Face to Face

Ο Ρόλαντ Σάλαϊ στο BN Sports: «Δε συγκρίνεται με πέρυσι ο Ολυμπιακός – Ανυπομονώ για την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκης!» (video)

Ο Ρόλαντ Σάλαϊ στο BN Sports: «Δε συγκρίνεται με πέρυσι ο Ολυμπιακός – Ανυπομονώ για την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκης!» (video)

Η βελτίωση του Ολυμπιακού, τα προβλήματα της Φράιμπουργκ και η «καυτή» ατμόσφαιρα στο Γ. Καραϊσκάκης! Ο 26χρονος εξτρέμ της γερμανικής ομάδας, Ρόλαντ Σάλαϊ, μιλά αποκλειστικά στο BN Sports και τον Τάσο Φαραό, λίγες ώρες πριν την έναρξη του φετινού Europa League για τους «ερυθρόλευκους».

Σχετικά Άρθρα

Μία νέα ευρωπαϊκή σεζόν, σε φάση ομίλων, ετοιμάζεται να… ανατείλει για τον Ολυμπιακό! Οι Πειραιώτες στην αρχή της φετινής περιόδου «πατούν» καλά και δείχνουν ότι αγώνα με τον αγώνα αποκτούν χημεία και βελτιώνονται. Κάτι που θέλουν να συνεχίσουν και το βράδυ της Πέμπτης (21/09, 22:00), ώστε να ξεκινήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία τους στο φετινό Europa League.

Το έργο για το σύνολο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μόνο εύκολο δε θα είναι. Οι «ερυθρόλευκοι» το γνωρίζουν άλλωστε από πρώτο χέρι. Δεν αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά τη Φράιμπουργκ. Το προηγούμενο… επεισόδιο έλαβε χώρα μόλις την περασμένη σεζόν, με τις δύο ομάδες να συναντιούνται, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, στη φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός θέλει να γράψει αλλιώς το «σενάριο» στο φαληρικό γήπεδο. Οι μνήμες της ήττας με 3-0 από τη γερμανική ομάδα την προηγούμενη χρονιά παραμένουν «νωπές», ωστόσο με οδηγό το δυναμικό ξεκίνημα φέτος, αλλά και το εκτός έδρας ματς στο Φράιμπουργκ πέρυσι (1-1), στοχεύει στην… εκδίκηση. Άλλωστε, όπως λέει και το ρητό, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο!

Πάντως, καθώς φαίνεται, η αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» έρχεται προετοιμασμένη για αυτό που θα αντιμετωπίσει. Τουλάχιστον, αυτό φάνηκε από όσα μοιράστηκε ο Ρόλαντ Σάλαϊ, μιλώντας στο BN Sports!

Ο 26χρονος εξτρέμ δεν κατάφερε να αγωνιστεί πέρυσι στις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, λόγω ενός τραυματισμού. Τώρα, αποτελεί ένα από τα βασικά «γρανάζια» του Κρίστιαν Στράιχ και πιθανότατα θα λάβει το «βάπτισμα του πυρός», δηλώνοντας μάλιστα ανυπόμονος για την… καυτή ατμόσφαιρα που αναμένεται στο Γ. Καραϊσκάκης! Συνολικά φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, μετρά δύο γκολ και μία ασίστ σε πέντε ματς.

Ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής της Φράιμπουργκ στάθηκε τόσο στη θεαματική βελτίωση του φετινού Ολυμπιακού, όσο και στα αμυντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους στόχους της σεζόν, αλλά και σε μερικά γνώριμα πρόσωπα από τον ελληνικό σύλλογο.

sallai_enth_2.webp

Συνέντευξη στον Τάσο Φαραό

Έχεις παρακολουθήσει φέτος τον Ολυμπιακό; Ποιες διαφορές εντοπίζεις συγκριτικά με την περασμένη σεζόν;

«Είναι αρκετά διαφορετική ομάδα θεωρώ. Πέρυσι δεν ήταν τόσο δυνατή. Τώρα ολόκληρο το ρόστερ έχει διαφοροποιηθεί. Είδαμε μερικά παιχνίδια και τα αναλύσαμε. Θα πρέπει πραγματικά να παλέψουμε εάν θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς στον Πειραιά.»

