Face to Face

Ο Μπρούνο Τσιρίλο στο BN Sports: «Μαζί με τον Μουκουντί θα κάναμε… πάρτι»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο στο BN Sports: «Μαζί με τον Μουκουντί θα κάναμε… πάρτι»

Ο αγαπημένος «αλήτης» της εξέδρας έχει «φάει με το κουτάλι» τα μεγάλα ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, τόσο με την φανέλα της ΑΕΚ όσο και με του ΠΑΟΚ. Ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε στο BN Sports για τον «τελικό» του φετινού πρωταθλήματος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ξεχώρισε τα δυνατά στοιχεία της κάθε ομάδας ενώ θυμήθηκε λίγο και τα… παλιά.

Συνέντευξη στον Άγγελο Κρεμαστό

Τα ποδοσφαιρικά γήπεδα αποτελούν παρελθόν πλέον για τον Μπρούνο Τσιρίλο η Ελλάδα όμως δεν έφυγε ποτέ από την καρδιά του, άλλωστε εδώ αποφάσισε να μείνει για πολλά χρόνια και να φτιάξει την οικογένεια του.

Τελευταίο του παιχνίδι με φανέλα Ελληνικής ομάδας ήταν το μακρινό 2013 στην Γ’ Εθνική με την φανέλα της ΑΕΚ όταν και επέστρεψε στην Ελλάδα για να βοηθήσει στην πιο «σκοτεινή» περίοδο της 99χρονης ιστορίας της «Ένωσης».

Μπορεί να είχε τον τίτλο του «σκληρού» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όμως είχε τον απαραίτητο σεβασμό για κάθε αντίπαλο, κάτι που φάνηκε και σε όλες του τις απαντήσεις. 

Είχε πάντα σεβασμό για τον αντίπαλο αλλά ως σωστός Ιταλός αμυντικός ακολουθούσε πιστά και το ρητό «θα περνάει ή η μπάλα ή ο παίκτης».

Τσιρίλο: «Προβάδισμα η ΑΕΚ» - AEK Fans Blog | ΑΕΚ Νέα, Μεταγραφές, Ειδήσεις

«Έπαιρνα μεγάλη δύναμη από τα ντέρμπι»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο αντιμετώπισε στην καριέρα του τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας έξι φορές και έχει νιώσει για τα καλά την «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι των «πράσινων» σε τέτοιου είδους ντέρμπι.  

Η ψυχοσύνθεση του Μπρούνο όμως δεν επηρεαζόταν από φωνές και καπνογόνα, ίσα ίσα το αντίθετο θα έλεγε κανείς που τον είχε δει να παίζει έστω και από την τηλεόραση. Τέτοιοι αγώνες του δημιουργούσαν έξτρα κίνητρο για δώσει τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

«Η ατμόσφαιρα στην έδρα του Παναθηναϊκού είναι τρομερή, εμένα όμως μου έδινε δύναμη γιατί μου άρεσε να αγωνίζομαι σε γήπεδα γεμάτα οπαδούς και με ομάδες που είχαν  μεγάλη κόντρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες που έχω αγωνιστεί. Έπαιρνα μεγάλη δύναμη από αυτά τα παιχνίδια. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός όπως και η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν πολλούς οπαδούς και τέτοια παιχνίδια είναι πάντα ξεχωριστά για έναν ποδοσφαιριστή, σου δίνουν κίνητρο».

Αν κάτι όμως δεν έχει ξεχάσει από τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό, είναι οι ανελέητες «μάχες» που έδινε με τον Τζιμπρίλ Σισέ. Όπως ο ίδιος ο Τσιρίλο τον χαρακτήρισε «ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα».

Ο Σισέ έβαζε δύσκολα στο Τσιρίλο (όπως και σε όλους τους αμυντικούς), αλλά τέτοιες αναμετρήσεις είναι αυτές που μένουν αξέχαστες στον Ιταλό.

Παίκτης του ΠΑΟΚ θα είναι και τη νέα χρονιά ο Μπρούνο Τσιρίλο - ΤΟ ΒΗΜΑ

«Αυτό που μου έχει μείνει από τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό είναι οι μάχες που έδινα με τον Σισέ. Ένας σπουδαίος επιθετικός όπου σε κάθε παιχνίδι παλεύαμε σκληρά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σισέ ήταν ένας πολύ μεγάλος παίκτης, με πολύ δύναμη, άλλωστε γνωρίζουμε όλοι την καριέρα του Σισέ. Στην Ελλάδα αυτός και ο Ριβάλντο είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχουν περάσει ποτέ».

