Face to Face

Ο Χρήστος Κεδέρης στο BN Sports: «Έχω ζήσει oνειρεμένες στιγμές με την ΑΕΚ - Δεν μας παίρνει να χάνουμε τίτλους από τον Ολυμπιακό»

Ο Χρήστος Κεδέρης στο BN Sports: «Έχω ζήσει oνειρεμένες στιγμές με την ΑΕΚ - Δεν μας παίρνει να χάνουμε τίτλους από τον Ολυμπιακό»

Ο Χρήστος Κεδέρης, τα τελευταία χρόνια είναι ένας πιστός στρατιώτης στην ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ. Ο ίδιος πρόκειται να συμπληρώσει μία εξαετία στον σύλλογο, μετά και την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του. Ο 29χρονος εξτρέμ μίλησε στο BN Sports για την πορεία του στην Ένωση αλλά και για τα όνειρα της εθνικής ομάδας ενόψει του Euro 2024, στο οποίο θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Συνέντευξη στη Βασιλική Μπαρτζιώτη 
 

Ο Χρήστος Κεδέρης βρίσκεται στην ομάδα της ΑΕΚ από το 2019 και μέσα στο διάστημα αυτό και τί δεν έχει κατακτήσει. Την Παρασκευή (12/5) ανανέωσε το συμβόλαιό του στους «κιτρινόμαυρους», με τη φανέλα των οποίων έχει πανηγυρίσει δύο Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ελλάδος και ένα European Cup. Η απόφασή του να παραμείνει στην Ένωση για δύο ακόμα χρόνια δεν ήταν δύσκολη, με τον 29χρονο εξτρέμ να μοιράζεται με το BNSports όλα όσα κάνουν την ομάδα αυτή ξεχωριστή για εκείνον: 

«Όλος ο κόσμος ξέρει τα συναισθήματά μου για την ΑΕΚ. Δουλεύουν σύμφωνα με τα επαγγελματικά πρότυπα τα οποία διαφέρουν από τις άλλες ομάδες. Μαζί με τον Ολυμπιακό βέβαια. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι περισσότεροι αθλητές θέλουν να παίξουν σε αυτές τις δύο ομάδες. Κάθε χρόνος που περνάει με κάνει να δένομαι ακόμα περισσότερο με την ΑΕΚ. 

Μου αρέσει να παίζω για τους συμπαίκτες μου, όποια προβλήματα και αν αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς, ακόμα και αυτά μας κάνουν να είμαστε οικογένεια. Δεν θα μπορούσα να βρω κάτι καλύτερο στην Ελλάδα, ενόψει και του ευρωπαϊκού. Έχω δεθεί με τον κόσμο αυτής της ομάδας και οι προπονητές μου με εμπιστεύονται, επομένως όλα αυτά έκαναν πιο εύκολη την απόφασή μου να ανανεώσω.» 


kederis-670x441.jpg


Όπως ήδη ανέφερε, όσο δυνατή είναι η ΑΕΚ άλλο τόσο ισχυρός είναι και ο Ολυμπιακός, τον οποίο οι «κιτρινόμαυροι» πρόκειται να συναντήσουν στους τελικούς του φετινού πρωταθλήματος, με την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 14/5. Παρά το πλεονέκτημα έδρας που έχει η ομάδα του, ο Χρήστος στάθηκε και στις δυσκολίες που κρύβει αυτή η αναμέτρηση: 

«Η αλήθεια είναι πως απέναντι στον Ολυμπιακό έχουμε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και δεν μας παίρνει να χάσουμε άλλους τίτλους. Πέρυσι είχαμε καταφέρει να τον αποκλείσουμε στο Κύπελλο αλλά η κακιά στιγμή που είχαμε με την Πυλαία μας έριξε την ψυχολογία με αποτέλεσμα να μην είμαστε αυτοί που έπρεπε στην επόμενη αναμέτρηση απέναντί τους. Αυτή ήταν μία πάρα πολύ κακή στιγμή για τον σύλλογο. Η ψυχολογία μας όμως μέρα με την μέρα ανεβαίνει. Αφήσαμε πίσω όλα τα προηγούμενα και την Κυριακή (14/5) θα μπούμε στο γήπεδο έτοιμοι για να κάνουμε το 1-0.»

