Face to Face

Ο Ρόμπι Κιν στο BNSports: «Η Ελλάδα έχει μικρό προβάδισμα - Για έναν παίκτη η Εθνική ομάδα είναι η απόλυτη τιμή!»

Ο Ρόμπι Κιν στο BNSports: «Η Ελλάδα έχει μικρό προβάδισμα - Για έναν παίκτη η Εθνική ομάδα είναι η απόλυτη τιμή!»

Υπήρξε ένας από τους χαρισματικότερους παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα της εθνικής ομάδας της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας! Ο πρώτος σε συμμετοχές με 146 παιχνίδια και ο πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του με 68 γκολ, ο Ρόμπι Κιν μιλάει για το ματς με την εθνική μας ομάδα αλλά και για το τι πήγε στραβά κάποτε στην Λίβερπουλ!

Συνέντευξη στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο

Ήταν για 10 χρόνια ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Από το 2006 έως το 2016, ο Ρόμπι Κιν φορούσε το περιβραχιόνιο κι αισθάνεται περήφανος για αυτή την παρουσία του με την εθνική του ομάδα.

«Ξέρεις, για έναν ποδοσφαιριστή η απόλυτη τιμή είναι η εθνική του ομάδα. Ακούω διάφορα για αυτούς που λένε πως προτεραιότητα έχουν οι σύλλογοι, εγώ διαφωνώ απόλυτα γιατί μέσω της εθνικής ομάδας κάποιος γίνεται γνωστός και επίσης είναι υπέροχο να νιώθεις πως παίζεις για τη χώρα σου!»

Ήταν ο πρώτος σκόρερ της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, με τρία τέρματα όταν οι Ιρλανδοί έφτασαν έως τους 16 στη δεύτερη καλύτερη παρουσία τους σε Μουντιάλ έπειτα από την πρόκριση στην οκτάδα το 1990 στην Ιταλία!

robbie-keane-ireland-republic_3776529.jpg

«Η ομάδα του 2002 είχε πολύ ταλέντο και παρά τα προβλήματα που είχαμε λίγο πριν αρχίσει η διοργάνωση πήγαμε καλά. Είναι πολύ σπουδαίο να παίζεις σε ένα Μουντιάλ και μετά βίωσα και την παρουσία σε δύο EURO τόσο το 2012 όσο και το 2016. Κακά τα ψέματα είναι αυτά που μένουν σε έναν ποδοσφαιριστή πολύ πιο έντονα στη μνήμη από την παρουσία με τον σύλλογο του!»

Ήμασταν μαζί με τον Ρόμπι Κιν στην Πράγα για τον τελικό του Conference League ανάμεσα στη Γουέστ Χαμ και τη Φιορεντίνα. Όση ώρα μιλούσαμε έξω από το ξενοδοχείο, κάθε λίγο σταματούσαμε γιατί φίλοι  της Γουέστ Χαμ, ήθελαν μία φωτογραφία μαζί του! Με πολύ χαμόγελο έλεγε σε όλους «ναι» και μάλιστα είχε προβλέψει και το τελικό αποτέλεσμα, πιστεύοντας ότι η ομάδα στην οποία πέρασε ένα κομμάτι της καριέρας του θα κατάφερνε να επιβληθεί της Φιορεντίνα με σκορ 2-1.

«Είναι μία ευκαιρία μεγάλη για την Γουέστ Χαμ να πάρει έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Ήμουν και εγώ σκεπτικός, όπως οι περισσότεροι πιθανολογώ, για τη δημιουργία μίας ακόμα ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αλλά ζώντας αυτές τις μέρες αυτό που συμβαίνει στην Πράγα αντιλαμβάνομαι πόσο σημαντικό είναι για τους οπαδούς και των δύο ομάδων που δεν έχουν πάρα πολλές τέτοιες ευκαιρίες και σε τελική ανάλυση νομίζω πως η UEFA δικαιώθηκε!» μου είπε.

Η συζήτηση φυσικά έφτασε στο ματς της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της χώρας του. Ο Ρόμπι Κιν δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην Ελλάδα για νίκη πιστεύοντας επίσης ότι είναι πολύ πιθανό η ζέστη να επηρεάσει τους συμπατριώτες του.

