Face to Face

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον στο BN Sports: «Παίκτης υψηλής ποιότητας ο Φορτούνης – Αξέχαστη η γιορτή με τους φιλάθλους στο Λονδίνο!» (video)

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον στο BN Sports: «Παίκτης υψηλής ποιότητας ο Φορτούνης – Αξέχαστη η γιορτή με τους φιλάθλους στο Λονδίνο!» (video)

Η τρομερή φόρμα του Φορτούνη, η αλησμόνητη στιγμή των πανηγυρισμών στο Λονδίνο, μετά την ιστορική πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στην Αγγλία και τα… ζητήματα με τον Μάρκο Σίλβα! Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον θυμάται στο BN Sports το «ερυθρόλευκο» έπος στην έδρα της Άρσεναλ με 3-2, τονίζοντας ότι κόντρα στη Γουέστ Χαμ μπορεί να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο!

Συνέντευξη στον Τάσο Φαραό

Επιστροφή στον τόπο του… εγκλήματος; Κανείς δεν το γνωρίζει. Ο Ολυμπιακός όμως, το βράδυ της Πέμπτης (09/11, 22:00), πάει στο Λονδίνο για να επιχειρήσει να επαναλάβει απέναντι στη Γουέστ Χαμ, αυτό που έχει καταφέρει ήδη τρεις φορές στην έδρα της Άρσεναλ. Να φύγει με τη νίκη!

Μία ιστορία που άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2015, στη φάση των ομίλων του Champions League. Ο Μάρκο Σίλβα βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων» και αποτέλεσε τον… στρατηγό, για την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί αγγλικού εδάφους!

marco_silva.jpg

Αντίπαλος η Άρσεναλ του τεράστιου Αρσέν Βενγκέρ. Αυτό που ακολούθησε στο Emirates ήταν μία πραγματική… παράσταση, με χρώμα «ερυθρόλευκο»! Το τελευταίο σφύριγμα έφερε αυτομάτως και ελληνικά… χαμόγελα, καθώς το τελικό 3-2, χάριζε στους Πειραιώτες τρεις πολύτιμους βαθμούς και μία ιστορική νίκη.

Όμως δεν ήταν μόνο το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός σημείωσε τρία τέρματα στην έδρα των «κανονιέρηδων» και μάλιστα πήρε τρεις φορές το προβάδισμα! Με την τρίτη, να είναι και η… φαρμακερή, προερχόμενη από τα πόδια του Άλφρεντ Φινμπόγκασον!

Μία στιγμή αλησμόνητη για τον Ισλανδό επιθετικό, όπως παραδέχεται μιλώντας στο BN Sports! Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε; Γκολ με μία επαφή, μόλις ένα λεπτό μετά την ισοφάριση του Αλέξις Σάντσες και… γιορτή μαζί με τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων»!

φινμπο_ενθ.jpg

Όπως αποδείχθηκε, το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτέλεσε απλώς προοικονομία για την «μυθική» πρόκριση του Ολυμπιακού στο ίδιο γήπεδο, τον Φλεβάρη του 2020. Όταν με το τέρμα του Ελ Αραμπί στο φινάλε της παράτασης, πραγματοποιούσε έναν θρίαμβο άνευ προηγουμένου, καθώς απέκλεισε την Άρσεναλ, για να συνεχίσει στους «16» του Europa League!

Πέντε χρόνια πριν από αυτό όμως, Πάρντο, Φορτούνης (με απευθείας κόρνερ που αιφνιδίασε τον Οσπίνα) και φυσικά ο Φινμπόγκασον, ξεκινούσαν το… παραμύθι στο Λονδίνο! Κάτι, που όπως ισχυρίζεται ο 34χρονος πλέον φορ της Έουπεν, μπορεί να ξαναπετύχει η πρώην ομάδα του και κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

Από την ιδιαίτερη θέση που έχει στην καρδιά του η αναμέτρηση με την Άρσεναλ, όσο και ο χρόνος που πέρασε στον Ολυμπιακό, ως την ξεχωριστή αναφορά για την φετινή παρουσία του Κώστα Φορτούνη, αλλά και τη σχέση που είχε ο ίδιος με τον Μάρκο Σίλβα. Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον στο BN Sports!

φινμπο_ενθ4_1.jpg

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου, όταν η συζήτηση πάει σε αυτή τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ;

«Το υπέροχο συναίσθημα του πανηγυρισμού του γκολ μπροστά στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Αυτή τη στιγμή δεν θα την ξεχάσω ποτέ σε όλη μου τη ζωή και φυσικά, το γεγονός ότι ήταν το νικητήριο γκολ λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, το έκανε ακόμα πιο ξεχωριστό».

Ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στην Αγγλία. Πριν από το παιχνίδι, πιστεύατε ότι θα μπορούσατε να πάρετε ένα τόσο σπουδαίο αποτέλεσμα, κόντρα στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ;

«Βέβαια, πριν από κάθε αγώνα πρέπει να πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις, ακόμα κι αν είσαι το αουτσάιντερ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, είχαμε μια σπουδαία ομάδα και μετρούσαμε αποκλειστικά νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε πήγαμε με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι».

