Face to Face

Ο Αντρέας Ομπστ στο BN Sports: «Ένιωσα αισιόδοξος απέναντι στην Team USA – Ο Λάσο είναι απελευθερωτικός προπονητής»

Ο Αντρέας Ομπστ στο BN Sports: «Ένιωσα αισιόδοξος απέναντι στην Team USA – Ο Λάσο είναι απελευθερωτικός προπονητής»
Μετά τη λήξη του τουρνουά που τιμά τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής,  Αντρέας Ομπστ, τέθηκε στην διάθεση του BN Sports μιλώντας τόσο για το «κλειδί» της επιτυχίας του χρυσού μεταλλίου στη Μανίλα, όσο και για τον νέο προπονητή της Μπάγερν, Πάμπλο Λάσο.
Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Το 5ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τον τίτλο για ακόμη μια φορά στον τελικό απέναντι στην Αναντολού Εφές.

Νωρίτερα στην ημέρα διεξήχθη και ο μικρός τελικός της διοργάνωσης ανάμεσα στη Μπάγερν και την Παρτίζαν για την διεκδίκηση της τρίτης θέσης. Φυσικά και η γερμανική ομάδα δεν θα άφηνε την ευκαιρία για άλλη μια διάκριση ανεκμετάλλευτη και πήρε τη νίκη από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 99-95.

Οι ομάδες της Ευρώπης συνηθίζουν να μην περνάνε αψήφιστα αυτό του τουρνουά, μιας και αποτελεί από τα σημαντικότερα τεστ πριν ξεκινήσουν για τα καλά τις απαιτητικές τους υποχρεώσεις.

Ο Αντρέας Ομπστ (ή αλλιώς obstacle, ελληνιστί εμπόδιο γιατί μόνο τέτοια βάζει στους αντιπάλους του) έκανε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην σέρβικη ομάδα κι ας ήταν μόνο ένα φιλικό. Με 16 πόντους και 66% ευστοχία έδειξε πως ακόμη κι αν δεν διακυβεύεται μετάλλιο Μουντομπάσκετ αυτός δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

«Αρχικά δώσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ στην Παρτίζαν και χάναμε τη μπάλα κάνοντας λάθη μερικές φορές. Ήταν ένα πολύ καλό τεστ για εμάς. Ειδικά στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερη άμυνα, προσέξαμε το θέμα με τα ριμπάουντ, παίζαμε ομαδικά με καλές συνεργασίες στην επίθεση και πήραμε το θετικό αποτέλεσμα με ωραίο μπάσκετ», δήλωσε ο Γερμανός γκαρντ.

Η Μπάγερν έχει πλέον στο… τιμόνι της τον σπουδαίο και πολύπειρο προπονητή Πάμπλο Λάσο που μετρούσε 11 ολόκληρα χρόνια στον πάγκο της «Βασίλισσας», Ρεάλ Μαδρίτης. Η εμπειρία που φέρνει στο τραπέζι καθώς και ο φρέσκος τρόπος που προσεγγίζει το μπάσκετ προσφέρει όχι μόνο ελευθερία στον Όμπστ αλλά και μία σιγουριά.

«Ο Πάμπλο Λάσο είναι ένας πολύ καλός προπονητής με μεγάλη εμπειρία στις πλάτες του. Έχει απίστευτη γνώση του αθλήματος και της ‘’ιδέας’’ του μπάσκετ. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που προσεγγίζει το παιχνίδι. Είναι κάπως απελευθερωτικός. Τρέχεις πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα και νομίζω πως θα κάνει πολύ καλό σε όλους μας».

Ο Αντρέας Ομπστ έχει χαρακτηριστεί ως παίκτης για τα μεγάλα παιχνίδια αν αναλογιστεί κανείς τις… διαστημικές εμφανίσεις του σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Πώς να ξεχάσουμε την «παράσταση» που έδωσε το 2022 κόντρα στην Εθνική μας ομάδα αποκλείοντας και πληγώνοντας την «επίσημη αγαπημένη» στα προημιτελικά του EuroBasket.

Germany guard Andreas Obst lays on the ground as teammates celebrates after winning against the United States in a Basketball World Cup semi final game in Manila, Philippines, Friday, Sept. 8, 2023. (AP Photo/Michael Conroy)

Βέβαια το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι από το παιχνίδι της… ζωής του και ίσως τον καλύτερο αγώνα που έχει δώσει ποτέ μέχρι σήμερα η Γερμανία, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 απέναντι στις ΗΠΑ.

Ο 27χρονος γκαρντ αποφάσισε να πάρει τον ρόλο του απόλυτου πρωταγωνιστή όπου με 24 πόντους και μερικά καθοριστικά τρίποντα έστειλε στο… καναβάτσιο την Team USA, το φαβορί του θεσμού, μη μπορώντας να πιστέψει πως όλο το γήπεδο τον αποκαλούσε MVP.

«Στον αγώνα κόντρα στις ΗΠΑ προσπάθησα να προστατέψω τη δύναμή μου και τα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού μου. Ένιωθα αισιόδοξος με το να σουτάρω και έψαχνα τρόπους για να το κάνω. Αν αυτό δεν ήταν εφικτό, το να σκοράρω κάποιο καλάθι, ήθελα να ‘’μαζεύω’’ περισσότερους αντίπαλους πάνω μου για να μπορέσει να το κάνει κάποιος ελεύθερος συμπαίκτης μου. Έτσι κι αλλιώς η άμυνα βασιζόταν αρκετά σε μένα οπότε ήθελα να δώσω χώρο και στους συμπαίκτες μου».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0