Face to Face

Ο Αρόλντ Μουκουντί στο BN Sports: «Αν είσαι αμυντικός δεν μπορείς να μην σκέφτεσαι ότι η ομάδα σου δέχεται συχνά γκολ»

Ο Αρόλντ Μουκουντί στο BN Sports: «Αν είσαι αμυντικός δεν μπορείς να μην σκέφτεσαι ότι η ομάδα σου δέχεται συχνά γκολ»

Επιστροφή στα τρίποντα για την «Ένωση» με το πρώτο clean sheet της σεζόν να είναι γεγονός. Ο Παναιτωλικός περιόρισε τους επιθετικούς της ΑΕΚ αλλά δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά με τους… αμυντικούς της (3-0). Ο Αρόλντ Μουκουντί μίλησε στο BN Sports για την σημαντική νίκη των «κιτρινόμαυρων», το γκολ που πέτυχε αλλά και για την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Δηλώσεις στον Άγγελο Κρεμαστό

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες απέναντι στον Παναιτωλικό (3-0) και διατήρησε για πρώτη φορά μέσα στην σεζόν το «μηδέν» στην άμυνα. Η είδηση της ημέρας όμως δεν είναι καμία από αυτές, αλλά ότι οι σκόρερ της «Ένωσης» ήταν όλοι... αμυντικοί.

Μπήκε αλλαγή για να «σφίξει» περαιτέρω την αμυντική λειτουργία της ομάδας, αλλά αυτός κατέληξε να διευρύνει το σκορ. Ο Αρόλντ Μουκουντί μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε στο BN Sports για το γεγονός ότι αυτός, μαζί με τους Βίντα και Ρότα, χρίστηκαν σκόρερ, την αμφισβήτηση που έχει δεχθεί η αμυντική λειτουργία της ομάδας και τα συναισθήματα του για το γκολ που ο ίδιος πέτυχε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σκοράρει, αλλά ποιο γκολ δεν κάνει έναν ποδοσφαιριστή ευτυχισμένο; Ειδικά αν το πετυχαίνει ένας αμυντικός που η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα δεν είναι και ιδιαίτερα… στενή. Η χαρά του Μουκουντί δεν μπορούσε να κρυφτεί, τόσο για το τέρμα που σημείωσε, όσο και για την νίκη της ομάδας.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, κυρίως γιατί η ομάδα κέρδισε το παιχνίδι, ένα δύσκολο παιχνίδι. Τα πήγαμε καλά και σαφώς χαίρομαι που σκόραρα και κατάφερα να βοηθήσω με τον τρόπο μου την ομάδα να νικήσει».

Οι κουβέντες που κάνουν οι φίλοι της ΑΕΚ αυτές τις μέρες, αρχίζουν και τελειώνουν στην αμυντική λειτουργία της ομάδα. Υπάρχει σαφώς μία καθολική αναγνώριση για τις εντυπωσιακές (κατά καιρούς) εμφανίσεις της «Ένωσης», όμως τα γκολ που δέχεται είναι αυτή την στιγμή το πιο hot θέμα συζήτησης. Ήθελα να μάθω αν και πόσο έχει επηρεάσει η «μουρμούρα» αυτή τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

«Σαφώς, αν είσαι αμυντικός δεν μπορείς να μην σκέφτεσαι ότι η ομάδα σου δέχεται συχνά γκολ. Σήμερα είχαμε καλύτερη απόδοση και δεν δεχθήκαμε κάποιο τέρμα. Αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε την απαραίτητη ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί».

5993917.jpg 
Μπορεί το δυνατό «χαρτί» της ΑΕΚ να θεωρείται (και όχι αδίκως) η επιθετική της γραμμή, όμως απέναντι στον Παναιτωλικό μίλησαν οι… αμυντικοί. Βίντα, Ρότα και Μουκουντί έβγαλαν τα κάστανα από την «φωτιά», καθώς οι επιθετικοί της ομάδας δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις. Κάτι τέτοιο όμως φάνηκε να είναι ανεξήγητο και για τον ίδιο τον Αρόλντ.  

«Δεν ξέρω πως συνέβη αυτό, αλλά είναι σίγουρα πολύ καλό για την ομάδα. Αν μπορούν όλοι να σκοράρουν τότε θα μπορούμε να κερδίζουμε και πιο εύκολα τα παιχνίδια. Προπονούμαστε αρκετά στις στημένες φάσεις, κάποιες φορές λειτουργεί καλά, άλλες όχι τόσο. Τώρα πήγαν όλα βάσει σχεδίου και έτσι καταφέραμε να νικήσουμε με αυτόν τον τρόπο το ματς».

 5993938_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0