Face to Face

Ο Ροντρίγκο Γκάλο στο BN Sports: «Ήθελα να παίξω στην OPAP Arena ακόμη και ως αντίπαλος»

Ο Ροντρίγκο Γκάλο στο BN Sports: «Ήθελα να παίξω στην OPAP Arena ακόμη και ως αντίπαλος»

Ο πολυθεσίτης Βραζιλιάνος μπακ αποκτήθηκε από την ΑΕΚ την σεζόν με το σύνθημα «ήρθαμε» και έφυγε όταν πλέον είχε κατακτήσει κύπελλο και πρωτάθλημα. Ο Ροντρίγκο Γκάλο μίλησε στο BN Sports για την κόντρα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, την OPAP Arena ενώ θυμήθηκε και μερικούς… παλιούς του γνώριμους.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Άγγελο Κρεμαστό

Οι λέξεις Βραζιλιάνος και «άμπαλος» δεν πάνε μαζί, έτσι και ο Ροντρίγκο Γκάλο αποτελούσε μία εξαιρετική επιλογή για την δεξιά πτέρυγα της ΑΕΚ σε άμυνα και επίθεση. Έχει αγωνιστεί από δεξί μπακ έως και δεξί εξτρέμ, φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα με εξίσου ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ένας πολυθεσίτης και παίκτης «κλειδί» στην πρωταθληματική χρονιά του 2018 ενώ είχε συμβάλει και τα μέγιστα για την κατάκτηση του κυπέλλου την χρονιά επιστροφής της ΑΕΚ στα «μεγάλα σαλόνια» του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ροντρίγκο Γκάλο: Σκέψεις στον Παναθηναϊκό για τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ |  Pagenews.gr

Ένας εξτρέμ που κατέληξε στην άμυνα

Ένα δεξί μπακ που μόνο αμυντικός δεν ήταν. Ο Ροντρίγκο Γκάλο αποτελεί έναν από τους πιο επιθετικογενής αμυντικούς στην σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ και ο ίδιος δείχνει να το γνωρίζει καλά. Στο φετινό ρόστερ της ομάδας ο Λάζαρος Ρότα είναι αυτός που τραβάει το «κουπί» στο δεξί άκρο της άμυνας, με έμφαση στην ένταση και την καλή αμυντική του λειτουργία, χαρακτηρίστηκα διαφορετικά από αυτά του Γκάλο.

Όπως ο ίδιος ο Ροντρίγκο είπε όμως «η ΑΕΚ μετά από 3-4 χρόνια βρήκε ένα καλό δεξί μπακ» και δεν νομίζω να το εννοούσε μόνο για την φανέλα με το νούμερο 12 που φοράει ο Λάζαρος.

Λάζαρος Ρότα: Ανανέωσε έως το 2026 στην ΑΕΚ

«Πιστεύω ότι είναι δύσκολο να βρεις μπακ που να είναι πολύ καλός αμυντικά και επιθετικά. Κανονικά τα φουλ μπακ είναι καλύτερα σε μια λειτουργία! Κατά τη γνώμη μου, ήμουν καλύτερος επιθετικά, αλλά αμυντικά είχα καλή απόδοση κατά τη διάρκεια της καριέρας μου! Όσον αφορά την φετινή ΑΕΚ ξέρω ότι μετά από 3-4 χρόνια η ομάδα βρήκε ένα καλό δεξί μπακ και ίσως φταίει γιατί ο Ρότα διάλεξε το νούμερο 12 (γελάει). Είχα πολλές χαρές με αυτό το νούμερο στην πλάτη»!

Το δεξί του πόδι; Τουλάχιστον εντυπωσιακό, είτε αφορούσε σέντρες, είτε εκτελέσεις φάουλ ή ακόμη και μακρινά σουτ. Άλλωστε ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έχει σκοράρει οκτώ φορές με μερικά από αυτά τα γκολ να είναι άκρως σημαντικά. Ο ίδιος βέβαια ξεχωρίζει δύο και σίγουρα τα ίδια θα επέλεγαν και όλοι οι φίλοι της «Ένωσης».

Πρόβλημα με Γκάλο

«Έχω βάλει γκολ και με τον Παναθηναϊκό αλλά δεν ήταν σίγουρα ούτε το πιο όμορφο ούτε και το πιο σημαντικό! για μένα το πιο όμορφο ήταν κόντρα στον Πλατανιά στο πρώτο μου επίσημο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όταν και η ομάδα επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία. Ενώ το πιο σημαντικό ήταν σαφώς κόντρα στη Σέλτικ που βοήθησε την ΑΕΚ να παίξει στους ομίλους του Champions League».

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στο photo finish για το πρωτάθλημα.

Το ντέρμπι της χρονιάς ήρθε ισόπαλο καθώς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ «κόλλησαν» στο… 0. Πλέον οι δύο Αθηναϊκές ομάδες παραμένουν «αγκαλιά» στην κορυφή με 76 βαθμούς και όλα είναι ανοιχτά.

Ο Γκάλο αναγνωρίζει την δυναμική των δύο ομάδων, ενώ βρίσκει και κοινά χαρακτηρίστηκα με την χρονιά του πρωταθλήματος 2017-2018.

«Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός ως ομάδα είναι πολύ δυνατός! Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς μεμονωμένα πολύ πάνω από τον άλλον, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είναι ισοδύναμες. Όπως και το 2018 οι ομάδες που κυνηγάγανε το πρωτάθλημα ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους, αυτό κατά την γνώμη μου μας βοήθησε για να γίνουμε στο τέλος και πρωταθλητές». 