 

Τώρα το μεγάλο δίπολο, ΑΕΚ εναντίων Παναθηναϊκού

Το φετινό πρωτάθλημα της Super League αποτελεί αδιαμφισβήτητα και το κορυφαίο της τελευταίας δεκαετίας (τουλάχιστον). Όπως όλοι εμείς έτσι και ο Τσιρίλο αναμένει το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (30/04) με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί την ΑΕΚ στο Απόστολος Νικολαΐδης που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει και τον πρωταθλητή. Βέβαια δεν μπορεί να χαρακτηρίσει καμία από τις δύο ομάδες ως φαβορί.

«Το κάθε παιχνίδι έχει μία διαφορετική ιστορία. Οι επιθέσεις των δύο ομάδων είναι πολύ καλές και αυτό αποδεικνύεται και από την βαθμολογία. Οι προπονητές έχουν αναμετρηθεί αρκετές φορές μεταξύ τους και οι ομάδες έχουν μάθει τα χαρακτηριστικά η μία της άλλης. Οι προπονητές πλέον έχουν μάθει τα πάντα».

Από το ρόστερ του Παναθηναϊκού ξεχώρισε απευθείας τον Δημήτρη Κουρμπέλη και όχι μόνο για της φετινές του εμφανίσεις αλλά για την συνολική του εικόνα τα τελευταία χρόνια με την πράσινη φανέλα. Τον θεωρεί άκρως σημαντικό παίκτη για το «τριφύλλι» με τα ηγετικά του χαρακτηριστικά να κάνουν την διαφορά.

Διπλό ενδιαφέρον για Κουρμπέλη! - Όλα Πράσινα

Όσον αφορά την 11αδα της ΑΕΚ η μεγάλη του αδυναμία είναι μία και ακούει στο όνομα, Χάρολντ Μουκουντί. Ο Καμερουνέζος άλλωστε αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Μπρούνο και μόνο τα λόγια του είναι αρκετά για να καταλάβει κανείς την εκτίμηση που έχει προς το πρόσωπο του. Ενώ απλώς στην ιδέα μίας συνεργασίας ΤσιρίλοΜουκουντί σαν αμυντικό δίδυμο, θα έκανε τους φίλους της ΑΕΚ να «δακρύσουν».

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Ασίστ από τον Γιόνσον και εκτέλεση από κοντά από τον Μουκουντί  για το 2-0 (vid) | Gazzetta

«Μου αρέσει πάρα πολύ ο Μουκουντί, τον έχω δει σε μερικά παιχνίδια να παίζει και πιστεύω πως μαζί θα κάναμε πάρτι. Είναι πολύ δυνατός και έχει πολύ καλή τεχνική. Έχει το στυλ του αμυντικού που μου αρέσει πάρα πολύ και θα ταιριάζαμε μαζί πιστεύω».

Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει και την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό ως «ομάδες προπονητή», χωρίς να έχουν άδικο. Τόσο ο Αλμέιδα όσο και ο Γιοβάνοβιτς έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στις ομάδες τους κάτι που βέβαια δεν θα μπορούσε να μην αναγνωρίσει και ο Τσιρίλο. Στην ερώτηση όμως ποιον από τους δύο θα προτιμούσε ο ίδιος να είχε για προπονητή, ούτε αυτός δεν μπορούσε να επιλέξει.

Ο Γιοβάνοβιτς προγραμματισμένος, ο Αλμέιδα σε σύγχυση | in.gr

«Και ο Αλμέιδα και ο Γιοβάνοβιτς είναι πολύ μεγάλοι προπονητές, το έχουνε δείξει στην διάρκεια όλης της σεζόν. Ο Γιοβάνοβιτς βρίσκεται στον Παναθηναϊκό κάτι παρά πάνω από έναν χρόνο και έχουμε δει όλοι πολύ μεγάλη διαφορά. Ο Αλμέιδα από την άλλη βρίσκεται στον πρώτο του χρόνο και έχει καταφέρει να κάνει πολύ καλή δουλειά. Τον Ματίας τον ξέρω και σαν αθλητή καθώς έχουμε παίξει αντίπαλοι στην Ιταλία και ήταν πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Αν ήμουν τώρα ποδοσφαιριστής θα ήθελα να έχω και τους δύο ως προπονητές. Ο Αλμέιδα ταιριάζει αρκετά με το στυλ μου καθώς έχει πολύ πάθος για αυτό που κάνει. Αλλά μου αρέσει πολύ ο τρόπος που παίζει ο Παναθηναϊκός και εκτιμώ πολύ τον Γιοβάνοβιτς».

 

Το κεφάλαιο Champions League, που ποτέ δεν ξεχνά

 

Στην ερώτηση πιο είναι το αγαπημένο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ, η αλήθεια είναι πως ήξερα την απάντηση αλλά ήθελα να τον ακούσω να την περιγραφή με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν άλλο από το τρομερό σουτ απέναντι στην Άντερλεχτ όπου ισοφάρισε σε 2-2 στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League (2006/2007).

