Face to Face

Ο Διευθυντής του Novibet Radio, Λευτέρης Αμπατζής, στο BN Sports: «Πάντα να ακούμε πριν παίξουμε!»

Ο Διευθυντής του Novibet Radio, Λευτέρης Αμπατζής, στο BN Sports: «Πάντα να ακούμε πριν παίξουμε!»

Το στοίχημα έχει εισχωρήσει για τα καλά στον αθλητικό κόσμο, διχάζοντας συνήθως το κοινό. Υπάρχουν οι υποστηρικτές του, που το αντιμετωπίζουν ως μορφή διασκέδασης και η αντίθετη πλευρά, που το χαρακτηρίζει ως τζόγο, κατηγορώντας συχνά τις στοιχηματικές εταιρείες. Αν εντρυφήσουμε λίγο περισσότερο σε αυτόν τον κόσμο θα συνειδητοποιήσουμε πως σε ουδεμία περίπτωση δεν προωθεί τον τζόγο. Η Novibet,τουλάχιστον, ξέρει να το βλέπει σαν ψυχαγωγία και ο Λευτέρης Αμπατζής, μέσω του Novibet Radio, έχει σκοπό να περάσει στον κόσμο αυτή τη φιλοσοφία.

Συνέντευξη στην Σουζάννα Μποντίνη

Το στοίχημα μέχρι και προσφάτως, σχετικά, δεν θεωρούνταν απολύτως νόμιμο. Αντιμετωπιζόταν ως τυχερό παιχνίδι με κίνδυνο εθισμού, μέσω του οποίου μπορεί κάποιος εύκολα να οδηγηθεί στην καταστροφή του. Τα πράγματα, όμως, έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Πλέον αποτελεί καθημερινή σχεδόν συνήθεια για τους fans των αθλημάτων και αν προσεγγιστεί με μέτρο, μπορεί να αποδειχθεί άκρως διασκεδαστικό.

Η Novibet αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρείες με μεγάλη γκάμα συνδρομητών. Είναι, μάλιστα, η πρώτη που δημιούργησε ένα στοιχηματικό ραδιόφωνο, το μοναδικό αυτή τη στιγμή στη χώρα, το Novibet Radio. Ο Λευτέρης Αμπατζής έχει αναλάβει την διέυθυνση του προγράμματος και κύριο μέλημά του να φέρει πιο κοντά τον κόσμο στο υγίες στοίχημα, αλλά με μοναδικό σκοπό την ψυχαγωγία.

Μίλησε στο BN Sports,μεταξύ άλλων, για το πώς γεννήθηκε η ιδέα, τι προσφέρει στους ακροατές και εξηγεί γιατί το στοίχημα είναι... παρεξηγημένο.

«Το Novibet Radio είναι στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του και ξεκίνησε από μια ιδέα που είχε αρχικά η διοίκηση της Novibet. Με φώναξε για να δημιουργήσουμε ένα ραδιόφωνο, το οποίο θα αναλύει τους αγώνες καθημερινά, και τα Σαββατοκύριακα, και θα δίνει προτάσεις στα μέλη της, αναλύοντας δεδομένα και στατιστικά και με βάση το ρεπορτάζ που έχουμε. Μια δουλειά, δηλαδή, δημοσιογραφική που έχει να κάνει, όμως, με το να βγάζουμε ένα αποτέλεσμα για το στοίχημα. Το θεωρώ σημαντικό για όσους είναι μέσα στην ιστοσελίδα και παίζουν, γιατί τους κρατάει συντροφιά πάρα πολλές ώρες».

Λειτουργεί, επομένως, και ως αθλητικό ραδιόφωνο, γιατί το κάθε αποτέλεσμα δεν βγαίνει από μόνο του. Γίνεται ολόκληρη προδιεργασία, αναλύονται δεδομένα, τα οποία στηρίζονται σε πολλές παραμέτρους. Αυτό που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι πως σε αυτό το ραδιόφωνο δεν υπάρχει χώρος για οπαδισμούς και φανατισμούς. Είναι ένα περιβάλλον υγιές και ανοιχτό προς όλους.

«Είμαστε αποστασιοποιήμενοι από όλο αυτό το πράγμα που είναι πολύ τοξικό τα τελευταία χρόνια και στερεί από πολύ κόσμο να πηγαίνει στο γήπεδο και να ευχαριστιέται οτιδήποτε έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Εμείς εδώ λέμε και τα στραβά. Θα πούμε αυτό που πραγματικά νομίζουμε ότι βλέπουμε μπροστά μας και πράγματι συμβαίνει. Νιώθω ότι έχουμε χάσει τελείως τον δρόμο και ακόμη όταν ακούμε και το ρεπορτάζ της ομάδας που υποστηρίζουμε, ακούμε κάποιον, ο οποίος γενικότερα φανατίζει τον κόσμο παρά προσφέρει το ρεπορτάζ αυτούσιο. Ακόμη και σε αυτό το κομμάτι έχουμε κάτι πολύ υγιές, είμαστε πολύ ψύχραιμοι, πολύ ήρεμοι και βλέπουμε τα πράγματα έτσι όπως είναι».

