Face to Face

Ο Κάιλ Γκάι στο BN Sports: «Κερδίσαμε για τον Σλούκα, χειρίστηκε την κατάσταση εξαιρετικά!»

Ο Κάιλ Γκάι στο BN Sports: «Κερδίσαμε για τον Σλούκα, χειρίστηκε την κατάσταση εξαιρετικά!»
Το BN Sports μίλησε με τον Κάιλ Γκάι μετά την σπουδαία νίκη ψυχολογίας του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό αναλύοντας τόσο την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Κώστα Σλούκα στο ΣΕΦ, όσο και τις διαφορές που βλέπει ο ίδιος ο έμπειρος γκαρντ μεταξύ Ευρώπης και NBA.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία έλαβε χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για τις ανάγκες του πρωταθλήματος της Basket League. Δεν ήταν απλά ένα ντέρμπι «αιωνίων», έτσι κι αλλιώς ήταν η τρίτη συνάντηση των δύο ομάδων σε διάστημα ενός μήνα.

Η 30η Οκτωβρίου 2023 σημαδεύτηκε από την επιστροφή του Κώστα Σλούκα στο «σπίτι» της πρώην ομάδας του, του Ολυμπιακού, που τίμησε δις στη μέχρι τώρα επαγγελματική του πορεία, φορώντας τη φανέλα του «αιώνιου» αντιπάλου, του Παναθηναϊκού και μάλιστα ως αρχηγός.

Όπως ήταν λογικό, η αναμέτρηση ήταν για γερά… νεύρα και εξελίχθηκε σε πολύ σωματικό παιχνίδι με κύριο «συστατικό» την άμυνα. Ο Σλούκας μπορεί να ήταν… φειδωλός στο σκοράρισμά του (5 πόντοι,5 ριμπάουντ και 5 ασίστ) όμως η ομάδα του πανηγύρισε τη νίκη μέσα στο κατάμεστο Φαληρικό στάδιο που «έβραζε» από τις αποδοκιμασίες για την «προδοσία» του 33χρονου γκαρντ.

Αυτή η επιστροφή θύμισε την αντίστοιχη του Βασίλη Σπανούλη τον Ιανουάριο του 2011, που ως παίκτης του Ολυμπιακού πια πάτησε στο «πράσινο» ΟΑΚΑ, με τον ίδιο να μην ξεχωρίζει παικτικά (4 πόντοι και 6 ασίστ), αλλά η ομάδα του να παίρνει τη νίκη.

Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία την Δευτέρα (30/10) στο ΣΕΦ, όπου ο Παναθηναϊκός πήρε μία σπουδαία νίκη μετά από δύο χρόνια εκτός έδρας δια… χειρός του συνήθη «ύποπτου» τελευταία, Ντίνου Μήτογλου (2-0 πόντοι, 10 ριμπάουντ και 4 μπλοκ).

Αυτός που ακολούθησε στην στατιστική και υπήρξε και καθοριστικός με τα σουτ του ήταν ο Κάιλ Γκάι, με 11 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ο 26χρονος γκαρντ είναι ο παίκτης που ξέρει να βάζει το δικό του… λιθαράκι στις όμορφες βραδιές του Παναθηναϊκού. Με μικρή εμπειρία στην «γηραιά ήπειρο» (πριν τον Παναθηναϊκό είχε βρεθεί μόνο στη Μπανταλόνα), δείχνει να απολαμβάνει και με το παραπάνω τις στιγμές του στην Ευρώπη.

Μετά την σημαντική νίκη των «πράσινων» ο Κάιλ Γκάι τέθηκε στην διάθεση του BN Sports για να μιλήσει για όσα έλαβαν χώρα στο ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην έδρα του για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια. Είναι μία νίκη που σας δίνει αυτοπεποίθηση δεδομένου του αρνητικού σερί που επικρατούσε;

«Είναι πάντα καλό να νικάς τον αντίπαλό σου. Εκείνοι μας κέρδισαν στην έδρα μας στην πρεμιέρα της EuroLeague και τώρα ήταν η σειρά μας να ‘ισοφαρίσουμε’. Σε οποιαδήποτε διοργάνωση κι αν το καταφέρνουμε αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Το παιχνίδι σήμερα είχε ως επίκεντρο την επιστροφή του Κώστα Σλούκα στο γήπεδο της πρώην ομάδας του. Πώς είναι για εσάς να αγωνίζεστε σε ένα κατάμεστο στάδιο που επικρατεί τόση ένταση;

«Η αλήθεια είναι πως απόλαυσα την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. Νομίζω ότι είχε… πλάκα. Προφανώς δε μου άρεσαν αυτά που ακούγονταν από τα συνθήματα κλπ., αλλά έτσι κάνουν οι φίλαθλοι εδώ. Ο Σλούκας το χειρίστηκε πολύ καλά και εμείς έπρεπε να νικήσουμε για εκείνον».

6012932.jpg

Αυτός ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της αναμέτρησης δεν έπρεπε να σας αποσυντονίσει όταν θα ξεκινούσε το ματς. Υπήρξε κάποια οδηγία που σας έδωσε ο Εργκίν Αταμάν σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσετε αυτή την ειδική συνθήκη;

«Ο Αταμάν μα επέστησε την προσοχή στο ότι είναι ένα απλό παιχνίδι. Κάποιες φορές μπορεί να είναι στο επίκεντρο ο Κώστας Σλούκας, κάποιες άλλες μπορεί να είμαι είτε εγώ, είτε ο Ματίας Λεσόρ, είτε ο Τζέριαν Γκραντ, είτε ο οποιοσδήποτε. Εμείς καταφέραμε και παίξαμε σαν ομάδα σήμερα και κατέληξε να είναι η βραδιά του Ντίνου Μήτογλου».

Ο αγώνας ξεκίνησε με δικό σου τρίποντο και με τον ίδιο τρόπο έβαλες και πάλι την ομάδα στο παιχνίδι μετά την ανάπαυλα. Θεωρείς πως έδωσες τον «ρυθμό» στους συμπαίκτες σου;

«Πάντα έχω αυτοπεποίθηση γιατί ξέρω ότι έχω καλό σουτ. Οι αντίπαλοι ήταν τραβηγμένοι πίσω και μου άφηναν χώρους για να σουτάρω τρίποντα σήμερα, οπότε και αυτό έκανα».

6012907_2.jpg

Τώρα που έχεις την εμπειρία μερικών αγώνων στην EuroLeague πώς σου φαίνεται σε σχέση με το NBA; Βρίσκεις σημαντικές διαφορές;

«Αν εξαιρέσουμε όλους τους κανόνες που σχετίζονται με το μικρότερο παρκέ και πράγματα γύρω από αυτό, το μπάσκετ στην Ευρώπη είναι αρκετά πιο ‘σωματικό’ και παίζονται σκληρότερες άμυνες. Κατά τη γνώμη μου, το NBA είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη αυτό που έχω ζήσει είναι καταπληκτικό. Λατρεύω να παίζω μπροστά σ’ αυτή την ατμόσφαιρα, γιατί δύσκολα συναντάς κάτι τέτοιο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0