Τσιρίλο-ΑΕΚ, μαζί και πάλι | Novasports

«Σαφώς και το γκολ με την Άντερλεχτ είναι το αγαπημένο μου. Είναι ένα γκολ στο Champions League και ήταν κάτι φοβερό για εμένα. Είναι ένα γκολ που έχει μείνει στο μυαλό όλων των οπαδών της ΑΕΚ και αυτό είναι κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο.

Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν πλέον «κλειδώσει» την 1η και την 2η θέση το μόνο που μένει είναι να μάθουμε και ποια θα είναι η τελική σειρά. Σίγουρα θα έχουν και οι δύο την δυνατότητα όμως να παλέψουν για μία θέσει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το Champions league. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν θα είναι καθόλου εύκολο αλλά οι αγώνες κρίνονται πάντα μέσα στο γήοεδο και αυτό το γνωρίζει καλά ο Τσιρίλο.

Image

«Εύχομαι με την καρδιά μου και στις δύο ομάδες να αγωνιστούν στους ομίλους του Champions league διότι θα κάνει πολύ καλό σε όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο και θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν πολύ καλές ομάδες, όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι πάνω στο χαρτί αλλά παίζεται μέσα στο γήπεδο».

 

Το τελευταίο αντίο και το μεγάλο «κρίμα»

Ο Τσιρίλο μετά την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ γύρισε στην Ελλάδα για ένα «Last Dance» με την ΑΕΚ η οποία βρισκόταν πλέον στην Γ’ Εθνική. Σίγουρα μία ιδιαίτερη εμπειρία για τον ίδιο όπως και για ολόκληρο τον οργανισμό της «Ένωσης». Βέβαια οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων» την ακολουθούσαν πάντα και δεν την ξανά άφησαν μόνη ποτέ .

Τσιρίλο: «Δεν έχει σημασία η κατηγορία» - Ποδόσφαιρο - Γ' Εθνική - A.E.K. |  sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

«Δεν μπορώ να ξεχάσω στην Γ’ Εθνική την μεγάλη αγάπη του κόσμου για την ομάδα. Οι οπαδοί ήταν απίστευτοι. Παίζαμε σε διάφορα χωριά με ομάδες που της σεβόμουν σαφώς, προσωπικά όμως δεν τις ήξερα αλλά παρόλα αυτά στο γήπεδο υπήρχαν χιλιάδες οπαδοί κάθε φορά».

Ο Τσιρίλο έχει μόνο καλά να θυμάται από το πολυετές πέρασμα του από την χώρα μας. Όμως, όπως σε όλες τι χαρές υπάρχει πάντα και ένα «μελανό» σημείο. Ο Μπρούνο αγωνίστηκε σε σπουδαίες ομάδες και σε χρονιές με πολύ δυνατά ρόστερ αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει ποτέ κάποιον τίτλο.

Μπρούνο Τσιρίλο: «Οι παίκτες γνωρίζουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ» | PAOKVoice

«Σίγουρα μου έχει μείνει απωθημένο το πιο σημαντικό, έχω παίξει σε δύο πολύ μεγάλες ομάδες αλλά δεν κατάφερα να πάρω ένα πρωτάθλημα. Με την ΑΕΚ αλλά και με τον ΠΑΟΚ είχαμε πολύ καλές ομάδες αλλά εν τέλει δεν καταφέραμε να το κατακτήσουμε στο τέλος και μου έχει μείνει ακόμα».

 

Η ζωή μετά το γήπεδο

Το «ταξίδι» από ποδοσφαιριστής σε προπονητή έχει γίνει αμέτρητες φορές, ο Μπρούνο όμως δεν επέλεξε να κάνει αυτό το «βήμα». Η προπονητική δεν του ταίριαζε και το κατάλαβε από νωρίς άλλωστε ο ίδιος μου τόνισε πως «για να γίνεις προπονητής πρέπει να το έχεις μέσα σου» και όπως απέδειξε η ιστορία ο Τσιρίλο δεν το ένιωσε ποτέ.

Συγκλονίζει ο Μπρούνο Τσιρίλο για την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού:  'Ούτε στον εχθρό μου, μην εγκαταλείπετε τη μάχη'

«Στην αρχή σκεφτόμουν να ασχοληθώ με την προπονητική. Ασχολήθηκα στην αρχή και είχα πάρει το πρώτο απαραίτητο δίπλωμα που χρειαζόταν αλλά μετά με τον χρόνο δεν ασχολήθηκα περαιτέρω. Πιστεύω για να γίνει κάποιος προπονητής πρέπει να το έχει μέσα του, στην αρχή το ήθελα και εγώ αλλά στην συνέχεια μπήκα στον χώρο του σκάουτινγκ».


www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0