Πιστεύεις ότι έχετε βρει τον τρόπο για να φύγετε με τη νίκη όπως πέρυσι ή πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι;

«Στο Europa League δεν έχεις τη δυνατότητα να κερδίσεις ένα παιχνίδι… περπατώντας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολο θα είναι, επειδή ο Ολυμπιακός δεν συγκρίνεται με την ομάδα που παρουσίασε την περασμένη σεζόν.»

Απέναντι στον Ολυμπιακό, τη Ναντ και την Καραμπάγκ κατακτήσατε εύκολα την πρώτη θέση. Τώρα βρίσκεστε πάλι κόντρα στους «ερυθρόλευκους», μαζί με τη Γουέστ Χαμ και τη Μπάτσκα Τόπολα. Θα γραφτεί παρόμοιο φινάλε;

«Μπορεί να φάνηκε σχετικά εύκολο, αλλά χρειάστηκε αρκετή και σκληρή δουλειά. Ο Ολυμπιακός, όπως είπαμε, είναι δυνατότερος, η Γουέστ Χαμ κέρδισε την περασμένη σεζόν το Europa Conference League και η Μπάτσκα Τόπολα είναι κάτι παραπάνω από… πειστική στο πρωτάθλημα Σερβίας. Άλλωστε παραμένει αήττητη, με μόλις μία ισοπαλία. Πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον ως φαβορί. Φυσικά, ο στόχος μας είναι να πάρουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε στη διοργάνωση.»

Η Φράιμπουργκ έχει δεχθεί εννέα τέρματα στα δύο τελευταία παιχνίδια της Bundesliga. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δέχθηκε μόλις τρία σε οκτώ ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Βάζει αυτό παραπάνω πίεση στην ομάδα;

«Υπάρχει κάποια πίεση ναι, είναι λογικό μετά από εννέα τέρματα σε δύο αγώνες. Δεν είναι καθόλου ωραίο και πρέπει να μάθουμε από αυτό. Σίγουρα οφείλουμε να βελτιώσουμε την αμυντική μας λειτουργία ως ομάδα. Το θετικό ξεκίνημα στο Europa League αποτελεί τη μοναδική μας επιθυμία.»

Όταν κληρωθήκατε ξανά με τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League τι σκέφτηκες;

«Οι συμπαίκτες μου με ενημέρωσαν αμέσως για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Γ. Καραϊσκάκης. Ανυπομονώ για αυτές τις συνθήκες. Όταν επικρατεί θερμό κλίμα σε ένα γήπεδο είναι κάτι ιδιαίτερο, ξεχωριστό και παρέχει ώθηση ακόμα και σε εμάς!»

Ποιοι είναι οι στόχοι της Φράιμπουργκ εντός και εκτός συνόρων για τη φετινή σεζόν;

«Η Bundesliga για εμάς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Οπωσδήποτε θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στην παρουσία μας εκεί και την επόμενη σεζόν, τερματίζοντας στην καλύτερη δυνατή θέση. Είναι τεράστια πρόκληση για ένα κλαμπ όπως η Φράιμπουργκ.

Παρ’ όλα αυτά, τα διεθνή παιχνίδια είναι ιδιαίτερα ελκυστικά επίσης. Την τελευταία σεζόν φτάσαμε έως τη φάση των 16 του Europa League. Εννοείται πως θέλουμε να καταφέρουμε κάτι αντίστοιχο και φέτος. Οι αναμετρήσεις με τη Γιουβέντους στη φάση των νοκ-άουτ αποτέλεσαν εκπληκτικές εμπειρίες. Αυτό ακριβώς θέλουμε να ξαναζήσουμε.»

Γνωρίζεις καλύτερα κάποιον από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού;

«Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω προσωπικά κάποιον από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ωστόσο, έχω βρεθεί ως αντίπαλος με κάποιους από αυτούς. Για παράδειγμα θυμάμαι μερικά παιχνίδια απέναντι στον Κώστα Φορτούνη με τις εθνικές μας ομάδες. Φυσικά στη Γερμανία γνωρίζουμε πολύ καλά και τον Γιόβετιτς, τον Ρέτσο και τον Ρίτσαρντς!»

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις στον Ολυμπιακό;

«Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι απίστευτα επιτυχημένος στην Ελλάδα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0