Face to Face

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος στο BN Sports: «Από τον Γκάλη ξεκίνησαν όλα – Τιμή μου που μοιράστηκα το γήπεδο με τον Ντόνσιτς!»

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος στο BN Sports: «Από τον Γκάλη ξεκίνησαν όλα – Τιμή μου που μοιράστηκα το γήπεδο με τον Ντόνσιτς!»
Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος τέθηκε στην διάθεση του BN Sports για να σχολιάσει την ιστορική βραδιά που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (04/08), όπου πέρα από το φιλικό απέναντι στην Σλοβενία, τιμήθηκε και ο άνθρωπος που «σύστησε» το μπάσκετ στην Ελλάδα, ο Νίκος Γκάλης.
Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ιδανικά εξελίχθηκε και η δεύτερη φιλική αναμέτρηση της «επίσημης αγαπημένης» κόντρα στην Σλοβενία σε μια βραδιά που είχε θετική έκβαση αλλά το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη… μοίρα, αφού στο κατάμεστο ΟΑΚΑ γράφτηκε ιστορία.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, που έβαλε το άθλημα στα σπίτια του κόσμου, είδε την φανέλα του με το νούμερο «4» να υψώνεται στον… ουρανό του γηπέδου που φέρει το όνομά του. Ρίγος, συγκίνηση, ανατριχίλα… αυτά ήταν τα συναισθήματα που ένιωσαν όσοι ήταν παρόντες σε αυτή την ξεχωριστή τιμητική τελετή.

5942068.jpg

Ο ψυχρός «εκτελεστής», ο δικός μας «Γκάνγκστερ» στο standing ovation δεν άντεξε, λύγισε και μαζί του όσοι τον είδαν να δακρύζει για την καθολική αποδοχή που έλαβε. Ανάμεσα σ’ αυτούς που είχαν την τύχη και την τιμή να δουν την ιστορία να γράφεται στα βιβλία της Εθνικής Ελλάδας ήταν φυσικά και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος.

«Ήταν τεράστια τιμή για μένα που ήμουν μέρος αυτής της βραδιάς και την έζησα από κοντά. Ο Νίκος Γκάλης είναι ένας θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, ένας άνθρωπος που έφερε όλον τον κόσμο στα γήπεδα. Από αυτόν ξεκίνησαν όλα. Ήταν χαρά μας και τιμή μας που το παρακολουθήσαμε όλο αυτό», τόνισε ο Έλληνας διεθνής αναφερόμενος στην τιμητική βραδιά.

Ακόμα κι αν η Ελλάδα βρισκόταν σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης μπροστά στο σκορ, η Σλοβενία δεν το έβαλε κάτω και αγωνιζόταν με τους βασικούς της παίκτες ελπίζοντας στην ανατροπή. Αντί για ανατροπή όμως, ήρθε η πιο άσχημη, ατυχής και δύσκολη στιγμή της βραδιάς. Ο πρωταθλητής στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με τους Ντένβερ Νάγκετς, Βλάτκο Τσάντσαρ, μετά από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το αριστερό του γόνατο και να αποχωρίσει υποβασταζόμενος.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχηθώ περαστικά στον Βλάτκο Τσάντσαρ για τον τραυματισμό του. Αυτό προέχει. Ευχόμαστε όλοι μας να μην είναι κάτι σοβαρό. Φάνηκε άσχημο και έδειξε να πονάει πολύ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», δήλωσε ο Ρογκαβόπουλος δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία φυσικά του παίκτη.

Ο «Ρόγκα» βλέπει να αναβαθμίζεται σιγά-σιγά η θέση του στην ιεραρχία της Εθνικής ομάδας. Από πολύτιμος παίκτης στα παράθυρα των τουρνουά, σε αναπόσπαστο στοιχείο της 12άδας όταν έρχεται η στιγμή της διεξαγωγής των διοργανώσεων.

μεσα.jpg

Περισσότερος χρόνος συμμετοχής και εμπιστοσύνη είναι τα στοιχεία που δείχνει ο κόουτς Ιτούδης προς το νέο «αίμα» της ομάδας. Παιδιά 22-25 χρονών, όπως είναι ο Λούντζης, ο Χατζηδάκης, ο Μωραΐτης μαζί και με τον Ρογκαβόπουλο, «παλεύουν» στα προκριματικά και λαμβάνουν με αυτόν τον τρόπο ένα κίνητρο, αφού βλέπουν ότι οι κόποι τους ανταμείβονται.

Σε αυτά τα παιδιά έδωσε ευκαιρία ο Έλληνας τεχνικός στο δεύτερο φιλικό με την Σλοβενία, δοκιμάζοντας νέα σχήματα και χρησιμοποιώντας τους για περισσότερα αγωνιστικά λεπτά. Το αποτέλεσμα; Οι νεαροί διεθνείς δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Ο Μιχάλης Λούντζης έκανε ρεκόρ καριέρας με 17 πόντους και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος μεταξύ άλλων διακρίθηκε σκοράροντας 10 πόντους, μαζεύοντας 6 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε τρεις ασίστ και έκανε και δύο κλεψίματα.

μεσα1.jpg

«Τα παιχνίδια αυτά είναι φιλικά. Σίγουρα πάντα μας ενδιαφέρει η νίκη αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να βελτιωνόμαστε σαν ομάδα. Πάντως χαίρομαι πολύ που κερδίζουμε και έτσι δίνουμε χαρά και στον κόσμο», δήλωσε ο 22χρονος φόργουορντ για την θετική έκβαση του παιχνιδιού.

Ο «Αγαπητός», όνομα και πράγμα, φόργουοντ θέλει να χαράξει την δική του πορεία και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ξεχωρίσει με πολλή δουλειά και προσπάθεια. Την άνοιξη βρισκόταν στο Σικάγο όπου και έδινε τη δική του «μάχη» στο pre draft camp με την ελπίδα να επιλεχθεί μεταξύ των ομάδων του ΝΒΑ.

μεσα2.jpg

Κάτι τέτοιο μπορεί να μην συνέβη, όμως ο Νίκος Ρογκαβόπουλος συμφώνησε με την Μπασκόνια και είναι παραπάνω από έτοιμος να δοκιμάσει τον εαυτό του και να του θέσει νέες προκλήσεις, αυτή τη φορά στην ανταγωνιστική EuroLeague. Η «θέα» του κορυφαίου Λούκα Ντόνσιτς, όμως πάντα θα προκαλεί δέος και θαυμασμό σε όποιον βρεθεί μαζί του σε κοινό παρκέ.

5942089.jpg

Μπορεί συμπαίκτες, αντίπαλοι και θεατές να μην τον απόλαυσαν όσο θα ήθελαν, η παρουσία του όμως ήταν ανεξάρτητα χάρμα οφθαλμών. Ο, πλέον, αρχηγός της Σλοβενίας, αν και χρησιμοποιήθηκε μόλις 13 λεπτά από τον προπονητή του πρόλαβε να σκοράρει 18 πόντους και να παραμείνει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του ως το τέλος.

«Δεν ξέρω αν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν συνέχιζε στο παιχνίδι ο Λούκα Ντόνσιτς γιατί και στο πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε, καταφέραμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και ήμασταν μπροστά στο σκορ… Είναι τεράστιος παίκτης, ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Ήταν τιμή μας και χαρά μας και μόνο που μοιραστήκαμε το γήπεδο μαζί του», σχολίασε ο «Ρόγκα».

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0