει πριν από τους αγώνες. Οπότε αυτός είναι ο λόγος που γνωρίζω κάθε παίκτη του Ολυμπιακού πολύ καλά… (σ.σ. γελώντας)»!

Γριφο_ενθ.jpg

Επτά γκολ και επτά ασίστ μετρά ο Βιντσέντσο Γκρίφο σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν. Έχει ξεκινήσει τη χρονιά ιδανικά, φορώντας μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ένα γεγονός που μπορεί να απολαμβάνει, λόγω της «αγάπης» που τρέφει για τη Φράιμπουργκ, στην οποία βρίσκεται για 7η σεζόν, με δύο ξεχωριστές θητείες, αλλά προήλθε από μία μεγάλη ατυχία.

Ο λόγος φυσικά για τον πρώτο αρχηγό της ομάδας, τον Κρίστιαν Γκίντερ. Ο Γερμανός αμυντικός ταλαιπωρείται από κάταγμα στο χέρι, ένας τραυματισμός που τον θέτει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Μου πηγαίνουν καλά τα πράγματα φέτος, ιδίως στο Europa League. Εκεί έχω μέχρι στιγμής τέσσερα γκολ σε τέσσερα παιχνίδια. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και δίχως αμφιβολία μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και για την Bundesliga.

Είναι ιδιαίτερο το ‘δέσιμο’ που έχω με τη Φράιμπουργκ. Όταν επέστρεψα, βρήκα ένα σπίτι εδώ. Επομένως, αποτελεί τιμή για εμένα προσωπικά να φορώ το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Παράλληλα, όμως, ελπίζω ο πρώτος αρχηγός της ομάδας μας, ο Κρίστιαν Γκίντερ, να επιστρέψει σύντομα και πάλι μαζί μας στο γήπεδο. Ήταν απίστευτα άτυχος με δύο διπλά κατάγματα στο χέρι».

Ειδική αναφορά έγινε φυσικά και στην ατμόσφαιρα που συνάντησε στο Γ. Καραϊσκάκης. Υπογραμμίζοντας, ή μάλλον προειδοποιώντας τους παίκτες του Ολυμπιακού, στο φινάλε της συζήτησης, πως κάτι αντίστοιχο θα τους περιμένει και στο Europa Park!

«Τη φετινή σεζόν ήταν πιο… εκκωφαντικός ο θόρυβος στο γήπεδο του Ολυμπιακού! Αυτό είναι κάτι απίστευτα πιεστικό. Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η ατμόσφαιρα στο Φράιμπουργκ είναι επίσης εκπληκτική. Πρόκειται να είναι ένα ‘καυτό’ βράδυ στον κρύο Νοέμβριο»!

grty.webp

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0