Face to Face

Ο Γιουσούφ Χέρσι στο BN Sports: «Πώς να γνωρίζει η ΑΕΚ τους αμυντικούς του Άγιαξ; Εδώ δεν τους ξέρουμε εμείς στην Ολλανδία»

Ο Γιουσούφ Χέρσι στο BN Sports: «Πώς να γνωρίζει η ΑΕΚ τους αμυντικούς του Άγιαξ; Εδώ δεν τους ξέρουμε εμείς στην Ολλανδία»

Ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άγιαξ οι «συνδετικοί κρίκοι» είναι ελάχιστοι. Ο Γιουσούφ Χέρσι όμως αποτελεί έναν από αυτούς και μίλησε στο BN Sports για την μεγάλη αναμέτρηση που θα γίνει στην OPAP Arena, την οποία, μάλιστα, σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα.

Συνέντευξη στον Άγγελο Κρεμαστό

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ στην OPAP Arena, με τον Γιουσούφ Χέρσι να περιμένει αυτήν την αναμέτρηση πώς και πώς. Βέβαια θα χρειαστεί να «χωρίσει» την καρδιά του στα… δύο.

Ο Ολλανδός αποτελεί έναν από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει και τις δύο φανέλες με αποτέλεσμα να θεωρείται (και δικαίως) ο πλέον κατάλληλος ώστε να μιλήσει για αυτήν την πολυαναμενόμενη αναμέτρηση.

Βγαλμένος από τα… σπλάχνα του «Αίαντα», πέρασε από πολλές ομάδες της Ολλανδίας, με την ΑΕΚ όμως να γίνεται ο πρώτος προορισμός τους εκτός των συνόρων (2009/10).

Ο Γιουσούφ Χέρσι μίλησε στο BN Sports για τα αδύναμα σημεία του Άγιαξ που θα πρέπει να… χτυπήσει η «Ένωση» και το παιχνίδι που δεν θα ξεχάσει ποτέ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Επιπλέον, στάθηκε στην υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι φίλοι της ΑΕΚ σε κάθε αγώνα, κάτι που δεν είχε συναντήσει ποτέ ξανά στην καριέρα του.

χερσι_αεκ_1.png

Ποιος σας έπεισε να αφήσετε για πρώτη φορά την Ολλανδία και να έρθετε στην Ελλάδα για χάρη της ΑΕΚ;


«Ο μάνατζερ μου είχε ήδη ως πελάτη τον Μαϊστόροβιτς που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ και εγώ επικοινώνησα μαζί του. Ο Ντάνιελ μου είπε ‘πρέπει να έρθεις σε εμάς γιατί έχουμε να παίξουμε με μεγάλες ομάδες όπως την Μπενφίκα και την Έβερτον στους ομίλους του Europa League’. Μετά μίλησα και με τον Μπάγεβιτς και αποφάσισα να έρθω. Κατά κύριο λόγο όμως ήταν ο μάνατζερ μου και ο Μαϊστόροβιτς».

majstorovic.png

Τα πρώτα σας ποδοσφαιρικά βήματα ήταν με την φανέλα του Άγιαξ. Ποια είναι η εμπειρία σας σε μία από τις κατά τεκμήριο καλύτερες ακαδημίες στον κόσμο;


«Ναι πραγματικά οι ακαδημίες του Άγιαξ είναι τρομερές. Έπαιξα εκεί παραπάνω από 10 χρόνια. Οι καλύτεροι νέοι παίκτες από την Ολλανδία και ολόκληρο τον κόσμο πηγαίνουν εκεί για να παίξουν. Έχουν αυτό το σύστημα που έφερε ο Γιόχαν Κρόιφ που χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα, με πολλά ταλέντα να αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα και πολλοί από αυτούς παίρνουν εν τέλει και τεράστιες μεταγραφές. Είναι όμως πολύ δύσκολη καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Αν μία χρονιά δεν αποδίδεις καλά μπορεί να σε κόψουν. Αν θες όμως να γίνεις ο καλύτερος θα πρέπει να ανταγωνίζεσαι με τους καλύτερους».

χερσι_αγιαξ.jpg

Έχετε βρει δίχτυα συνολικά 3 φορές απέναντι στον Άγιαξ. Είχαν κάποια ιδιαίτερη σημασία για εσάς τα γκολ αυτά;


«Ναι σίγουρα ήταν ιδιαίτερο γιατί σκοράρεις απέναντι σε παλιούς σου συμπαίκτες. Ήθελα να πετύχω στην ομάδα αλλά έπρεπε να φύγω για να βρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Όταν όμως αγωνιζόμουν απέναντι στον Άγιαξ ενώ γνώριζα σχεδόν την μισή του ομάδα και σκόραρα με έκανε να νιώθω μοναδικός.

