Face to Face

Ο Τόμας Γουόκαπ στο BN Sports: «Στον αθλητισμό που υπηρετούμε, δεν υπάρχει χώρος για βία»

Ο Τόμας Γουόκαπ στο BN Sports: «Στον αθλητισμό που υπηρετούμε, δεν υπάρχει χώρος για βία»

Έχει προσαρμοστεί ταχύτατα στο σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη και παίζει με τα «γαλανόλευκα» λες και τα φοράει... χρόνια. Ο Τόμας Γουόκαπ ή αν προτιμάτε Θωμάς Γουακαπόπουλος, αφού δέχθηκε «επίθεση αγάπης» από μικρούς και μεγάλους στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στη Σερβία, μίλησε στο BN Sports.

Δηλώσεις στον Μάνο Φυρογένη

Το καθιερωμένο Αυγουστιάτικο ραντεβού της «πορτοκαλί θεάς» στην Αθήνα, άνοιξε και πάλι τις… πύλες του στο ΟΑΚΑ και σας περιμένει. Το τουρνουά προετοιμασίας «Aegean Ακρόπολις» υποδέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης (8/8) στο Κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων μικρούς και μεγάλους φαν του μπάσκετ και της Εθνικής ομάδας, μετατρέποντας τις «καυτές» και δυσβάσταχτες -  για άλλους λόγους - μέρες του θέρους σε πιο συντροφικές/μαζικές.

Μετά από δύο πετυχημένα και εντυπωσιακά αν η τι άλλο crash test του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κόντρα στη Σλοβενία, η Σερβία κράτησε την ελληνική ομάδα χαμηλά, ανέδειξε κάποιες από τις αδυναμίες της και την ανάγκασε στην πρώτη της φιλική ήττα (71-64). Μία ήττα-μάθημα αλλά και φωτεινό παράδειγμα για την αντίδραση στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου.
5943327.jpg

Λίγες στιγμές μετά το τέλος της πρεμιέρας του τουρνουά και αφότου φωτογραφήθηκε με όσους (και ήταν αρκετοί, πιστέψτε με) καρτερικά τον περίμεναν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, ο διψήφιος σε ασίστ (10) αλλά άποντος Τόμας Γουόκαπ, τέθηκε στη διάθεση του BN Sports.

Ο κόσμος της Εθνικής ομάδας δείχνει να σε αγαπάει αρκετά, μοιάζεις περιζήτητος. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

«Οι Έλληνες φίλαθλοι αγαπούν βαθιά την Εθνική τους ομάδα, είναι παθιασμένοι με αυτή και ό,τι, όσους την περικλείουν. Κάπως έτσι μπαίνω και εγώ στην εξίσωση. Όπως και να χει, εκτιμώ πραγματικά αυτό που συμβαίνει και όσα μου δείχνουν».

Προσπαθήσατε, φτάσατε κοντά στην ανατροπή αλλά στο τέλος γνωρίσατε την πρώτη φιλική ήττα. Πως έζησες το παιχνίδι με τη Σερβία και τι κρατάτε από αυτό;

«Κάναμε κάποια πράγματα καλά, κάποια όχι και τόσο. Σε αυτό το σημείο, κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως κατάληξης, είναι διδακτικό. Πρέπει να δουλέψουμε στις αδυναμίες μας και να βελτιωθούμε περισσότερο. Σίγουρα κρατάμε το αγωνιστικό μας πνεύμα, το πάθος που δείξαμε και την άμυνά μας. Πιέσαμε καλά τη μπάλα σε αρκετά σημεία, αμυνθήκαμε έξυπνα».

Η Εθνική ομάδα έχει εγνωσμένες και τρανταχτές απουσίες. Σας απελευθερώνει το γεγονός αυτό; Οι μικρότερες, στην αρχή τουλάχιστον, προσδοκίες μπορεί να βγουν σε καλό;

«Το μπάσκετ είναι πάντοτε το ίδιο σπορ ανεξαρτήτως συνθηκών. Η κάθε ομάδα παίρνει αυτό που της αξίζει στο τέλος. Αγαπώ τους συμπαίκτες μου, τους εμπιστεύομαι. Δεν μπορούμε να σταθούμε στις απουσίες, οι παρόντες γράφουν πάντα την ιστορία. Πρέπει όλοι να κάνουμε το κάτι παραπάνω και θα το κάνουμε».
5943372.jpg

Η γιορτή του αθλητισμού έπρεπε να τελείται σε δύο γήπεδα ταυτόχρονα το βράδυ της Τρίτης (8/8), ωστόσο για μία ακόμα φορά η χώρα θρηνεί τα παιδιά που «γεννά». Τι έχεις να σχολιάσεις για το θάνατο του φίλου της ΑΕΚ;

«Είναι πολύ θλιβερό. Στον αθλητισμό, αυτόν που αγαπάμε και υπηρετούμε δεν υπάρχει χώρος για βία. Τα σπορ είναι διασκέδαση, είναι πάθος, είναι αίσθημα ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι. Αυτό ξεπερνά τα όρια, δεν έχει θέση εδώ».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0