Ο Γκάλο έχει περάσει από την επίπονη διαδικασία του πρωταθλητισμού και γνωρίζει καλά το πόσο μπορεί να επιβαρυνθεί η ψυχολογική κατάσταση ενός ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος όμως θεωρεί πως όταν βρίσκεσαι στην κορυφή και παλεύεις με «νύχια και με δόντια» για να παραμείνεις εκεί είναι πολύ πιο δύσκολο από το να κυνηγάς τον πρωτοπόρο. Χαρακτηριστικά μου ανέφερε: «Και οι δύο καταστάσεις είναι δύσκολες, αλλά νομίζω ότι όταν είσαι στην κορυφή και μένεις εκεί για πολύ καιρό, είναι πιο δύσκολο να την διατηρήσεις».

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Ροντρίγκο Γκάλο • Η Άποψη

Μπορεί να βλέπουμε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα της τελευταίας 10ετίας όμως οι συζητήσεις για τις διαιτητικές αποφάσεις δεν έχουν τελειωμό, με τον Γκάλο βέβαια να το έχει ζήσει στο «πετσί» του. Η αναφορά αυτή δεν γίνεται μόνο για το πρωτάθλημα του 2018  καθώς ο Ροντρίγκο έχει βρεθεί στα Ελληνικά γήπεδα για συνολικά επτά σεζόν, τόσο με την φανέλα της ΑΕΚ όσο και με αυτές του Παναιτωλικού και του Ατρομήτου.   

«Νομίζω ότι τα παράπονα δεν θα σταματήσουν ποτέ ακόμα και με το VAR! Αυτό είναι ήδη στην κουλτούρα της χώρας, συμβαίνει και στην Πορτογαλία, και στη Βραζιλία... οι αποφάσεις του διαιτητή δεν θα είναι ποτέ αρκετά καλές για τις ομάδες»!

Στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, που δεν πρόλαβε να βρεθεί 

 Ο Γκάλο έχει ζήσει τους οπαδούς της «Ένωσης» σε καταστάσεις… πανζουρλισμού, είτε με την κατάκτηση του κυπέλλου το 2016 είτε με το πρωτάθλημα το 2018. Όμως αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή σύγκριση του ΟΑΚΑ με την Opap Arena (και δικαίως). 

Γκάλο: «Χαρούμενος που έγραψα ιστορία με ΑΕΚ» - Ποδόσφαιρο - Stoiximan  Super League - A.E.K. | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι με το νέο γήπεδο, οι ομάδες που πάνε να παίξουν εκεί σίγουρα νιώθουν μεγαλύτερη πίεση, οι φίλαθλοι είναι πολύ πιο κοντά στο γήπεδο και με 15.000-20.000 κόσμο, η ατμόσφαιρα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το ΟΑΚΑ και αυτό κάνει την ΑΕΚ πολύ πιο δυνατή εντός έδρας, κάτι που φαίνεται και από τα αποτελέσματα της»!


Τώρα για το αν θα ήθελε να αγωνιστεί στο καινούργιο γήπεδο της ΑΕΚ, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει χώρος για αμφιβολίες. Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη.

Η ΟΠΑΠ Αρένα βραβεύτηκε ως το κορυφαίο γήπεδο στον κόσμο για το 2022!  (video) - ertnews.gr

«Το έχω πει πολλές φορές. Θα ήθελω να παίξω στην Opap Arena ακόμα και αν ήταν κόντρα στην ΑΕΚ, να νιώσω την ατμόσφαιρα του νέου γηπέδου έστω και ως αντίπαλος».

Οι αναμνήσεις του τότε, με παλιούς γνώριμους 

Γκάλο και Αραούχο έχουν συνυπάρξει στην ΑΕΚ στις πρώτες θητείες του Αργεντινού. Τότε όπως και τώρα ο «Τσίνο» αποτελεί σημαντικότατο «γρανάζι» στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Τα λόγια του Ροντρίγκο δείχνουν την εκτίμηση που έχει προς το πρόσωπο του Σέρχιο, του πλέον αρχηγού της ΑΕΚ.

Γκάλο στο SDNA: «Όταν δε θέλεις να ανανεώσεις, βρίσκεις δικαιολογίες» | SDNA

«Ο Αραούχο έχει γίνει ο αρχηγός της ομάδας και αυτό δείχνει πόσο σημαντικός είναι για την ΑΕΚ τώρα που την βοηθά να παλέψει για τον τίτλο μετά από τόσα χρόνια. Όπως το είχε κάνει και με επιτυχία το 2018».

Στα χρόνια του στην ΑΕΚ «κονταροχτυπιόταν» από αγωνιστική σε αγωνιστική με τον Μιχάλη Μπακάκη για μία θέση στο βασικό σχήμα της ομάδας. Η «μάχη» αυτή μεταξύ των δύο σε κάθε προπόνηση μόνο καλό έκανε στην προσωπική τους εξέλιξη. Αυτός ο άτυπος αγώνας τους ανάγκασε να παλεύουν ολοένα και πιο σκληρά για να αποδείξουν την αξία τους. Ο ορισμός του «υγιή ανταγωνισμού». 

Δυο ασίστ ο Χουλτ στην ΑΕΚ, δυο γκολ καρμπόν ο Γκάλο

«Παίξαμε μαζί στον Παναιτωλικό και είχαμε κάνει καλό πρωτάθλημα, στην ΑΕΚ ανταγωνιζόμασταν περισσότερο για τη θέση του δεξιού μπακ. Είναι καλό όταν υπάρχει κάποιος με ποιότητα που αγωνίζεται για την ίδια θέση με εσένα, κάνει καλό και στην ομάδα γιατί έτσι δεν χαλαρώναμε ποτέ». 

  www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0