Ωστόσο, μία καλή εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι της σειράς απέναντι στους «ερυθρόλευκους» δεν εγγυάται τίποτα, με τον 29χρονο εξτρέμ να προσθέτει: «Το ότι μπορεί να προηγηθούμε στο πρώτο παιχνίδι, δεν σημαίνει τίποτα καθώς θα πρέπει να ανεβούμε έναν... Γολγοθά για να πάρουμε τις τρεις νίκες που χρειάζονται απέναντι σε αυτή την ομάδα»


EHF EUROPEAN CUP 2020-2021 / Eʠ- Бɓԉ́ (֙ԏÑVɁ: ȁ́ӇӠć̏ЏՋϓ / EUROKINISSI)


Ο Χρήστος Κεδέρης μπορεί να μην έχει ολοκληρώσει ακόμα τη σεζόν με την ΑΕΚ, ωστόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων η φετινή του χρονιά ήταν κάτι παραπάνω από πετυχημένη. Η Ελλάδα θα είναι για πρώτη φορά παρούσα στο Euro 2024, έχοντας καταφέρει να τερματίσει στην τρίτη θέση του ομίλου της στο πλαίσιο των προκριματικών. Με αφορμή την ιστορική αυτή πρόκριση, ο Χρήστος μίλησε για το πόσο σημαντική ήταν αυτή η επιτυχία για την ελληνική ομάδα αλλά και για τον ίδιο προσωπικά:   

«Ο καθένας από εμάς που συνέβαλε στο να πάρουμε αυτήν την πρόκριση είναι βέβαια χαρούμενος. Και για εμένα σε προσωπικό επίπεδο ήταν σημαντικό επειδή πήρα αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ο προσωπικός μου στόχος ήταν αυτός, άλλωστε. Μία ευρωπαϊκή επιτυχία πάντα μπορεί να σε βοηθήσει στην καριέρα σου. Με την ομάδα της ΑΕΚ ναι μεν έχω ζήσει πολλές στιγμές που ονειρευόμουν μικρός, όσο μακρινές και να φάνταζαν αλλά θα ήθελα να παίξω και με την εθνική σε ευρωπαϊκό επίπεδο.»

Σχετικά με το ποιοί θα ήταν οι επόμενοι στόχοι της ομάδας μετά την πρόσφατη επιτυχία της, ο Έλληνας διεθνής θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, λέγοντας: «Για να είμαστε ρεαλιστές το παγκόσμιο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μακρινοί στόχοι για την εθνική μας ομάδα, αλλά εφόσον δουλεύουμε και αν δούμε ότι μπορούμε να τις αγγίξουμε, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και σε αυτές τις διοργανώσεις.» 

Η κλήρωση της Τετάρτης (10/5) για το Euro 2024, έδειξαν ως αντιπάλους της εθνικής ομάδας μεταξύ άλλων την εθνική Δανίας που μετράει ήδη μία κατάκτηση. Για το αν και κατά πόσο τους ευνόησε η κλήρωση αυτή,  ο Έλληνας εξτρέμ απάντησε:«Στον τέταρτο όμιλο που βρισκόμαστε εμείς είναι όλα πολύ δύσκολα, όποια ομάδα και αν έρθει ως αντίπαλος. Οι Δανοί, είναι Δανοί, οι Πορτογάλοι είναι ίσως πιό πολύ στα μέτρα μας αλλά και οι Τσέχοι είναι μία σχολή για το άθλημα. Το καλοκαίρι θα πρέπει να τους μελετήσουμε και να προετοιμαστούμε, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις ψάχνεις μία καλή εμφάνιση και αναλόγως, προχωράς.»


kederis-aek-handball-neva.jpg


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0