Face to Face

Ο Δημήτρης Γιαννούλης στο BN Sports: «Στην Εθνική δεν υπάρχει ανταγωνισμός όπως στους συλλόγους, είμαστε μία οικογένεια»

Ο Δημήτρης Γιαννούλης στο BN Sports: «Στην Εθνική δεν υπάρχει ανταγωνισμός όπως στους συλλόγους, είμαστε μία οικογένεια»

«Η Εθνική ομάδα είναι πάνω απ’ όλα». Με αυτήν ακριβώς τη φράση ο Δημήτρης Γιαννούλης περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί στην Εθνική Ελλάδος. Ο 28χρονος μπακ μίλησε στο BN Sports, για τις αναμετρήσεις που ακολουθούν με Νέα Ζηλανδία-Γαλλία και για την όμορφη «παρέα» που έχουν δημιουργήσει όλοι οι παίκτες μεταξύ τους.

Δηλώσεις στον Άγγελο Κρεμαστό

Μία «ανάσα» από τον ημιτελικό των play off του Nations League, η Εθνική έχει να δώσει μία φιλική αναμέτρηση με τη Νέα Ζηλανδία και ένα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι, απέναντι στο «μεγαθήριο», Γαλλία.

Μπορεί αυτά τα παιχνίδια να μην έχουν κάποια βαθμολογική σημασία, δίνουν όμως πρεστίζ και αυτοπεποίθηση στους παίκτες για τη δύσκολη συνέχεια που πρόκειται να ακολουθήσει. Κάτι που μερικές φορές είναι εξίσου σημαντικό.

Ο Γιαννούλης είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική ομάδα και παρά τον σκληρό, αλλά πάνω απ’ όλα υγιή, ανταγωνισμό με τον Τσιμίκα, χαρακτήρισε την ομάδα ως μία οικογένεια.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης μίλησε στο BN Sports για τα παιχνίδια που ακολουθούν και πως θα τα προσεγγίσει η ομάδα, το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των παικτών, αλλά και τη μεγάλη θέληση που υπάρχει ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πετύχει τους στόχους του.

dimitris giannoulis greece team training - Kingsport.gr

Στην αναμέτρηση με τη Νέα Ζηλανδία, σκοπός είναι να δοκιμαστούν νέα πράγματα ή να γίνει μία «προεργασία» για το παιχνίδι απέναντι στη Γαλλία;

«Δεν γνωρίζω ακριβώς τι έχει στο μυαλό του ο προπονητής. Πιστεύω όμως ναι, γιατί είμαστε μία μεγάλη αποστολή αυτή τη φορά με 31 άτομα και είναι πολύ πιθανόν να δοκιμαστούν πολλά καινούργια πράγματα και άτομα».

Η ήττα από τη Γαλλία παρά την εξαιρετική εμφάνιση, σας επηρέασε ψυχολογικά;

«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στην Γαλλία. Μπορεί να μην πήραμε κάτι, μας έδωσε όμως πολύ αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Κάναμε κάποια καλά αποτελέσματα, άλλωστε μία εμφάνιση απέναντι στη Γαλλία σου δίνει ώθηση. Τώρα θα την αντιμετωπίσουμε στην έδρα μας, μπορεί να μην διακυβεύεται κάτι, όμως είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και όλοι θέλουμε να ανταποκριθούμε το ίδιο καλά όπως στο Παρίσι, αυτή την φορά όμως και με ένα θετικό αποτέλεσμα».

to10.gr

Απέναντι στη Γαλλία η OPAP Arena θα είναι κατάμεστη, πιστεύεις πως με τον κόσμο στο πλάι της, η Εθνική θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική σε σχέση με το εκτός έδρας ματς;

«Σίγουρα στα εντός έδρας παιχνίδια ο κόσμος μας βοηθάει πάρα πολύ, όπως και στο παιχνίδι με την Ολλανδία και ας μην καταφέραμε να κερδίσουμε. Είναι κάτι που μας είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια. Όσο καιρό αγωνίζομαι εγώ τουλάχιστον στην Εθνική δεν έβλεπα ποτέ τόσο κόσμο στο γήπεδο. Αυτό είναι κάτι που το έχουμε κερδίσει και ευχαριστούμε τους φιλάθλους. Με την βοήθεια τους είμαι σίγουρος πως θα γίνει κάτι καλό.