IMG_3397.jpg

«Η Ιρλανδία είναι μία ομάδα που καταθέτει ότι έχει και δεν έχει μέσα στο γήπεδο, ποιοτικά δεν είναι πολύ υψηλά τα στάνταρ αλλά η αλήθεια είναι πως με εντυπωσίασε στο ματς με την Γαλλία και χάσαμε πάρα πολύ δύσκολα! Έχω την εντύπωση ότι είστε (σ.σ. οι Έλληνες) έστω και οριακά πιο κοντά στο να κερδίσετε αυτό το ματς και ο καιρός είναι κάτι που θα επηρεάσει. Για εμάς η ισοπαλία θα είναι σαν νίκη. Ωστόσο νομίζω πως υπάρχει ξεκάθαρο προβάδισμα στον όμιλο για τη Γαλλία, συνεπώς όλοι υπόλοιποι παλεύουν για την δεύτερη θέση».

Ωστόσο στη συνέχεια η γνώμη του πιθανώς ξαφνιάζει. «Δεν θεωρώ την Ολλανδία ακλόνητο φαβορί. Νομίζω θα δυσκολευτεί και έχουμε ελπίδες και εμείς και φυσικά η Ελλάδα να την ξεπεράσουμε. Θεωρώ ότι είναι ένα μεταβατικό στάδιο και δεν μπορώ να δω πως κάποιοι την θεωρούν σίγουρα δεύτερη. Προσωπική μου άποψη είναι ότι απέναντι στην Κροατία στο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Nations League θα έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο. Εγώ πιστεύω πως οι Κροάτες έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα».

Φυσικά σε αυτό το κομμάτι δικαιώθηκε απόλυτα, ο πρώην αρχηγός της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας αφού οι Κροάτες πήραν εμφατική νίκη μέσα στο Ρότερνταμ επί των Ολλανδών με 4-2.

Μία ερώτηση που δεν μπορούσα να μην του κάνω έχει σχέση με την σεζόν που δεν ολοκλήρωσε ποτέ ως παίκτης της Λίβερπουλ το 2008 – 09, όταν αποκτήθηκε από τους «κόκκινους» έπειτα από την καλύτερη σεζόν του με τη φανέλα της Τότεναμ όπου είχε πετύχει 23 γκολ!

robbie-keane-liverpool-1592491770-41746.jpg

«Τι πήγε στραβά σε εκείνους τους έξι μήνες με ρωτάς; Δυστυχώς τα πάντα! Πίστευα πως μπορούσα να βοηθήσω για να κατακτήσει Λίβερπουλ το πρωτάθλημα και ειλικρινά πιστεύω πως εκείνος ο τίτλος χάθηκε από λάθη. Τολμώ να πω κυρίως λόγω πως ο Ράφα Μπενίτεθ φοβήθηκε κάποια ματς που προηγηθήκαμε και οπισθοχωρούσε την ομάδα. Κάναμε πολλές ισοπαλίες μέσα στο Άνφιλντ και τρεις από αυτές να είχαν γίνει νίκες θα παίρναμε άνετα εκείνο τον τίτλο! Κρίμα που δεν λειτούργησε η μεταγραφή μου θα ήθελα πάρα πολύ να είχα μείνει περισσότερο καιρό στην Λίβερπουλ και πιστεύω ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε πολλούς τίτλους!»

Στις τελευταίες αγωνιστικές βρέθηκε μαζί με τον Σαμ Αλαρντάις στον πάγκο της Λιντς αλλά δεν μπόρεσαν να γυρίσουν την κατάσταση και τα «παγώνια» υποβιβάστηκαν!

0_GettyImages-1254449590.jpg

«Κακά τα ψέματα, η ομάδα δεχόταν πολύ εύκολα γκολ. Πήγαμε πολύ αργά εκεί και με πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Εκτός έδρας με την Μάντσεστερ Σίτι, τι να κάνεις; Μέσα με τη Νιούκαστλ που ήθελε να βγει στο Champions League και πάλι το ματς ήρθε ισόπαλο 2-2. Ο τελικός ήταν το ματς με την Γουέστ Χαμ και εκεί η ομάδα δεν έδειξε ότι μπορούσε να τα καταφέρει. Θα ήθελα πάντως να ασχοληθώ με την προπονητική, είναι ένα κομμάτι που με ενδιαφέρει!»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0