111_11.jpg

Ο κόσμος αναγνωρίζει αυτή τη προσπάθεια, γι’ αυτό και επιθετικά μηνύματα ή αρνητικά σχόλια απουσιάζουν, υπάρχει μια θετική αύρα. Το γεγονός ότι και ο ίδιος καυτηριάζει πολλές φορές όσα συμβαίνουν στις ομάδες, έχει κερδίσει τους ακροατές, γεγονός που φαίνεται στην υψηλή ακροαματικότητα, παρά το σύντομο διάστημα λειτουργίας του.

«Είχαμε ένα φοβερό νούμερο, επειδή είναι πολύ διαδραστικό το ραδιόφωνό μας. Έχουμε ένα chat, όπου όποιος ακροατής θέλει στέλνει τα μηνύματά του σχετικά με το τι θα παίξουμε ή όταν κάνουμε χαβαλέ και σχολιάζουμε διάφορα πράγματα στέλνει την γνώμη του. Τον Οκτώβριο κάναμε ρεκόρ μηνυμάτων, είχαμε πάνω από 14.000. Βέβαια, αυτό είναι ένα νούμερο που μπορεί ένας, για παράδειγμα, να έχει στείλει και 500 μηνύματα. Αλλά, όταν βλέπεις πάνω από 5.000 κόσμο ή σταθερά 1200 ακροατές να είναι μέσα και να ακούνε ένα ραδιόφωνο που παίζει επτά ώρες καθημερινά και εννιά ώρες το Σαββατοκύριακο, μόνο θετικό μπορεί να είναι».

Τα πολύ καλά νούμερα μπορεί στο μέλλον να φέρουν και ανταγωνιστές, που θα εντοπίσουν το κέρδος που υπάρχει μέσα σε αυτό. Και στόχος βασικός η νεολαία, που στο Novibet Radio φαίνεται πως είναι μεγάλη. Υψηλός γενικά ο αριθμός των ακροατών, ανεξαρτήτου ηλικίας, και σε αυτό συμβάλει σε σημαντικό βαθμό και το πρόγραμμα.

«Είμαστε γύρω στα 18 άτομα συνολικά η ομάδα του Novibet Radio και έχουμε σταθερές εκπομπές.  Το “Anytime Scorer”, ο οποίος είναι ένας στοιχηματικός όρος που αγαπάει πολύ ο κόσμος, είναι μια εκπομ,ή που ψάχνεις ποιος θα σκοράρει σήμερα στο παιχνίδι. Έχουμε την “Διπλή Ευκαιρία” που την κάνουν οι Δημήτρης Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Γρηγορόπουλος, Δευτέρα και Παρασκευή, και οι Δημήτρης Λιαργκόβας και Ντίμι Οικονόμου, Τρίτη και Πέμπτη. Είναι και ο Τσουβέλας εδώ που κάνει μαζί με τον Γρηγορόπουλο, μια εκπομπή που έχει να κάνει ακριβώς με το στοίχημα, αλλά βέβαια, ο Τσουβέλας την κάνει με τον δικό του τρόπο, όπως είναι αγαπητός σε όλους. Τραβάει το ενδιαφέρον των παικτών, ακριβώς επειδή η συμπεριφορά του είναι τέτοια, όπως νιώθει ο παίκτης του στοιχήματος, έχει αυτόν τον ρόλο».

222_6.jpg

Σαφώς, για να σε εμπιστευθεί ο κόσμος και να εναποθέσει τις ελπίδες του στα λόγια σου, οφείλεις να είσαι καλός tipster. Και για να γίνει αυτό απαιτείται ένα πολύ βασικό πράγμα. Εξειδίκευση!

«Δεν είναι εύκολο να πέφτεις πάντα μέσα, αλλά προσπαθούμε να επιλέγουμε τους πιο εξειδικευμένους. Για παράδειγμα, τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, αν τον βγάλουμε δυο φορές την εβδομάδα, θα τον ρωτήσουμε σίγουρα για Premier League και Champions League, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει γνώσεις και στα υπόλοιπα. Το ίδιο ισχύει και για τον Κωνσταντίνο Μελάγιες, που είναι ειδικός στην Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ. Θεωρώ ότι από την παρακολούθηση των αγώνων και μέσα από το παιχνίδι, παίζοντας στοίχημα δηλαδή, γίνεσαι καλύτερος, καταλαβαίνεις πως πρέπει να κινηθείς».