φινμποενθ6.jpg

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που σας είπε ο Μάρκο Σίλβα πριν ή μετά το παιχνίδι;

«Απλώς τον θυμάμαι να με συγχαίρει μετά το παιχνίδι. Ο χρόνος μου στον Ολυμπιακό δεν ήταν εύκολος πριν από αυτή τη στιγμή, γιατί δεν έπαιζα όσο ήλπιζα, οπότε ήμουν σίγουρος ότι αυτό θα αποτελούσε κομβικό σημείο για τη συνέχεια της παρουσίας μου εκεί.».

Μπαίνεις στο παιχνίδι στο ημίχρονο με την Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-1. Είχες την αίσθηση ότι μπορούσες να σκοράρεις; Και όταν εν τέλει το έκανες, μόλις ένα λεπτό μετά την ισοφάριση από τον Αλέξις Σάντσες, ποια ήταν τα συναισθήματά σου;

«Το καθήκον μου ήταν ξεκάθαρο όταν μπήκα στο παιχνίδι και αυτό ήταν να προσπαθήσω να διατηρήσω το προβάδισμα που είχαμε. Παρ’ όλα αυτά, μετά το γκολ που δεχθήκαμε ήμασταν λίγο σοκαρισμένοι. Το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί ήταν το γρήγορο γκολ μας για το 3-2 και μετά το θέμα ήταν να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα. Ήμουν πολύ αποφασισμένος να σκοράρω γιατί ήθελα απεγνωσμένα να δείξω τις ικανότητές μου».

Τι θυμάσαι από την ατμόσφαιρα στο Emirates;

«Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά καθώς είναι ένα υπέροχο γήπεδο. Θυμάμαι ότι υπήρχαν τόσοι οπαδοί του Ολυμπιακού. Ήταν πραγματικά απίστευτο το πόσο πολύ φώναζαν όλοι, όταν πανηγυρίζαμε τη νίκη μαζί τους μετά το τέλος του παιχνιδιού».

φινμπο_ενθ5.jpg

Μετά από εκείνο το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός κέρδισε άλλες δύο φορές στην έδρα της Άρσεναλ. Πόσο σημαντική πιστεύεις ότι ήταν αυτή η πρώτη νίκη το 2015, ώστε να βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα;

«Νομίζω ότι πνευματικά είναι πάντα ένα εμπόδιο, αν δεν έχεις κερδίσει έστω το πρώτο παιχνίδι. Μετά από αυτό, έχεις την πεποίθηση ότι, ναι είναι εφικτό και έτσι μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο με εντελώς διαφορετική ψυχολογία».

Τώρα ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο (09/11, 22:00). Μετά τη νίκη στο παιχνίδι στην Ελλάδα, πιστεύεις ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να επαναλάβουν μια τόσο μεγάλη εμφάνιση;

«Είμαι σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει αυτό το ματς. Έδειξε την ποιότητά του στο πρώτο παιχνίδι και όταν ο Φορτούνης βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, όπως αυτή τη στιγμή, τότε όλα είναι πιθανά, γιατί πρόκειται για έναν παίκτη υψηλής ποιότητας, που πάντα ξεχωρίζει».

φορτουνης.webp

Ήσουν μόνο για έξι μήνες στον Ολυμπιακό. Ήταν δική σου απόφαση να φύγεις;

«Ναι, ήταν δική μου απόφαση. Το καλοκαίρι τότε, ερχόταν το EURO 2016, όπου θα συμμετείχε και η Ισλανδία και εγώ δεν έπαιζα εκείνη την περίοδο στον Ολυμπιακό. Ο σύλλογος ήθελε να με κρατήσει, αλλά δεν άκουσα ποτέ το ίδιο μήνυμα από τον προπονητή (σ.σ. Μάρκο Σίλβα). Οπότε ήταν ξεκάθαρο ότι αν ο κόουτς έμενε, εγώ έπρεπε να φύγω για ένα μέρος όπου θα ένιωθα εμπιστοσύνη».

Πώς ήταν η προσαρμογή σου στην Ελλάδα;

«Μου άρεσε να ζω στην Αθήνα και να είμαι μέλος του Ολυμπιακού. Ήλπιζα πραγματικά να μείνω εκεί για μερικά χρόνια, αλλά δεν ήταν γραφτό και η αλήθεια είναι πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω».

Είσαι σε επαφή με κάποιον από τους συμπαίκτες σου από εκείνη τη σεζόν;

«Ακολουθούσα τότε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ερχόμουν περιστασιακά σε επαφή με μερικούς παίκτες και ανθρώπους από το προσωπικό από εκείνη την εποχή. Νιώθω μια ‘ζεστασιά’ για τον χρόνο μου στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι έμεινα μόλις 6 μήνες».

φινμπο_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0