Face to Face

Ο Αϊζάια Κάνααν στο BN Sports: «Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής μας!»

Ο Αϊζάια Κάνααν στο BN Sports: «Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής μας!»
Μπορεί να τον «πόνεσε», όπως είπε χαρακτηριστικά στο BN Sports, το καλάθι στο τέλος που οδήγησε στη νίκη της Μπασκόνια, όμως ο Αϊζάια Κάνααν έχει πίστη στον Ολυμπιακό και σε ό,τι έχουν χτίσει σαν ομάδα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο… τιμόνι.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Μία βραδιά που άφησε πολλή… τροφή για σκέψη ολοκληρώθηκε στο ΣΕΦ για την αναμέτρηση της 7ης «στροφής» της EuroLeague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μπασκόνια.

Ήταν ένα παιχνίδι κατά το οποίο οι Πειραιώτες μόχθησαν πολύ. Επέστρεψαν από διαφορά 18 πόντων απέναντι στην υποτιμημένη (αδίκως) Μπασκόνια, αλλά ένα σουτ 0,7 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του χρόνου από τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ έριξε τον Ολυμπιακό στο… καναβάτσο. 

Οι παίκτες έδωσαν κάτι παραπάνω από το 100% τους. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έπαιξε με τραυματισμό, ο Άλεκ Πίτερς ξεπέρασε για ακόμη ένα ματς τον εαυτό του, αλλά έλειπε το κάτι παραπάνω από τους «ερυθρόλευκους», που είδαν την ομάδα τους να… πληγώνεται ξανά.

6021876.jpg

Από το +10, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -18 και μετά ξανά στο +1 δύο λεπτά πριν το τέλος. Το λες και τρενάκι και τί τρενάκι; Τρόμου! Ο άνθρωπος, που μπήκε με το μαχαίρι στα… δόντια μετά την ανάπαυλα για να επαναφέρει την ομάδα στην ανταγωνιστική της εικόνα, που της αρμόζει, ήταν φυσικά ο απόλυτος Αϊζάια Κάνααν.

Το εξαιρετικό βράδυ του γκαρντ των Πειραιωτών μεταφράστηκε με το προσωπικό του ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague, 23 πόντων με σχεδόν 65% ποσοστό ευστοχίας, που ήταν κρίμα να μην συνοδευτεί και με νίκη της ομάδας.

«Ήταν σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν δείξαμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας από την αρχή του ματς και έπρεπε να βρούμε τον τρόπο και να ‘παλέψουμε’ για να επιστρέψουμε. Η Μπασκόνια είναι μία ομάδα που παίζει με γρήγορο ρυθμό και μπορεί να σουτάρει. Αυτό έκανε και σήμερα και ειδικά στις κρίσιμες στιγμές», ήταν τα λόγια του Αϊζάια Κάνααν για τον τρόπο, που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι.

κανααν.jpg

Ο αγαπημένος των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων με το κρύο… αίμα είχε πραγματικά την πιο παραγωγική βραδιά της ευρωπαϊκής του καριέρας. Πέρα από το ρεκόρ πόντων, ο Κάνααν δεν εκτέλεσε ούτε μία βολή και σα να μην έφτανε όλο αυτό έκανε το δικό του προσωπικό κρεσέντο 14 πόντων με 4/4 τρίποντα στην τρίτη μόνο περίοδο οδηγώντας τον Ολυμπιακό στο come back του.

«Ήθελα να βγάλω επιθετικότητα και προσπαθούσα να αξιοποιήσω όσα μου έδινε η άμυνα της ομάδας. Πραγματικά έκανα ό,τι μπορούσα για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό σε οποιαδήποτε στιγμή. Ήθελα να δείξω ‘μαχητικότητα’ στην επίθεση», δήλωσε ο παράγοντας «x» της ομάδας δίνοντάς της την εκρηκτικότητα που χρειαζόταν.

Παρά τη «μαγική» εμφάνιση του Αμερικανού γκαρντ, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Μπασκόνια του εξωπραγματικού Τσίμα Μονέκε, που έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, μετά φυσικά από το… δολοφονικό σουτ του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ μερικά δέκατα του δευτερολέπτου πριν ακουστεί ο ήχος του buzzer που θα σήμαινε τη λήξη.

«Κάναμε αρκετά λάθη στο τέταρτο δεκάλεπτο. Είχαμε ευκαιρίες να έχουμε τις πιθανότητες με το μέρος μας, αλλά δε μπορούσαμε να μετατρέψουμε εύκολα την επίθεση σε σκοράρισμα. Είχαμε δύο σημαντικά λάθη στο τέλος και αυτό πόνεσε», είπε χαρακτηριστικά ο Κάνααν για τις λανθασμένες επιλογές της τελευταίας περιόδου.

O Γιώργος Μπαρτζώκας στη media day της ομάδας, ενόψει της αναμέτρησης με τη Μπασκόνια, θέλησε να δώσει ένα τέλος στην αμφισβήτηση, που βιώνουν οι παίκτες του αυτή την σεζόν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά, πως δεν θα «πουλήσει» τους ανθρώπους, που έχουν βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κερδίσει τίτλους. Παράλληλα τόνισε, πως όποια μεταγραφή κάνει η ομάδα θα είναι με βάση τις ανάγκες της και όχι για να προκαλέσει «ντόρο».

Σε αυτές τις δηλώσεις τοποθετήθηκε και ο Αϊζάια Κάνααν στηρίζοντας την ομάδα, που έχει χτίσει ο κόουτς Μπαρτζώκας και εκφράζοντας την πίστη στο πλάνο του.

«Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής μας. Έχουμε περάσει και από καλές καταστάσεις και από κακές. Είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, αλλά αυτό που μετράει είναι να μένουμε ενωμένοι και να συνεχίσουμε να πιστεύουμε σε ό,τι έχουμε χτίσει στον Ολυμπιακό», είπε χαρακτηριστικά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0