Face to Face

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στο BN Sports: «Πίστευα ότι δεν θα με κέρδιζε τίποτα!» (video)

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στο BN Sports: «Πίστευα ότι δεν θα με κέρδιζε τίποτα!» (video)

Το πρόσωπο του αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Ο διεθνής τερματοφύλακας μίλησε στο BN Sports για την έκβαση του αγώνα απέναντι στους «οράνιε» (16/10,0-1), αλλά και για το «όπλο» το οποίο… επιστρατεύει όταν πρόκειται για εκτελέσεις πέναλτι, όπως εκείνο του Βέγκχορστ.

Δηλώσεις στη Βασιλική Μπαρτζιώτη

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρης μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας, για τα προκριματικά του EURO 2024 (16/10,0-1). Ο Έλληνας γκολκίπερ είπε μία φορά «όχι» στον Βέγκορστ, ωστόσο μία ανάσα πριν το τέλος (90+3’), ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ τον νίκησε από το σημείο του πέναλτι για το τελικό 0-1.

Ο διεθνής τερματοφύλακας, μίλησε στο BN Sports για το τι κρατάνε εκείνος και οι συμπαίκτες του από το ματς κόντρα στους «οράνιε», καθώς και για το μυστικό πίσω από τις… θαυματουργές επεμβάσεις του στις εκτελέσεις της «εσχάτης των ποινών».

Πως αισθάνεστε ως ομάδα αυτήν τη στιγμή για το παιχνίδι που κάνατε;

«Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά από αυτό το ματς, παλέψαμε απέναντι σε μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Τα τελευταία 15 λεπτά πιστεύω ότι τους πιέσαμε πολύ καλά, όλο το πλάνο που είχε ο κόουτς ήταν σωστό. Είμαστε περήφανοι γιατί δώσαμε όλοι το 100% και ξέραμε ότι θα έπρεπε να είμαστε τοπ σήμερα για να πάρουμε αποτέλεσμα. Κρατάμε μόνο τα θετικά».


Θυμάσαι ανάλογη εμφάνιση δική σου με τη σημερινή;

«Σήμερα πίστευα ότι δεν θα με κέρδιζε τίποτα. Ανάλογη εμφάνιση θυμάμαι στο Champions League, πριν δύο χρόνια, απέναντι στην Αϊντχόφεν, ολλανδική ομάδα και αυτή. Το ματς ήταν παρόμοιο αλλά είχαμε μείνει με παίκτη λιγότερο».



Ελπίζεις στο να κάνεις τις ίδιες εμφανίσεις και τον Μάρτιο;

«Το ελπίζω, θέλω πάντα να βοηθάω την ομάδα. Πρέπει να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και να κάνουμε εμάς, την οικογένειά μας αλλά και τους φιλάθλους υπερήφανους. Η εθνική ομάδα πρέπει να πάει εκεί που πρέπει».


Έχεις αποκρούσει πέναλτι Εμπαπέ, σήμερα απέκρουσες του Βέγκχορστ, ποιο είναι το μυστικό σου;

«Μόνο το feeling, μόνο το feeling και ό,τι συζητάμε με τους προπονητές αλλά και με τα υπόλοιπα παιδιά. Υπάρχει μυστικό, αλλά δεν μπορούσα να ξέρω τι σκέφτεται ο Βέγκχορστ εκείνη τη στιγμή.


Η αντίδρασή σου μετά το πέναλτι που έπιασες που οφείλεται; Στο ότι δεν υπήρχε;

«Πιστεύω πως ναι, αλλά δεν το έχω δει και δεν θέλω να κρίνω. Όπως το έζησα όσο ήμουν στον αγωνιστικό χώρο, αυτό αισθάνθηκα.»


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0