Face to Face

Ο Μίχελ Κρέεκ στο BN Sports: «Ο Άγιαξ ας είναι ευχαριστημένος αν δεν χάσει απ' την ΑΕΚ!» (video)

Ο Μίχελ Κρέεκ στο BN Sports: «Ο Άγιαξ ας είναι ευχαριστημένος αν δεν χάσει απ' την ΑΕΚ!» (video)
Οι αναμνήσεις από το Νίκος Γκούμας, η αναμέτρηση με την ΑΕΚ, τα «χρυσά μωρά» του Λουίς Φαν Χάαλ και ο τωρινός του ρόλος στον Άγιαξ. Ο Loan Manager του «Αίαντα» και πρώην ποδοσφαιριστής της «Ένωσης», Μίχελ Κρέεκ, σε μία συνέντευξη εφ' όλη της ύλης στο BN Sports!
Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά

«Πάτησε» Ελλάδα το καλοκαίρι του 2002 και φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ έως το 2004, μετά από μία γεμάτη καριέρα στον Άγιαξ και τη Φίτεσε.

Ο Μίχελ Κρέεκ υπήρξε μέλος της σπουδαίας «φουρνιάς» των Ολλανδών, που υπό τις οδηγίες του Λουίς Φαν Χάαλ έφτασαν στην κατάκτηση του τελευταίου τους ευρωπαϊκού τροπαίου: του Champions League της σεζόν 1994/95.

Σήμερα, παραμένει στις τάξεις του συλλόγου που γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά, ως Loan Manager του Άγιαξ.

Ως ένας από τους δύο «συνδετικούς κρίκους» ανάμεσα στον «Αίαντα» και την ΑΕΚ, κρίνεται ως ιδανικός για να μιλήσει για την αναμέτρησή τους στους ομίλους του Europa League (05/10, 19:45). Πέραν των υπολοίπων, έχει βιώσει ως αντίπαλος και ως παίκτης, κάτι σπάνιο στο σήμερα: τη δυναμική ενός ματς με την ΑΕΚ, στη φυσική της έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Μίχελ Κρέεκ παραχώρησε συνέντευξη στο BN Sports, όπου αναφέρθηκε τόσο στις πιθανότητες των δύο ομάδων στο ματς στην OPAP Arena, όσο και στις δικές του αναμνήσεις από την Ελλάδα.


Φύγατε από την ΑΕΚ το 2004. Τι είδους δρόμο έχετε επιλέξει από τότε;


«Έχω έναν νέο ρόλο στον Άγιαξ. Από το 2006 που αποσύρθηκα κι έπειτα, δούλεψα σε πολλά πόστα στις ακαδημίες του συλλόγου.

Υπήρξα βοηθός του Φρανκ ντε Μπουρ στην Ίντερ και επέστρεψα στην Ολλανδία, πριν πέντε χρόνια, ξανά σε πόστα ακαδημιών.

Φέτος παρακολουθώ σεμινάριο για το δίπλωμα UEFA Pro. Χρειάζεται πολύς χρόνος, γι' αυτό και ανέλαβα τον ρόλο του Loan Player, για να έχω πιο ευέλικτο πρόγραμμα.

Ουσιαστικά, παρακολουθώ και ενημερώνω τον σύλλογο για τους παίκτες που έχουν παραχωρηθεί ως δανεικοί σε άλλες ομάδες».

 


Πώς νιώσατε, όταν είδατε πως Άγιαξ και ΑΕΚ κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο του Europa League;

«Είναι μία ξεχωριστή περίσταση, όταν δύο ομάδες στις οποίες έχεις αγωνιστεί, τίθενται αντιμέτωπες. Φυσικά, έχω περάσει περισσότερο καιρό ως ποδοσφαιριστής του Άγιαξ, αλλά σε κάθε κλήρωση ομίλων, πάντα αναζητάς ωραίους αντιπάλους. Μεγάλους συλλόγους ή γνωστούς σε εσένα.

Θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου συνάντηση με την ΑΕΚ, στους ομίλους του Champions League της σεζόν 1994/95. Από εκείνη την ημέρα, κατάλαβα τι σημαίνει ΑΕΚ και τι όμορφη ατμόσφαιρα υπάρχει στο γήπεδό της».