Ναι μεν δεν διακυβεύεται κάτι, όταν όμως αντιμετωπίζεις τόσο καλές ομάδες, έχεις ένα έξτρα κίνητρο, προσωπικό πρώτα, που σου δίνει ώθηση. Βέβαια και σαν Εθνική δεν θα θέλαμε σίγουρα να χάσουμε το οποιοδήποτε παιχνίδι και έχουμε σκοπό να τα δώσουμε όλα. Χωρίς το άγχος ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι, νομίζω θα αποδώσουμε και πολύ καλύτερα».

Δημήτρης Γιαννούλης | SPORT24

Πώς εξηγείς την τόσο μεγάλη αφθονία σε αριστερά μπακ, που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην Εθνική Ελλάδος;

«Η αλήθεια είναι πως τελευταία έχουμε πολλά και ποιοτικά αριστερά μπακ. Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε σχεδόν κανένα, ενώ τώρα έχουμε γεμίσει (γέλια). Πιστεύω απλώς τυχαίνει κάτι τέτοιο. Άλλες περιόδους η Εθνική μπορεί να μην έχει εξτρέμ ή κάποια άλλη θέση. Πάντως είναι σίγουρα άδικο να είμαστε τόσοι πολλοί για την ίδια θέση, καθώς αναγκαστικά κάποιοι μένουν εκτός. Όλοι όμως είναι εξαιρετικοί παίκτες και για αυτό παίζουν και σε τόσο υψηλό επίπεδο».

Ο εσωτερικός ανταγωνισμός με τον Κώστα Τσιμίκα, πόσο σε βοηθάει στην προσωπική σου εξέλιξη;

«Με βοηθάει πάρα πολύ στο να γίνομαι συνεχώς ακόμη καλύτερος. Όταν μιλάμε για την Εθνική ομάδα και όχι για κάποιον σύλλογο, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Είναι διαφορετικό να μάχεσαι για την θέση σου στον σύλλογο και διαφορετικό για την Εθνική σου ομάδα. Εγώ έρχομαι εδώ για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να παίζω όποτε μου δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Εμένα με ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα. Πρώτα να κερδίζει η Εθνική και μετά όλα τα άλλα. Είμαστε μία πολύ καλή ατμόσφαιρα, μία οικογένεια που δεν επηρεάζεται από τον εσωτερικό ανταγωνισμό».

Εθνική Ελλάδας: Γι' αυτό παίζουν Τσιμίκας, Γιαννούλης – Γιατί όχι ο  Πούγγουρας;

Το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί, είναι «έργο» προπονητή ή είναι κάτι που δημιουργήθηκε από τις μεταξύ σας σχέσεις;  

«Σίγουρα και ο προπονητής έχει βοηθήσει, αλλά όταν υπάρχουν αντιπαλότητες μέσα σε μία ομάδα, νομίζω κανείς δεν μπορεί να το φτιάξει αυτό. Κυρίως οφείλεται στα παιδιά που έχουν μαζευτεί εδώ και είναι πραγματικά όλα εξαιρετικά. Δεν υπάρχουν εντάσεις, κάτι που είναι συχνό είτε σε μία Εθνική ομάδα, είτε σε έναν σύλλογο. Η σχέση που έχουμε χτίσει μας βοηθάει πολύ, κάτι που θεωρώ βγαίνει και στο γήπεδο».

Η αποστολή της Εθνικής για Ολλανδία και Γιβραλτάρ | thrylos24.gr

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0