Βάζεις γκολ απέναντι στον Άγιαξ, μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ολλανδία και όλοι σε θυμούνται ξανά, ποιος ήσουν και γιατί έπαιξες κάποτε σε αυτήν την ομάδα».


Με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ο Άγιαξ, έχει η ΑΕΚ πιθανότητες να χτυπήσει το παιχνίδι;

«Ο Άγιαξ τον τελευταίο καιρό έχει κάποια προβλήματα αλλά σιγά σιγά βρίσκει τον δρόμο του. Ο τεχνικός διευθυντής δεν μπορούσε να συνεργαστεί καλά με τον προπονητή. Στον Άγιαξ όμως αγαπούν τα μεγάλα παιχνίδια, όπως και απέναντι στην Μαρσέιγ πολλοί περίμεναν πως θα χάσει αλλά αντιθέτως έφτασε πολύ κοντά στην νίκη.

Η ΑΕΚ όμως μπορεί να χτυπήσει το παιχνίδι, ξέρω πως ο Άμραμπατ αγωνίζεται πλέον στην ομάδα που είναι ένας πολύ καλός παίκτης και ακόμη καλύτερος χαρακτήρας. Θα δούμε τι θα γίνει και οι δύο έχουν τις πιθανότητες τους».

χερσι_αεκ_2.png

Ποια αδυναμία του Άγιαξ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ; Στην άμυνα πάντως μοιάζει αρκετά ασταθής στα τελευταία παιχνίδια .

«Η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Άγιαξ. Στην άμυνα ακόμη υπάρχει μεγάλη αστάθεια και απέναντι στην Φέγενορντ αυτό φάνηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, όπως δείχνει και το τελικό 4-0.

Η άμυνα είναι εντελώς καινούργια ακόμη. Πώς να γνωρίζει η ΑΕΚ τους αμυντικούς του Άγιαξ; Εδώ δεν τους ξέρουμε εμείς στην Ολλανδία. Πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν να παίζουν στον Άγιαξ αλλά μέχρι τότε η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την κατάσταση».


Έχετε αγωνιστεί τόσο σε ελληνικά όσο και σε ολλανδικά ντέρμπι. Υπάρχουν διαφορές στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια οι οπαδοί;

«Είναι τελείως διαφορετικό. Στην Ολλανδία είμαστε πιο οργανωμένοι, έχουμε πάθος αλλά με διαφορετικό τρόπο. Στην Ελλάδα υπάρχει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

Όταν έπαιξα πρώτη φορά στην ΑΕΚ η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή, ποτέ μου δεν είχα δει κάτι παρόμοιο. Ήταν δύσκολο να πιστέψω το πάθος που υπήρχε εντός αλλά και εκτός του γηπέδου».

αεκ_2.png

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από το καινούργιο γήπεδο της ΑΕΚ; Σε σχέση ειδικά με το ΟΑΚΑ που αγωνιζόσασταν εσείς.

«Το καινούργιο γήπεδο είναι πολύ καλύτερο. Στο ΟΑΚΑ οι κερκίδες ήταν μακριά από τον αγωνιστικό χώρο και αυτό έχει τεράστια διαφορά. Υπήρχε και τότε μία υπέροχη ατμόσφαιρα αλλά πλέον είναι σίγουρα πολύ καλύτερα.

Δεν έχω καταφέρει να το δω από κοντά αλλά θέλω πολύ σύντομα να το επισκεφθώ και να νιώσω αυτήν την ατμόσφαιρα».


οπαπ_αρενα.png

Ποιο παιχνίδι σας έχει μείνει αξέχαστο από την χρονιά που περάσατε στην ΑΕΚ;

«Το παιχνίδι που δεν έχω ξεχάσει ήταν απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη. Υπήρχε μεγάλη αντιπαλότητα και δεν είχαμε κανέναν οπαδό μαζί μας, καθώς απαγορευόταν θυμάμαι να έρθουν. Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας εκείνη την σεζόν και αφού κερδίσαμε με 1-0 γεμίσαμε ψυχολογία.

Όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα μας περίμεναν πολλοί οπαδοί πανηγυρίζοντας και ήταν πάρα πολύ ωραία. Επίσης οι εντός έδρας αναμετρήσεις με Μπενφίκα και Έβερτον δεν ξεχνιούνται εύκολα».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0