Face to Face

Ο διεθνής Σλοβένος Γκρέγκορ Χρόβατ στο BN Sports: «Ήταν τιμή μου που με ήθελε ο Βασίλης Σπανούλης στο Περιστέρι»

Ο διεθνής Σλοβένος Γκρέγκορ Χρόβατ στο BN Sports: «Ήταν τιμή μου που με ήθελε ο Βασίλης Σπανούλης στο Περιστέρι»

Ο Γκρέγκορ Χρόβατ που έδωσε το δικό του στίγμα στην πορεία της Σλοβενίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ 2023 παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο BN Sports αναφέροντας μεταξύ άλλων το πόσο κοντά βρέθηκε στο να υπογράψει με ελληνική ομάδα.

Συνέντευξη στην Ευτυχία Οικονομίδου

Η Σλοβενία ήταν από τις ομάδες που άφησαν τη δική τους… υπογραφή στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ 2023. Μπορεί να τερμάτισε στην 7η θέση του τουρνουά, όμως με αρχηγό τον Λούκα Ντόντσιτς δε μπορεί με τίποτα να περάσει απαρατήρητη. Ήταν εξάλλου από τις ομάδες που οι φίλοι του αθλήματος αδημονούσαν να παρακολουθήσουν και… πόνταραν στο να φτάσει στην κατάκτηση κάποιου μεταλλίου.

Το ίδιο πιστεύει και ο Γκρέγκορ Χρόβατ, ο Σλοβένος διεθνής και το εξέφρασε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο BN Sports.

«Καταρχάς το να παίζεις για την εθνική σου ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πάντα ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Είμαστε σίγουρα χαρούμενοι για την 7η θέση στην οποία τερματίσαμε, αλλά όλοι πιστεύουμε ότι μπορούσαμε να είχαμε παλέψει για μία θέση στα μετάλλια».

Ο Χρόβατ έβαλε κι εκείνος το… λιθαράκι του στις δύσκολες… συναντήσεις που είχε η ομάδα του στην πορεία της στο τουρνουά. Με μέσο όρο 5.6 πόντους σε 17 περίπου λεπτά συμμετοχής έδωσε τον καλύτερο του εαυτό για μπορέσει η Σλοβενία να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Φυσικά και η αήττητη «χρυσή» Γερμανία, που η παρέα του Λούκα Ντόντσιτς αντιμετώπισε στον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έδειξε τις διαθέσεις της καθιστώντας σαφές πως έχει έρθει μ’ έναν και μόνο σκοπό, την πρωτιά.

«Παίξαμε με την Γερμανία στον δεύτερο γύρο και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήταν η πιο δυνατή ομάδα που αντιμετωπίσαμε και σίγουρα άξιζε να πάρει το χρυσό. Έπαιξαν πραγματικά το καλύτερο μπάσκετ».

Με αρχηγό τον Λούκα Ντόντσιτς, όπως είναι λογικό, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του. Από τους λίγους αστέρες που έλαβαν μέρος στο φετινό τουρνουά παίζοντας με πάθος και αυταπάρνηση για την χώρα του. Βέβαια, κατά τη διάρκεια της πορείας της Σλοβενίας στο Κύπελλο υπήρξαν στιγμές που τα παράπονα για την διαιτησία δεν πέρασαν ασχολίαστα με τον σταρ του NBA να υιοθετεί άθελά του το… στυλ του παίκτη που… παραπονιέται.

«Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ένας καταπληκτικός ηγέτης και όλοι βάλαμε τα δυνατά μας για να τον ακολουθήσουμε. Είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και όντως θα συμφωνήσω ότι μερικές φορές δεν σφυρίζονται τα φάουλ εις βάρος του. Όμως όλοι μαζί με εκείνον πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να παλεύουμε για να ξεπερνάμε αυτά τα λάθη», είπε ο Χρόβατ εκφράζοντας τη γνώμη του για τον σταρ των Μάβερικς.

Το εμπόδιο που συνάντησε η Σλοβενία και την άφησε εκτός πορείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μανίλα ακούει στο όνομα… Καναδάς και συγκεκριμένα… Ντίλον Μπρουκς.

Ο εκρηκτικός NBAer που μπαίνει με το… μαχαίρι στα δόντια σε κάθε αναμέτρηση προκαλώντας τους αντιπάλους του, έβαλε δύσκολα στους Σλοβένους και τους πήρε την χαρά.

