Face to Face

Ο Γιώργος Καραγκούνης στο BN Sports: «Η Εθνική έχει αποδείξει πως μπορεί να παίξει στο EURO» (video)

Ο Γιώργος Καραγκούνης στο BN Sports: «Η Εθνική έχει αποδείξει πως μπορεί να παίξει στο EURO» (video)

Ο Γιώργος Καραγκούνης μπήκε σε ρόλο…δασκάλου στο Navarino Challenge, και μοιράστηκε με παιδιά 5-17 ετών μερικές από τις αμέτρητες γνώσεις του για το ποδόσφαιρο. Ο πρωταθλητής Ευρώπης μίλησε στο BN Sports για την εμπειρία αυτή, για το αν θα έβλεπε τον εαυτό του ως προπονητή καθώς και για το αν η τωρινή Εθνική αξίζει μία θέση στις μεγάλες διοργανώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στη Βασιλική Μπαρτζιώτη

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερος άνθρωπος από τον Γιώργο Καραγκούνη για να αναλάβει χρέη προπονητή στα football clinics του 11ου Navarino Challenge. Ο ίδιος υπήρξε ένας από τους εκλεκτούς καλεσμένους της διοργάνωσης, παραλαμβάνοντας μάλιστα βραβείο για τη συνεισφορά του στον αθλητισμό, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (14/10) στον χώρο του ξενοδοχείου.

Ο recordman της Εθνικής, που στέκεται πάντα δίπλα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μίλησε στο BN Sports για το τι αποκόμισε από τη συνεργασία του με τα παιδιά, ενώ παράλληλα, ενόψει EURO, έκανε λόγο για μία Ελλάδα έτοιμη να συμμετάσχει σε μεγάλες διοργανώσεις.

Είναι η πρώτη σας χρονιά που είστε εδώ, πως ήταν η εμπειρία του Navarino Challenge; Είναι κάτι που θα ξανακάνατε και του χρόνου;

«Είναι πολύ ωραία εμπειρία επειδή συναναστρεφόμαστε με παιδιά, μιλάμε για ποδόσφαιρο, για τις εμπειρίες που εμείς έχουμε βιώσει όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο. Και για τα ίδια τα παιδιά πιστεύω πως είναι μία ωραία εμπειρία, είναι εξαιρετική διοργάνωση. Εύχομαι να γίνεται κάθε χρόνο και να μπορούμε να είμαστε εδώ.»

Τί ξεχωρίσατε από την σημερινή ημέρα όντας ο «δάσκαλος» στα football clinics;

«Κρατάω το ότι είδαμε παιδιά και από άλλες χώρες. Ιδιαίτερα παιδιά που ήρθαν εδώ από το Ισραήλ και περνούν τόσο δύσκολες καταστάσεις για τα ίδια με τον πόλεμο. Είναι σημαντικό το να τα βλέπεις να χαίρονται, να γελάνε, γιατί αυτός είναι ο αθλητισμός και οι εικόνες αυτές είναι πολύ ωραίες και για εμάς.»

Τα παιδιά που παρακολούθησαν σήμερα (14/10) τα football clinics, σίγουρα έχουν πολλά να πάρουν από εσάς; Εσείς τι πήρατε από αυτά;

«Όπως για τα παιδιά, έτσι και για εμάς ήταν ξεχωριστή εμπειρία και δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να δουλεύουμε με παιδιά. Έχει ενδιαφέρον να συζητάμε μαζί τους για τα ενδιαφέροντά τους, σε ποια θέση τους αρέσει να παίζουν, αισθάνεσαι διαφορετικά και σίγουρα καλύτερα όταν συνεργάζεσαι με παιδιά».

Σήμερα είχατε τον ρόλο του δασκάλου, ο ρόλος του προπονητή πιστεύετε πως θα ήταν κάτι το οποίο θα σας ενδιέφερε ή θα σας ταίριαζε;

«Ποτέ μην λες ποτέ. Ειδικά με νέα παιδιά, μπορεί και να σκεφτόμουν να ασχοληθώ με αυτό, ναι.»

εγωω.jpg

Ο Γιώργος Καραγκούνης μετράει συμμετοχές με μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης (Ίντερ, Μπενφίκα, Φούλαμ), όμως η πορεία του με την Εθνική θα μείνει ανεξίτηλη. Ο «τυπάρας», πέρα από την κατάκτηση του EURO 2004, έχει στην κατοχή του το ρεκόρ των περισσότερων εμφανίσεων με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (139).

Ο ίδιος έχει αποδείξει πως είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας και στους νέους παίκτες, εκφράζοντας συνεχώς την στήριξή του προς αυτούς.

kara_1.jpg

Όσον αφορά την Εθνική ομάδα, είστε μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές της με ρεκόρ συμμετοχών. Είστε επίσης και πολύ δεμένος με τους νέους παίκτες. Ποια είναι τα συναισθήματα που σας δημιουργεί η εικόνα της ομάδας έως τώρα στα προκριματικά, έχουν «πιάσει τόπο» οι συμβουλές που έχετε δώσει;

«Το αποτέλεσμα που βλέπουμε τώρα έχει να κάνει λιγότερο με τις δικές μου συμβουλές και περισσότερο με τη δουλειά που έχει γίνει στην ομάδα. Όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από τους παίκτες, από τον προπονητή, από τα ίδια τα παιδιά, από όλους, έχουν συμβάλει στην σταθερή βελτίωση η οποία φαίνεται ήδη.»

Είναι αυτή η Εθνική, η ομάδα που έχει τα φόντα να φτάσει σε μία μεγάλη διοργάνωση;

«Θεωρώ πως ναι. Της έλειπε σταθερότητα αλλά τη βρήκε, δεν έχει πολλά σκαμπανευάσματα και εφόσον έχει αυτά τα στοιχεία μαζί με την αφοσίωση μπορεί να τα καταφέρει. Η ομάδα αυτή τα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και μπορεί τουλάχιστον την πρόκριση σε μεγάλες διοργανώσεις. Άλλωστε, η παρουσία σε κάτι τέτοιο μας έχει λείψει τα τελευταία χρόνια. Πλέον είμαστε σε καλό δρόμο. Η ομάδα μπορεί να παίξει σε EURO και με την πορεία της μέχρι τώρα, στα προκριματικά κυρίως, έχει δείξει πως αυτό είναι κάτι που το αξίζει.»


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0