Face to Face

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ στο BN Sports: «Σπουδαία στιγμή της καριέρας μου, το νταμπλ με την ΑΕΚ!» (video)

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ στο BN Sports: «Σπουδαία στιγμή της καριέρας μου, το νταμπλ με την ΑΕΚ!» (video)
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της φετινής ΑΕΚ, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, μίλησε στο BN Sports! Η πρώτη σεζόν στην Ελλάδα, το νταμπλ και ο... παθιασμένος Ματίας Αλμέιδα.
Σχετικά Άρθρα
Δηλώσεις στον Φάνη Τσοκανά

Το καλοκαίρι του 2018, παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Υπό τις οδηγίες του Ντιντιέ Ντεσάν, πλάι στους Εμπαπέ, Γκριεζμάν και Πογκμπά, μεταξύ άλλων.

Τέσσερα καλοκαίρια αργότερα, έδωσε την... αφορμή για μεταμεσονύχτια επίσκεψη στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Δεν υπογράφει κάθε μέρα ένας παίκτης του δικού του βεληνεκούς, σε ελληνική ομάδα.

Η ΑΕΚ κατάφερε να πείσει τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ να κάνει αυτό το «βήμα» και στον... απολογισμό της πρώτης του σεζόν στη χώρα μας, μιλώντας στο BN Sports μετά την ολοκλήρωση του νταμπλ, τόνισε πως νιώθει απόλυτα δικαιωμένος από την επιλογή του!


«Πρόκειται για μία σπουδαία στιγμή. Για τον σύλλογο, για τους παίκτες, για τους οπαδούς και εμένα τον ίδιο.

Γνωρίζω πως η ΑΕΚ μετρούσε τρεις συνεχόμενες ήττες απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο σε τελικούς Κυπέλλου. Τελικά τα καταφέραμε και μάλιστα, με δέκα παίκτες!

Δεύτερος τίτλος, σε μία πάρα πολύ καλή σεζόν» ανέφερε αρχικά, ενώ στην ερώτηση, αν νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του να έρθει στην «Ένωση» τόνισε.

«Σίγουρα! Κάθε τίτλος είναι σπουδαίος.

Είχα τη χαρά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, να απολαύσω το κορυφαίο συναίσθημα που μπορεί να νιώσει ένας ποδοσφαιριστής, αλλά κι αυτό το νταμπλ, είναι κάτι σπουδαίο για εμένα! Γράψαμε ιστορία!»

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει ο «αρχιτέκτονας» της φετινής επιτυχίας της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα.

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ δεν έκανε... εκπτώσεις, πλέκοντας το εγκώμιο του τωρινού προπονητή του. Κι όταν αυτά τα λόγια βγαίνουν από τα χείλη ενός ποδοσφαιριστή που έχει συνεργαστεί με ανθρώπους όπως ο Κάρλο Αντσελότι, αποκτούν άλλη βαρύτητα.

sidibe_1.jpg

«Είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Μας πίεζε συνεχώς, για να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας.


Πρόκειται για έναν άνθρωπο με πολύ πάθος. Ξέρει πώς να σου δώσει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Έχει κερδίσει δικαιολογημένα τα αποδυτήρια».

Κλείνοντας, ακριβώς ο Λιβάι Γκαρσία, έθεσε την επιστροφή της ΑΕΚ -αλλά και του ίδιου- στους ομίλους του Champions League, ως τον μεγάλο στόχο της επόμενης σεζόν. Κάτι που είχε αναφέρει και στις πρώτες του δηλώσεις, ως ποδοσφαιριστής της «Ένωσης».

«Το Champions League δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά σίγουρα, το θέλουμε πολύ.

Ας ανακτήσουμε δυνάμεις στις διακοπές και όταν επιστρέψουμε, δουλεύοντας σκληρά και με ταπεινότητα, θα παλέψουμε για την παρουσία μας σε αυτό».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0