Πιστεύετε πως είναι ο δυσκολότερος όμιλος της διοργάνωσης;

«Δεν μπορώ να πω πως είναι ο δυσκολότερος όμιλος, γιατί δεν έχω πλήρη εικόνα των αδυναμιών και των πλεονεκτημάτων κάθε ομάδας. Η συνύπαρξη Μαρσέιγ, ΑΕΚ, Άγιαξ και Μπράιτον, όμως, δυσκολεύει πολύ την πρόκριση, για όλους.

Ο Άγιαξ πρέπει να είναι πολύ πιο διαβασμένος μετά τη νίκη της ΑΕΚ στην έδρα της Μπράιτον. Ήταν ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα.

Ο σύλλογος δεν βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση και το να έρθει στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα είναι πολύ δύσκολο, με την καυτή ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί. Σε περίπτωση που κερδίσει η ΑΕΚ και φτάσει στους έξι βαθμούς και θα έχει θέσει τις βάσεις για να προκριθεί στην επόμενη φάση».

 

Ποιες οι αναμνήσεις σας από το Νίκος Γκούμας;

«Έχουν μείνει έντονα χαραγμένες και οι δύο φορές που βρέθηκα στο παλιό γήπεδο της ΑΕΚ ως αντίπαλος. Τόσο με τη φανέλα του Άγιαξ, όσο και με αυτήν της Φίτεσε. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί είναι πολύ όμορφη. Με τον Άγιαξ είχαμε πολύ δυνατή ομάδα και καταφέραμε να κερδίσουμε, αλλά νομίζω πως ο κόσμος έχει την ικανότητα να δώσει μεγαλύτερη ώθηση για ένα καλό αποτέλεσμα.

Δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά, για την επιρροή που θα έχουν τα γεγονότα στο ματς με τη Φέγενορντ. Έγιναν πολλές αλλαγές στο φετινό ρόστερ. Έφυγαν πολλοί παίκτες, ήρθαν άλλα προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, οπότε απατείται χρόνος για να βρουν τον τρόπο παιχνιδιού τους. Και απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο, είναι κάτι που κάνει το ματς ακόμα πιο δύσκολο».



Είναι ο Άγιαξ το φαβορί της αναμέτρησης;


«Για να είμαι ειλικρινής, ο Άγιαξ θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος αν αποφύγει την ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα είναι μεγάλη επιτυχία, καθώς δεν ήταν καλός στα τελευταία ματς και τώρα έχει ένα δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι, εκτός έδρας.

Είδα τα στιγμιότυπα από το Μπράιτον - ΑΕΚ. Φυσικά, γνωρίζω τον Άμραμπατ, που έχει αγωνιστεί και στην Ολλανδία, αλλά συνειδητοποίησα πως η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς επιθετικούς. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί το ματς, αλλά ο Άγιαξ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτό το κομμάτι».



Στην τελευταία επίσκεψη του Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατέκτησε το τελευταίο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του. Ίσως του φέρνει γούρι!


«Θα ήταν πολύ ωραίο, αλλά νομίζω πως η ομάδα εκείνης της περιόδου, δεν συγκρίνεται με την τωρινή. Τότε, χτιζόταν για αρκετά χρόνια, είχαμε κερδίσει το Κύπελλο UEFA το 1992, ο Λουίς Φαν Χάαλ έχτιζε συνεχώς το σύνολό του και τη σεζόν 1994/95, το έφτασε στο peak του.

Σε αυτήν τη φάση, άνοιξε ένας καινούργιος κύκλος για τον σύλλογο, αυτό το καλοκαίρι. Θα ήταν ωραίο να φτάσει έως το τέλος της διαδρομής, αλλά προς το παρόν, θα είναι δύσκολο θα πάρει αποτέλεσμα στην Ελλάδα.

Ο Άγιαξ είναι ένας θρυλικός σύλλογος, με καλές και κακές σεζόν. Πρέπει να χτίσουμε, ώστε να έρθουν νέες μεγάλες νίκες και κατακτήσεις».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0