Face to Face

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης στο BN Sports: «Η OPAP Arena είναι μία ποδοσφαιρική έδρα και την είχε ανάγκη η Εθνική μας ομάδα»

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης στο BN Sports: «Η OPAP Arena είναι μία ποδοσφαιρική έδρα και την είχε ανάγκη η Εθνική μας ομάδα»

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του Παναθηναϊκού μπορεί να είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει την Ελλάδα για πρώτη φορά στην καριέρα του, όμως παραμένει ακόμη ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης μίλησε στο BN Sports για την σπουδαία νίκη απέναντι στην Ιρλανδία, την νέα «βάση» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος για την νέα πρόκληση που πρόκειται να αντιμετωπίσει την ερχόμενη σεζόν.

Δηλώσεις στον Άγγελο Κρεμαστό

Η Εθνική Ελλάδος φιλοξένησε στην OPAP Arena την Ιρλανδία για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο με καθοριστική συνεισφορά στην μεσαία γραμμή του γηπέδου. Ο Δημήτρης μετά την λήξη του αγώνα μίλησε στο BN Sports για την αναμέτρηση, τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο αλλά και για το άκρως απαιτητικό παιχνίδι που ακολουθεί στην Γαλλία.


Ένα παιχνίδι που είχε πάρει την ονομασία «must win» και ας είμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024. Με τον αγώνα να θεωρείται τόσο σημαντικός δεν θα ήταν παράλογο η πίεση αυτή να μετατραπεί σε άγχος για τους διεθνής. Κάτι τέτοιο όμως δεν είδαμε ποτέ, η Εθνική μπήκε με φόρα στο αγωνιστικό χώρο και κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά.

Image

«Δεν είχαμε άγχος. Ξέραμε ότι σε αυτό το παιχνίδι θέλαμε πάση θυσία την νίκη και είδαμε όλοι ότι μπήκαμε με αυτόν τον στόχο στο γήπεδο. Από τα πρώτα λεπτά τους πιέσαμε πάρα πολύ και ανοίξαμε το σκορ. Μπορεί να δεχθήκαμε ένα κρύο γκολ αλλά και πάλι με την πίεση που ασκήσαμε καταφέραμε να βρούμε δεύτερο γκολ και να πάρουμε εν τέλει το παιχνίδι».

Για πολλά από τα παιδιά της Εθνικής η αναμέτρηση με την Ιρλανδία ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους στην OPAP Arena, για τον Δημήτρη Κουρμπέλη αυτό όμως δεν ισχύει. Ο ίδιος με την φανέλα του Παναθηναϊκού έχει «επισκεφθεί» το γήπεδο, με μόνη διαφορά όμως ότι την Παρασκευή (16/06) δεν ήταν ως αντίπαλος.

 Super League: Στο... επεισοδιακό 0-0 έμειναν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός - Όλοι  στο κόλπο για τον τίτλο (βίντεο)

«Η OPAP Arena είναι μία ποδοσφαιρική έδρα και την είχε ανάγκη η Εθνική μας ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και θέλουμε να συνεχίσουμε να δίνουμε χαρές στον κόσμο ο οποίος μας στήριξε σήμερα και τον ευχαριστούμε πολύ».

Και τώρα στα «βαθιά». Την Δευτέρα (19/06) έρχεται η δυσκολότερη αναμέτρηση του ομίλου, το εκτός έδρας παιχνίδι με την Γαλλία. Πως θα μπορέσει η Εθνική μας ομάδα να σταματήσει τους σούπερ σταρ των «μπλε»; Την απάντηση την έχει ο Δημήτρης Κουρμπέλης ή μάλλον καλύτερα ο Γκουστάβο Πογέτ.

 Image

«Από αύριο το πρωί θα μιλήσουμε με τον προπονητή μας για να δούμε με ποιον τρόπο θα καταφέρουμε να ακυρώσουμε τα ατού των Γάλλων. Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά πάμε με καλή ψυχολογία για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από το παιχνίδι αυτό».

Ο Κουρμπέλης έχει αφιερώσει εξ' ολοκλήρου την καριέρα του στα Ελληνικά γήπεδα, αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει. Μετά από 12 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στην Super League ήρθε η ώρα για μία νέα εμπειρία έξω από τα σύνορα. Έβγαλε την πράσινη φανέλα, άφησε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και πάει πλέον προς την Τουρκία. Μία νέα περιπέτεια που θα του επιφυλάσσει σίγουρα πολλές εκπλήξεις.

Παναθηναϊκός: Αρχηγός στον Βοτανικό ο Κουρμπέλης! | NewsPAO

«Είναι μία καινούρια εμπειρία και έχω ανυπομονησία να δω πως θα είναι. Η ζωή συνεχίζεται και κοιτάμε προς τα μπροστά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0