Face to Face

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στο BN Sports: «Καθοριστικός ο Μήτογλου - Ο Λίλαρντ ανεβάζει επίπεδο τους Μπακς»

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στο BN Sports: «Καθοριστικός ο Μήτογλου - Ο Λίλαρντ ανεβάζει επίπεδο τους Μπακς»
Ο πρωταθλητής NBA, Κώστας Αντετοκούνμπο, έχει αρχίσει και κερδίζει την εμπιστοσύνη του Εργκίν Αταμάν, έχει μάθει το ρόλο του στη νεοσύστατη ομάδα του Παναθηναϊκού και φαίνεται πιο συγκεντρωμένος στον στόχο του από ποτέ!

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ο Παναθηναϊκός πάτησε παρκέ στο ΟΑΚΑ όπου αντιμετώπισε τη Μπασκόνια για τις ανάγκες της 5ης στροφής της EuroLeague έχοντας ένα μεγάλο βάρος στις… πλάτες του. Η νίκη ήταν μονόδρομος!

Αποστολή εξετελέσθη, λοιπόν, με τους «πράσινους» να δυσκολεύονται μεν λίγο μετά την ανάπαυλα, να «καθαρίζουν» δε το ματς στην τέταρτη περίοδο δια… χειρός Ντίνου Μήτογλου. Απόλυτος πρωταγωνιστής του τελευταίου δεκαλέπτου, ο 27χρονος φόργουορντ σκόραρε 14 πόντους (από τους 23 συνολικα) μόνο τότε και χάρισε μία σημαντική νίκη στην ομάδα του.

«Η αλήθεια είναι πως χρειαζόμασταν μία νίκη και ελπίζουμε πως θα μας δώσει ρυθμό για το επόμενο παιχνίδι. Ο Ντίνος ήταν καθοριστικός ειδικά στο τέλος και έτσι πήρε μεγάλη ψυχολογική ώθηση τώρα που επέστρεψε. Σίγουρα θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα», σχολίασε ο Κώστας Αντετοκούνμπο για το θετικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

6005974.jpg

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο δείχνει να κερδίζει όλο και περισσότερα λεπτά στο παρκέ με τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί και δείχνει έτοιμος για το δικό του step up. Μάλιστα, την καταπληκτική του εμφάνιση κόντρα στο Λαύριο, που του χάρισε και την πρωτιά στο Top-10 της 3ης αγωνιστικής της Basket League, την εξαργύρωσε ξεκινώντας ως βασικός από τον Εργκίν Αταμάν απέναντι στη Μπασκόνια.

«Δεν θέλω να πιστέψω στο hype γύρω από το όνομά μου (γέλια). Εγώ προσπαθώ μπαίνοντας στο γήπεδο να παίξω με σκοπό να βοηθήσω την ομάδα. Η ενέργεια του κόσμου εννοείται πως μου δίνει μία παραπάνω ώθηση και με βοηθάει, αλλά προσπαθώ να μένω προσηλωμένος στον στόχο μου», δήλωσε ο Έλληνας διεθνής σχολιάζοντας την εξέλιξή του, αλλά και την αγάπη που λαμβάνει από τον κόσμο κάθε φορά που πατάει στο παρκέ.

6005949.jpg

Η 5η αγωνιστική στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έκλεισε με τον καταλληλότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, δεδομένης της δύσκολης αναμέτρησης της Δευτέρας (30/10) κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό. Το αρνητικό σερί απέναντι στους «ερυθρόλευκους» (18-1) καλά… κρατεί και το μυαλό των «πράσινων» είναι μόνο σε ένα αποτέλεσμα, τη νίκη.

«Ο αγώνας της Δευτέρας θα είναι σίγουρα δύσκολος. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ομάδα και θα τους αντιμετωπίσουμε στο ‘σπίτι’ τους. Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε», τόνισε ο Κώστας φανερώνοντας την συγκέντρωση της ομάδας.

Ο πρώτος πρωταθλητής της οικογένειας Αντετοκούνμπο στο NBA δεν ήταν ο Γιάννης, όπως πολλοί θα περίμεναν, ούτε καν ο Θανάσης, αλλά ο Κώστας. Το 2020 οι Λέικερς κατέκτησαν τον τίτλο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και ο 23χρονος τότε σέντερ ήταν ο πρώτος Έλληνας που φορά το πολυπόθητο δαχτυλίδι, οπότε η κουβέντα δε μπορούσε να μην οδηγηθεί εκεί.

Article-Photos-1-3.jpg

Όντας στο πλευρό του «Βασιλιά» ΛεΜπρόν Τζέιμς, ακόμα κι αν δεν αγωνίστηκε στα play offs εκείνης της πρωταθληματικής χρονιάς, έχει τις δικές του εμπειρίες από τον «μαγικό» κόσμο του NBA που δεν αποχωρίζεται ποτέ, αφού ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Άλεξ (στην θυγατρική) αγωνίζονται για λογαριασμό των Μπακς.

2d9f058f-giannis-thanasis-kostas-antetokounmpo-getty-images-625x375.jpg

Γι’ αυτό και δεν γινόταν να μην σχολιάσει τη μεταγραφική… βόμβα των «ελαφιών» που ήρθε για να διευκολύνει τη ζωή του «Greek Freak» στο Μιλγουόκι, τον Ντέιμιαν Λίλαρντ.

«Οι Μπακς ήταν μια καλή ομάδα και με την έλευση του Λίλαρντ θα γίνουν ακόμα καλύτεροι. Έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά η προσθήκη ενός τόσο καλού παίκτη σίγουρα θα τους βοηθήσει πολύ», σχολίασε ο Κώστας για τους Μπακς που ήδη ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους με το… δεξί, αφού το δίδυμο ΑντετοκούνμποΛίλαρντ λειτούργησε «ρολόι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0