«Ο Καναδάς είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με πολλούς παίκτες από το NBA. Ο αγώνας που δώσαμε αντιμέτωποι ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένος και για τις δύο ομάδες γιατί  όλοι ξέραμε τι σήμαινε. Ο Μπρουκς είναι ένας φοβερός παίκτης και έδωσε το 100% για να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει το παιχνίδι. Έτσι κι αλλιώς ό,τι συμβαίνει στο παρκέ μένει στο παρκέ», ήταν τα λόγια του διεθνή γκαρντ/ φόργουορντ για το ματς που οδήγησε την ομάδα του στον αποκλεισμό.

Εμείς, βέβαια, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς να… μαγεύει λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του τουρνουά. Η Ελλάδα με την Σλοβενία αναμετρήθηκαν σε δύο φιλικούς αγώνες, ο ένας εκ των οποίων στο ΟΑΚΑ στην σημαντική βραδιά που η φανέλα του Νίκου Γκάλη με την Εθνική αποσύρθηκε.

«Η Ελλάδα είναι πολύ σκληρή ομάδα ακόμη και χωρίς τον Γιάννη. Η αλήθεια είναι ότι αντιμετώπισαν δύσκολους αντιπάλους στην πορεία. Έτσι όπως τους είδα στα φιλικά, πριν αρχίσει το τουρνουά, πίστευα πως ήταν μια ομάδα που θα το παλέψει για τα μετάλλια», ήταν ο αισιόδοξος τρόπος με τον οποίο έβλεπε την «επίσημη αγαπημένη» ο Χρόβατ μετά από τις δύο ήττες που γνώρισε η ομάδα του στα φιλικά μεταξύ τους παιχνίδια.

σλοβενια_1.jpg

Ο 29χρονος παίκτης της Ντιζόν διαγράφει την δική του ξεχωριστή στην πορεία στην Ευρώπη και η εμπειρία του με το ελληνικό μπάσκετ δεν περιορίζεται μόνο στα τουρνουά των εθνικών ομάδων. Μάλιστα, ετοιμάζεται να συναντήσει τον Προμηθέα και την σεζόν που έρχεται για λογαριασμό του Basketball Champions League.

«Έχω παίξει απέναντι στο Περιστέρι και επίσης κόντρα στον ΠΑΟΚ, τον Άρη, την ΑΕΚ και τον Προμηθέα. Αυτό που αγαπώ στις ελληνικές ομάδες είναι τα έντονα συναισθήματα των φιλάθλων τους που τα εκφράζουν ζητωκραυγάζοντας καθ’ όλη την διάρκεια των παιχνιδιών. Ανυπομονώ να παίξω απέναντι στον Προμηθέα αυτή την σεζόν στο Basketball Champions League».


«Ένιωσα μεγάλη τιμή όταν μου τηλεφώνησε ο Σπανούλης»!

Μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά ο Χρόβατ είχε έρθει και πολύ κοντά στο να υπογράψει με ελληνική ομάδα. Ο Βασίλης Σπανούλης επικοινώνησε μαζί του αυτοπροσώπως την περασμένη σεζόν ζητώντας του να τον ακολουθήσει στην ομάδα του Περιστερίου με τον Σλοβένο διεθνή να νιώθει φοβερή τιμή γι’ αυτή την ξεχωριστή επικοινωνία.

«Πριν την προηγούμενη σεζόν, είχα έρθει σε επαφή με το Περιστέρι και τον Βασίλη Σπανούλη. Ένιωσα μεγάλη τιμή όταν με κάλεσε εκείνος. Ήμουν πολύ κοντά στο να πάω αλλά αποφάσισα να μείνω στην Γαλλία για λογαριασμό της Ντιζόν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

a-jerusalem-la-jda-dijon-veut-soigner-son-entame-1674584038.jpg

Ο Γκρέγκορ Χρόβατ ήταν από τους τυχερούς που μπήκαν στον κόσμο του αθλητισμού επηρεασμένοι από τις όμορφες αναμνήσεις που είχαν με την οικογένειά τους. Ο πατέρας του ήταν αυτός που τον μύησε στην «πορτοκαλί θεά» κι από τότε δε λέει να… ξεκολλήσει θέτοντας ολοένα και υψηλότερους στόχους προσπαθώντας να τους κατακτήσει.

Φυσικά ο μεγαλύτερος αυτή την στιγμή για τον πάνω απ’ όλα παίκτη με ομαδικό πνεύμα, είναι η πρόκριση της Σλοβενίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

«Οι στόχοι μου είναι πάντα υψηλοί. Εννοείται πως θέλω να παίξω στην EuroLeague, αλλά προσπαθώ να συγκεντρώνομαι στο τώρα, στο να κάνω μια καλή χρονιά με την Ντιζόν και να προκριθούμε με τη Σλοβενία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το να αγωνίζομαι για την χώρα μου είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Νομίζω πως είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε κάποιον στην καριέρα του, ειδικά σε παγκόσμιο επίπεδο».

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0