Όπως θα περίμενε κανείς ο κόσμος ασχολείται πρώτα με το ποδόσφαιρο, έπειτα με το μπάσκετ και πλέον και το τένις έχει πολύ πέραση, το οποίο οφείλεται στον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη. Πολύ θετικό το γεγονός ότι το ραδιόφωνο προσπαθεί να τραβήξει κόσμο και προς το ποδόσφαιρο και μπάσκετ γυναικών, αλλά και στο βόλεϊ. Και έχει και απήχηση. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το στοίχημα κάνει καλό στην προβολή και αυτών των αθλημάτων.

Υπάρχουν, μάλιστα, ακροατές οι οποίοι ασχολούνται κα με χάντμπολ, ακόμη και με ποδόσφαιρο σάλας. Το πιο αξιοσημείωτο απ’ όλα είναι πως κάνουν προβλέψεις, οι οποίες μπορεί να έχουν ποσοστό επιτυχίας μέχρι και 80-90%. Αφού, λοιπόν, το στοίχημα προωθεί και λιγότερο δημοφιλή αθλήματα, γιατί να υποθέσουμε πως «σκοτώνει» τον ρομαντισμό του αθλητισμού;

«Ο ρομαντισμός σίγουρα έχει χαθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεν μπορούμε, όμως, να κατηγορούμε το στοίχημα για ότι συμβαίνει. Είναι πολύ εύκολο για τον κόσμο να λέει ότι όλα γίνονται για το στοίχημα. Εγώ θα έλεγα ότι ο ρομαντισμός έχει χαθεί πολύ καιρό πριν. Το στοίχημα, ευτυχώς ή δυστυχώς για κάποιους, θα έλεγα ότι έχει βάλει το κοινό σε σκέψεις να πηγαίνει λίγο παράλληλα. Δηλαδή, θέλει να κερδίσει η ομάδα που έχει ποντάρει ή να σκοράρει ο παίκτης, στον οποίο έχει βάλει τα λεφτά του. Αυτό δεν το θεωρώ τόσο άσχημο σε ότι έχει να κάνει με τον ρομαντισμό ή την ουσία του ποδοσφαίρου. Ούτως ή άλλως, πλέον το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, πάρα πολλά τα χρήματα και σε έναν μεγάλο βαθμό, θα έλεγα ότι οι στοιχιματικές εταιρείες εξυπηρετούν ακόμη περισσότερο στο να βλέπουμε υψηλότερης ποιότητας θέαμα».

Το Novibet Radio προσφέρει ακόμη περισσότερη διασκέδαση μέσω των διαγωνισμών που φιλοξενεί, οι οποίοι θυμίζουν... παιχνίδι.

«Δίνουμε στους ακροατές να κάνουν μια πρόβλεψη, στο ποδόσφαιρο συνήθως δίνουμε το τελικό αποτέλεσμα ή να βρουν έναν παίκτη που θα σκοράρει. Όποιος βρίσκει παίρνει ένα free bet συγκεκριμένο για εκείνη την ημέρα. Αν υπάρχει παιχνίδι χωρίς νικητής το κάνουμε και λίγο τζακπότ. Παίρνουμε το αρχικό ποσό, προσθέτουμε το ίδιο ποσό στον επόμενο διαγωνισμό και γίνεται διπλάσιο. Το έχουμε κάνει και με το μπάσκετ, με το ποιος θα βάλει το πρώτο καλάθι στο ματς ή ποιος θα είναι ο τοπ σκόρερ του αγώνα, και έχει μια απήχηση. Έχουμε βάλει και εισιτήρια φέτος για πρώτη φορά. Βάζουμε ένα κουίζ και κάνουμε μια κλήρωση Όσο μπορούμε με αυτές τις προσφορές προσπαθούμε να κρατάμε τον κόσμο σε ακόμη καλύτερη διάθεση».

555_7.jpg

Στόχος είναι ένας. Να γίνει το ραδιόφωνο συνήθεια, το οποίο σε μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί. Ίσως, αργότερα διαμορφωθεί ένα καθημερινό πρόγραμμα από τις 08:00 έως τις 00:00, ώστε να ενταχθούν και αθλήματα μεταμεσονύχτια, όπως το NBA, το ποδόσφαιρο στην Λατινική Αμερική ή και το μπέιζμπολ για όσους το παρακολουθούν.

