Face to Face

Ο Λάνγκστον Χολ στο BN Sports: «Αγαπάω την Ελλάδα – Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από την επιτυχία με την ΑΕΚ»

Ο Λάνγκστον Χολ στο BN Sports: «Αγαπάω την Ελλάδα – Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από την επιτυχία με την ΑΕΚ»
Ο γνώριμος των ελληνικών και όχι μόνο παρκέ, Λάνγκστον Χολ, τέθηκε στη διάθεση του BN Sports μετά τη Media Day της ΑΕΚ, όπου μίλησε για την αγάπη του για την χώρα μας τονίζοντας παράλληλα τις σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις της «Ένωσης» κατά την επετειακή χρονιά της.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ο Λάνγκστον Χολ ήρθε από την γειτονική Τουρκία για να ενισχύσει την περιφέρεια της ΑΕΚ την χρονιά που έχει επενδύσει στις μεταγραφές της, κάνοντας την περίπτωσή του ιδιαίτερα «ελκυστική» το γεγονός ότι διαθέτει εμπειρία και από άλλες ελληνικές ομάδες.

Η ανυπομονησία του για να ξεκινήσει η σεζόν είναι μεγάλη και δείχνει την πίστη του στον Ζοάν Πλάθα για την προετοιμασία της ομάδας, πριν ξεκινήσουν για τα καλά οι απαιτητικές υποχρεώσεις.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν. Έχουμε ένα εξαιρετικό σύνολο παικτών με πολύ ταλέντο. Ο κόουτς Πλάθα έχει εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο σε πολλές διαφορετικές χώρες. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά όσο διαρκεί η pre season για να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα μόλις ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις και να ενώσουμε το ταλέντο στο παρκέ».

0c98e5d2-b027-4cf7-a860-a72cd9cacd28.jpg

Σίγουρα σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο τρόπος που το ταλέντο των νέων παικτών θα δέσει σ’ ένα αρμονικό σύνολο, αλλά δε μπορούν να μην σκέφτονται την τιμωρία που θα κουβαλάνε καθ’ όλη την ευρωπαϊκή πορεία τους στο Basketball Champions League.

H AΕΚ θα έχει κοντά της στα ευρωπαϊκά παιχνίδια στο… σπίτι της μόνο το 20% των φιλάθλων εξαιτίας της ποινής που δέχτηκε για τα επεισόδια στο Game 2 των προημιτελικών κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ. Ο Χολ δε μπορούσε να μην τονίσει την πολύ σημαντική απουσία των φιλάθλων της «Βασίλισσας».

«Θα ‘πονέσει’ το να μην έχουμε μαζί μας τους φιλάθλους μας, ειδικά αφού ο κόσμος της ΑΕΚ δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα, οπότε χωρίς αυτούς θα είναι σίγουρα δυσκολότερο. Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας. Τουλάχιστον θα έχουμε ένα 20% φίλων που σημαίνει ότι θα έχουμε φωνές να μας στηρίζουν ώστε να μας δώσουν την ώθηση που χρειαζόμαστε».

 

Ο 31χρονος γκαρντ έχει μεγάλη εμπειρία από τα ελληνικά δεδομένα γι’ αυτό και δεν δίστασε να πει το «ναι» στην Ένωση. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί για λογαριασμό του Κολοσσού Ρόδου, αλλά και του Προμηθέα, οπότε είναι δεδομένο ότι θα προσαρμοστεί αμέσως στις ανάγκες της ΑΕΚ κάτι που φαίνεται ήδη να έχει συμβεί.

«Αγαπώ την Ελλάδα οπότε ήμουν πολύ χαρούμενος που επέστρεψα φέτος ειδικά στην Αθήνα και σ’ ένα τόσο ιστορικό κλαμπ όπως είναι η ΑΕΚ που έχω παίξει ως αντίπαλός της αρκετές φορές. Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από αυτό που είναι το… φυσιολογικό εδώ, δηλαδή την επιτυχία».


Σε αυτή την πολύ σημαντική και ξεχωριστή χρονιά η ΑΕΚ έχει φροντίσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να λειτουργήσουν όλα ιδανικά μιας και κλείνει 100 χρόνια ιστορίας. Οι πολύκροτες μεταγραφές στις οποίες προέβη είναι απόδειξη των υψηλών στόχων που έχει θέσει η ομάδα.

«Είναι η επετειακή σεζόν των 100 χρόνων της ΑΕΚ. Είναι πάρα πολύ σημαντική χρονιά για εμάς και νομίζω ότι οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν πολύ καλή δουλειά στο χτίσιμό της με παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Ο Κουζμίνσκας έχει παίξε στην EuroLeague, ο Τζόρνταν, ο Τσέις και ο Μπεν στο NBA και ενώνονται με τους Έλληνες που ξέρουν πως έχουν τα πράγματα, όπως ο Γιάννης που έχει παίξει σε πολλές διαφορετικές ομάδες. Αυτό που πιστεύω είναι ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα πάνω απ’ όλα και είναι στο χέρι μας να παίξουμε όλοι μαζί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λάνγκστον Χολ «πλέκοντας» το εγκώμιο των συμπαικτών του.

Φυσικά όμως, δεν γινόταν να παραληφθεί και η εμπειρία που φέρνει και ο ίδιος ο 31χρονος γκαρντ στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» με το πέρασμά του από  όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Έχω κάνει κι εγώ το πέρασμά μου από την EuroLeague όταν ήμουν στον Ερυθρό Αστέρα. Έπαιξα στο EuroCup όταν αγωνιζόμουν για τον Προμηθέα και στο Champions League με την Μπασάκσεχίρ, οπότε με την εμπειρία μου προσπαθώ να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ», είπε.

hall-1-740x430.jpg

Τέλος, το να «δέσουν» όλοι αυτοί οι ταλαντούχοι παίκτες είναι το παν για τον Λάνγκστον Χολ που φιλοδοξεί σε μία σπουδαία πορεία τόσο στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα.

«Οι στόχοι μου για φέτος είναι να φτάσουμε στο Final Four του Champion League και φυσικά στο ελληνικό πρωτάθλημα να είμαστε ανταγωνιστικοί για να τερματίσουμε τουλάχιστον στην τοπ τετράδα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0