Face to Face

Οι Αλέξης Αλβανός και Λούκα Σόκολιτς στο BN Sports: «Δεν θα φεύγαμε χωρίς το πρωτάθλημα»

Οι Αλέξης Αλβανός και Λούκα Σόκολιτς στο BN Sports: «Δεν θα φεύγαμε χωρίς το πρωτάθλημα»

Οι πρωταθλητές Ελλάδος στο χάντμπολ, Αλέξης Αλβανός και Λούκα Σόκολιτς μίλησαν στο BN Sports για την δύσκολη σειρά των τελικών που έκρινε τον τίτλο της Handball Premier, καθώς και για τον κόσμο της ΑΕΚ που στάθηκε στο πλευρό των «κιτρινόμαυρων» σαν ένας επιπλέον παίκτης. 

Η ΑΕΚ μετά από  μία σειρά τελικών που θύμιζε... μαραθώνιο απέναντι στον Ολυμπιακό, κατάφερε να κερδίσει το πέμπτο ματς (31/5,22-27) και να πάρει τον τίτλο της φετινής σεζόν στην Handball Premier. Η ατμόσφαιρα στο «Γ. Κασιμάτης» ήταν μοναδική και η παρουσία του κόσμου της «Ένωσης», όπως άλλωστε δήλωσαν και οι ίδιοι οι παίκτες, συνέβαλε τα μέγιστα στο να φέρει η ομάδα εις πέρας την απόστολή της απέναντι στους πολύ σκληρούς «ερυθρόλευκους».

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Αλέξης Αλβανός, μετά την σπουδαία νίκη της ομάδας του, έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς και δεν παρέλειψε να σταθεί και στην αντίπαλη ομάδα, λέγοντας: 

«Ήταν γενικά μια πολύ δύσκολη χρονιά με πολλούς καινούριους παίκτες, 12 νέες μεταγραφές και η ομάδα ήθελε χρόνο για να δείξει τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. 

Ο Ολυμπιακός ήταν άξιος αντίπαλος και σε όλη τη σειρά των τελικών και οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλους αγώνες, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Σε τέτοιου είδους τελικούς ποτέ δεν ξέρεις ποιός θα είναι ο νικητής, αλλά όπως είπα και στους παίκτες μου πριν την έναρξη του ματς σήμερα, μέσα στο γήπεδό μας δεν έχουμε χάσει παιχνίδι και δεν θα φεύγαμε χωρίς το πρωτάθλημα.

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα και στους παίκτες. Τους ευχαριστώ επειδή ήταν μία χρονιά που ξεκίνησε δύσκολα χρειάστηκε καιρό για να βρούμε τους ρυθμούς μας αλλά τελικά τα καταφέραμε.»

HANDBALL PREMIER 2022-2023 / PLAY OFF / 5ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)


Η πρώτη χρονιά του Αλέξη Αλβανού ως προπονητή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Handball Premier μετά από μία ξέφρενη πορεία. Ο ίδιος είπε το δικό του «ευχαριστώ» σε όσους του παρείχαν την απαραίτητη υποστήριξη ωστε να κάνει και εκείνος τη δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο: 

«Πραγματικά μαγικός ήταν ο κόσμος, ήταν δίπλα μας σε όλη τη χρονιά όπως κάνει άλλωστε χρόνια τώρα. Σίγουρα πρώτα πρέπει να ευχαριστήσω τους παίκτες που ήταν στρατιώτες σε δύσκολες περιπτώσεις και μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν όλοι τους. Είναι όλοι επαγγελματίες και στήριξαν και εμένα προσωπικά σε αυτήν την πρώτη μου χρονιά ως προπονητής. 

Προφανώς οφείλω να πω ευχαριστώ και στο προπονητικό σταφ που μου εμπιστεύτηκε την ομάδα, στην οικογένειά μου και σε όλο τον κόσμο της ΑΕΚ.» 


αεκ2.jpg


 Ο Λούκα Σόκολιτς δεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του καθώς στο 39’ είδε την κόκκινη κάρτα και τιμωρήθηκε με τρία δίλεπτα, παρόλα αυτά η νίκη και η κατάκτηση του πρωταθλήματος επισκιάζει τα όσα αρνητικά μπορεί να συνέβησαν στη διάρκεια του δύσκολου αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό

Ο 33χρονος Κροάτης, μίλησε στο BN Sports για το πως βίωσε τον τελικό απέναντι στους «ερυθρολεύκους», καθώς και για το πως κύλησε για τον ίδιο η φετινή σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ

«Αισθάνομαι απίστευτα μετά το σημερινό παιχνίδι και τη σημερινή νίκη μας (31/5). Όλη τη χρονιά δουλεύαμε και ονειρευόμασταν αυτή τη στιγμή και φυσικά αυτόν τον αγώνα. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που είμαστε πρωταθλητές Ελλάδος. 

Νομίζω πως έκανα μεγάλη πρόοδο φέτος και μπόρεσα να βοηθήσω και την ομάδα μου με αυτόν τον τρόπο, επομένως δεν θα μπορούσα να είμαι πιό χαρούμενος. Έχει σημασία το ότι αισθάνομαι καλά στην ομάδα, οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πολύ να προσαρμοστώ και τους οφείλω ένα ευχαριστώ. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να βελτιωθώ και να παίξω έτσι. Νομίζω πως μας άξιζε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα επειδή ήμασταν πολύ καλή ομάδα.

Ο Ολυμπιακός ήταν δύσκολος αντίπαλος, σεβόμαστε πολύ την προσπάθεια του. Είχαν και εκείνοι πολύ καλούς παίκτες και πολύ καλή ομάδα. Το παιχνίδι ήταν μία σκληρή μάχη αλλά από την αρχή πιστεύαμε στους εαυτούς μας και μπήκαμε στο γήπεδο σκεπτόμενοι πως είμαστε ανώτερη ομάδα, πράγμα το οποίο αποδείξαμε μετά το αποτέλεσμα του αγώνα.» 


σοκολις.png


Ο Κροάτης διεθνής πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, μίλησε και για τον κόσμο της ΑΕΚ που έδωσε το «παρών» στο γήπεδο, στηρίζοντας την προσπάθεια των παικτών με τον καλύτερο τρόπο:

«Η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν απίστευτη, ήταν δίπλα μας φέτος ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Δεν έχω ποτέ ζήσει κάτι αντίστοιχο και δεν έχω λάβει ποτέ τόσο αγάπη από τους φιλάθλους καμίας άλλης ομάδας και αυτό είναι απερίγραπτο συναίσθημα.»  

 



Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0