Face to Face

Ο Μανώλης Σάλιακας στο BN Sports: «Υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός με τους Ρότα και Μπάλντοκ!»

Ο Μανώλης Σάλιακας στο BN Sports: «Υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός με τους Ρότα και Μπάλντοκ!»

Η Εθνική βάζει πάλι τα… καλά της και ετοιμάζεται για δύο σπουδαίες αναμετρήσεις με Ιρλανδία και Ολλανδία. Ο Μανώλης Σάλιακας επέστρεψε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από δύο χρόνια και μίλησε στο BN Sports για τα συναισθήματα που νιώθει τώρα που φοράει ξανά τα γαλανόλευκα, για την εμπιστοσύνη του Πογέτ και τις «μάχες» που θα δώσει με τους ΡόταΜπάλντοκ.

Δηλώσεις στον Άγγελο Κρεμαστό

Μετά από δύο χρόνια ο Μανώλης Σάλιακας είναι και πάλι μέλος της Εθνικής Ελλάδος. Ο Γκουστάβο Πογέτ επέλεξε τον 27χρονο μπακ για πρώτη φορά στην θητεία του στον πάγκο της Ελλάδας, με τον ποδοσφαιριστή της Ζανκτ Πάουλι να μην κρύβει τον ενθουσιασμό του.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί για την Ελλάδα προβλέπεται αρκετά δύσκολο και ο Σάλιακας είναι αποφασισμένος να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να αρπάξει την οποιαδήποτε ευκαιρία του παρουσιαστεί.

Ο Μανώλης Σάλιακας μίλησε στο BN Sports για την εκ νέου κλήση του στην Εθνική Ελλάδος, τους δύσκολους αγώνες που έρχονται, τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην θέση του, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να την στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας με την θετική του ενέργεια.



Τελευταία φορά που φόρεσε ο Μανώλης τα γαλανόλευκα ήταν το 2021. Πλέον μετά από δύο χρόνια επέστρεψε, με τον Γκουστάβο Πογέτ να τον καλεί για πρώτη φορά. Δεν μπορούσα λοιπόν να μην τον ρωτήσω πώς αισθάνεται για την μεγάλη του επιστροφή.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ο κύριος Πογέτ με επέλεξε για πρώτη φορά. Σίγουρα είναι τιμή για εμένα να βρίσκομαι εδώ στην Εθνική και να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ με το παιχνίδι και την θετική μου ενέργεια. Κάνω ότι μπορώ με την ομάδα μου, είχε έρθει να με δει σε κάποια παιχνίδια και όπως φαίνεται τον έπεισα να με καλέσει».




Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Πογέτ δεν τον κάλεσε τυχαία, αντιθέτως μάλιστα είχε ταξιδέψει μέχρι και στην Γερμανία για να τον παρακολουθήσει από κοντά. Κάτι τέτοιο φαίνεται να τον γέμισε αυτοπεποίθηση και πλέον είναι έτοιμος να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο γήπεδο

«Εγώ αυτό που κοιτάω πάντα είναι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Φυσικά όταν έμαθα πως ο κύριος Πογέτ ήρθε να με δει από κοντά ένιωσα πολύ πιο απελευθερωμένος. Όποτε με χρειαστεί η ομάδα εγώ θα είμαι εδώ. Τα παιδιά που αγωνίζονται στην θέση μου πάνε πολύ καλά και περιμένω εγώ με την σειρά μου να αρπάξω όποια ευκαιρία μου παρουσιαστεί».

Σάλιακας για Εθνική: "Στεναχωριέμαι που δεν κλήθηκα"

Ο Σάλιακας αγωνίζεται σε μία θέση που στο ρόστερ της Εθνικής υπάρχει ήδη ο Λάζαρος Ρότα και ο Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο εσωτερικός ανταγωνισμός είναι υψηλός. Αντί όμως κάτι τέτοιο να αποθαρρύνει τον Μανώλη, του δίνει έξτρα κίνητρο για να συνεχίσει την δική του προσπάθεια.

«Δεν με αγχώνει καθόλου. Είμαι πολύ θετικός να γνωρίσω τα παιδιά. Σίγουρα και ο Ρότα και ο Μπάλντοκ αγωνίζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και υπάρχει ένας σκληρός εσωτερικός ανταγωνισμός, κάτι που μας βοηθάει και τους τρεις στο να εξελιχθούμε».

Σάλιακας για Εθνική: 'Στεναχωριέμαι που δεν κλήθηκα, θα βάλω τα δυνατά μου  για να επιστρέψω'


Στην Νέα Φιλαδέλφεια η Εθνική παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο απέναντι στους Ιρλανδούς τους οποίους και κέρδισε με 2-1. Τώρα όμως στην εκτός έδρας αναμέτρηση τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Η Ελλάδα όμως δεν δείχνει διατεθειμένη να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της και με την ίδια «συνταγή» θα πάει στο Δουβλίνο για την νίκη.

«Εμείς αυτό που κοιτάμε σαν Εθνική είναι σε κάθε αγώνα να προσπαθούμε να πάρουμε τη νίκη. Σκοπός είναι να πάμε στην Ιρλανδία και με τον ίδιο τρόπο που τους κερδίσαμε εδώ να νικήσουμε και εκεί. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, είμαστε καλύτερη ομάδα».


Μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα με την Ολλανδία (3-0), η Ελλάδα ξέσπασε στο Γιβραλτάρ με «5αρα». Ρώτησα τον Μανώλη πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη για την αποκατάσταση της ψυχολογίας στις τάξεις της Εθνικής.

«Σίγουρα κάθε νίκη δίνει αυτοπεποίθηση στην ομάδα και τους παίκτες. Έτσι όπως τελειώσαμε τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή με νίκη, έτσι θέλουμε να ξεκινήσουμε και τώρα. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς ώστε να πάρουμε και την απαραίτητη ψυχολογία για τον δύσκολο αγώνα που ακολουθεί με την Ολλανδία. Το σημαντικό όμως είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».


Μετά από χρόνια ο κόσμος φαίνεται να έχει «αγκαλιάσει» και πάλι την Εθνική Ελλάδος. Μαζί με την αγάπη όμως έχουν έρθει και οι υψηλές απαιτήσεις. Ήθελα να μάθω από τον Σάλιακα αν η υποστήριξη αυτή από τους φιλάθλους δημιουργεί πίεση στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται.

«Δεν νομίζω πως η πίστη του κόσμου αγχώνει κανέναν στην ομάδα. Όλα τα παιδιά εδώ είναι έμπειρα, έχουν περάσει πάρα πολλές φορές από αυτό το στάδιο και ξέρουν πως να το διαχειριστούν. Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην ομάδα, αγαπάμε την Εθνική Ελλάδος και θέλουμε την θετική ενέργεια του κόσμου, όχι την αρνητική».

Εθνική ομάδα: Ο πρώτος αγώνας στην OPAP Arena – «Ζέσταμα» πριν τα  προκριματικά του Euro 2024 (vids) - Newsbomb - Ειδησεις - News


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0