Μια όμορφη σκέψη που έχει προκύψει, είναι να ενταχθούν και εκπομπές που βασίζονται στην φιλοσοφία του στοιχήματος, ώστε να αντιληφθεί καλύτερα ο κόσμος πως να βγάλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, δεν συμφέρει να παίζεις πάντα με βάση την απόδοση, είναι παγίδα. Γι’ αυτό ο Λευτέρης Αμπατζής και οι έμπειροι συνεργάτες του προτείνουν στον κόσμο να κάνουν cash out από το να ρισκάρουν να περιμένουν μέχρι το τέλος και να δουν αν θα κερδίσουν. Όταν πατάς το κουμπί του cash out θα πάρεις ένα κέρδος, μικρότερο από αυτό που έχεις ποντάρει αρχικά, αλλά το ταμείο σου θα είναι συν.

Κλείνοντας οφείλουμε πάντα να θυμίζουμε ότι το στοίχημα πρέπει να γίνεται με μέτρο, να μην το βλέπουμε σαν μέσο πλουτισμού, γιατί εκεί είναι που θα έρθει ο εθισμός και θα χαθεί... η μπάλα. Μότο, άλλωστε, του ραδιοφώνου είναι το «Ακούμε πριν παίξουμε».

«Εγώ το λέω πάντα, αν και με αντιμετωπίζουν κάνοντας χιούμορ οι ακροατές, την φράση “παίζουμε για να απολαύσουμε το παιχνίδι”. Δεν παίζουμε για να πλουτίσουμε. Όποιος πάει να παίξει για να πλουτίσει πάει να παίξει με τον κίνδυνο. Δεν ξεχνάμε ότι αυτό το πράγμα είναι διασκέδαση. Το σημαντικότερο είναι να είμαστε κυρίαρχοι του εαυτού μας, προσέχουμε πως παίζουμε και πως ποντάρουμε».


Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Novibet Radio:

Kαθημερινά:

Δευτέρα

17:00 – 19:00 «Anytime Scorer» – Λευτέρης Αμπατζής

19:00 – 21:00 «Διπλή Ευκαιρία» – Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Γρηγορόπουλος

21:00 – 00:00 «Live is Life» - Φώτης ΠλιάκοςΓιώργος Τεριακής

Τρίτη

17:00 – 19:00 «Anytime Scorer» – Λευτέρης Αμπατζής

19:00 – 21:00 «Διπλή Ευκαιρία» – Ντίμι Οικονόμου, Δημήτρης Λιαργκόβας

21:00 – 00:00 «Live is Life» - Φώτης ΠλιάκοςΓιώργος Τεριακής

Τετάρτη

17:00 – 18:00 «Anytime Scorer» – Λευτέρης Αμπατζής

18:00 – 21:00 «Διπλή Ευκαιρία» –  Δημήτρης ΓρηγορόπουλοςΑλέξανδρος Τσουβέλας

21:00 – 00:00 «Live is Life» - Φώτης ΠλιάκοςΓιώργος Τεριακής

Πέμπτη

17:00 – 19:00 «Anytime Scorer» – Λευτέρης Αμπατζής

19:00 – 21:00 «Διπλή Ευκαιρία» – Ντίμι Οικονόμου, Δημήτρης Λιαργκόβας

21:00 – 00:00 «Live is Life» - Φώτης ΠλιάκοςΓιώργος Τεριακής

Παρασκευή

17:00 – 19:00 «Anytime Scorer» – Λευτέρης Αμπατζής

19:00 – 21:00 «Διπλή Ευκαιρία» – Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Γρηγορόπουλος

21:00 – 00:00 «Live is Life» - Φώτης ΠλιάκοςΓιώργος Τεριακής

Σάββατο

15:00 – 18:00 «Over Ημίχρονο/Under Τελικό» - Δημήτρης ΛιαργκόβαςΘάνος Κληματσούδας

18:00 – 21:00 «Διπλή Ευκαιρία» - Αχιλλέας Βάλλας, Ηλίας Γκούμας

21:00 – 00:00 «Live is Life» - Ντίμι ΟικονόμουΔημήτρης Ρίζος

Κυριακή

15:00 – 18:00 «Over Ημίχρονο/Under Τελικό» - Δημήτρης ΛιαργκόβαςΘάνος Κληματσούδας

18:00 – 21:00 «Διπλή Ευκαιρία» - Αχιλλέας Βάλλας, Ηλίας Γκούμας

21:00 – 00:00 «Live is Life» - Ντίμι Οικονόμου, Δημήτρης Ρίζος

Tipsters

Premier League, Champions League, Europa League, Conference League – Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Super League, Champions League, Europa League, Conference League – Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Serie A – Δημήτρης Λιαργκόβας

Bundesliga – Στέλιος Ραδιόπουλος

La Liga – Βαγγέλης Λυκάκης

Μπάσκετ – Κωνσταντίνος Μελάγιες

Τένις – Δημήτρης Οικονόμου

Formula 1 – Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος

Διευθυντής Προγράμματος: Λευτέρης Αμπατζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0