Face to Face

Ο Γιώργος Αφρουδάκης στο BN Sports: «Μπορεί να είμαστε λίγοι στον Απόλλωνα όμως είμαστε ρομαντικοί»

Ο Γιώργος Αφρουδάκης στο BN Sports: «Μπορεί να είμαστε λίγοι στον Απόλλωνα όμως είμαστε ρομαντικοί»

Ο άνθρωπος-τοτέμ της ελληνικής υδατοσφαίρισης και διοικητικός ηγέτης της «αμφίβιας ελαφράς ταξιαρχίας», Γιώργος Αφρουδάκης, τέθηκε με χαρά στη διάθεση του BN Sports μετά τη λήξη του νικηφόρου πρώτου τελικού του Challenger Cup κόντρα στην Τεράσα (12-11). H πάλαι ποτέ… δόξα του αθλήματος δήλωσε υπερήφανος και καθόλα δικαιωμένος για την εξέλιξη του Απόλλωνα Σμύρνης και εξέφρασε την πεποίθησή του πως μπορεί να στεφθεί Κυπελλούχος Ευρώπης στην Ισπανία.

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στον Μάνο Φυρογένη

Οι μεγάλες στιγμές/εφευρέσεις/ανακαλύψεις ή όπως θέλετε πείτε το εν πάσει περιπτώση στην ανθρώπινη ιστορία, ξεκίνησαν από ένα όραμα. Μία σκέψη, η σύλληψη της οποίας σε βάθος χρόνου θα έφερνε κάποιο ιδεατό αποτέλεσμα. Ωστόσο αυτό που έχει κατορθώσει ο Απόλλωνας αυτά τα 9 χρόνια λειτουργίας του τμήματος υδατοσφαίρισης, ξεπερνά κάθε όνειρο, κάθε προσδοκία. Και ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, ο σπουδαίος Γιώργος Αφρουδάκης το παραδέχθηκε και με το παραπάνω στις δηλώσεις του μετά το τέλος του πρώτου τελικού του Challenger Cup με την Τεράσα στην Αθήνα και τη νίκη με 12-11, μιλώντας στο BN Sports.

Η «αμφίβια ελαφρά ταξιαρχία» σε λιγότερο από μία δεκαετία από τη… γέννηση και την αφετηρία της, κατόρθωσε να επαναφέρει τα δάκρυα στο πρόσωπο των απανταχού Απολλωνιστών. Δάκρυα χαράς, δάκρυα υπερηφάνειας. Σταγόνες που είναι αρκετές για να γεμίσουν τη Μεσόγειο Θάλασσα και να καλύψουν την απόσταση που τους χωρίζουν από τη μητέρα-πατρίδα.

Το συγκρότημα του Νίκου Δεληγιάννη λοιπόν το βράδυ της Τετάρτης (19/4) στο κατάμεστο Σεράφειο κολυμβητήριο δεν φοβήθηκε το «θεριό». Ο Απόλλων Σμύρνης όχι μόνο κοίταξε στα μάτια το φαβορί της διοργάνωσης, Τεράσα, αλλά κατάφερε και να το πληγώσει. Ο θεός της… μαντικής τέχνης δεν έκανε προφητείες στο νερό αλλά απέδειξε περίτρανα και εμφατικά πως μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία του.
5864181.jpg

Η «αμφίβια ελαφρά ταξιαρχία», το τμήμα-ναυαρχίδα του κραταιού Απόλλωνα Σμύρνης επικράτησε με 12-11 των Καταλανών και πήρε βραχεία κεφαλή ενόψει του… τελικού των τελικών το Σάββατο, 29 του Απρίλη.

Λίγες στιγμές λοιπόν προτού πέσει η αυλαία μιας ιστορικής βραδιάς όχι μόνο για το σωματείου του Απόλλωνα αλλά και για την ελληνική υδατοσφαίριση, το BN Sports είχε την χαρά να συνομιλήσει με τον άνθρωπο εκείνο που βρίσκεται πίσω από κάθε βήμα αυτής της 9χρονης πορείας. Έναν από τους κορυφαίους αθλητές που φόρεσαν ποτέ το «γαλανόλευκο» σκουφάκι και έναν εκ των σπουδαιότερων φουνταριστών διαχρονικά του σπορ. Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Αφρουδάκη, τον… ιθύνοντα νου της «ελαφράς ταξιαρχίας» στο πόλο και διοικητικό ηγέτη του τμήματος.

Ο χάλκινος Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2005 με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, εξέφρασε τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του στο BN Sports, μερικές στιγμές μετά τη λήξη του πρώτου τελικού. Με εμφανή την περηφάνεια και τη χαρά στο βλέμμα του, ο Γιώργος Αφρουδάκης είδε το… δημιούργημά του όχι μόνο να παίρνει σάρκα και οστά αλλά και να ορθώνεται στο νερό του Σεράφειου κολυμβητηρίου σαν ένας νεαρός αλλά φιλόδοξος «γίγαντας» ανάμεσα σε μεγέθη που φάνταζαν δυσανάλογα.
5864137_1.jpg

Η βραδιά ήταν ιστορική από κάθε άποψη και ευλόγως, η όποια εισαγωγή στη σύντομη κουβέντα μας, παρελήφθη. «Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, όπως και τα συναισθήματά μου καθόλη τη διάρκεια της ημέρας αυτής. Τέτοιοι αγώνες-γιορτή, μόνο κέρδος αποτελούν για την ελληνική υδατοσφαίριση και εν γένει τον αθλητισμό της χώρας μας, σε ένα πανέμορφο κολυμβητήριο, με τον κόσμο να δίνει μαζικά το παρών» ήταν το αρχικό του σχόλιο, το οποίο είναι η αλήθεια πως διεκόπη αρκετές φορές από κόσμο και κοσμάκη που ήθελε να τον χαιρετήσει. Άνθρωποι της Τεράσα, της διοργάνωσης, επίσημοι προσκεκλημένοι. Άλλωστε για τον Γιώργο Αφρουδάκη πρόκειται, όχι κάποιον τυχαίο.

«Για τον Απόλλωνα είναι κάτι το ιδιαίτερο όλο αυτό. Το τμήμα και το σωματείο γενικότερα, δεν έχει ζήσει ανάλογες στιγμές συμμετοχής σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Είμαστε περήφανοι και δικαιωμένοι για όλη την προσπάθεια που κάνουμε τα τελευταία χρόνια σα σύλλογος, με την πολιτική ηγεσία να βρίσκεται στο πλευρό μας και να μας στηρίζει, όπως φάνηκε και σήμερα ( σ.σ ο Δήμαρχος των Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, βρισκόταν στις κερκίδες)», πρόσθεσε για να σχολιάσει και το αγωνιστικό κομμάτι.
5864069.jpg

«Στα καθαρά αγωνιστικά, πήραμε μια νίκη. Θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει και με μεγαλύτερη διαφορά, έτσι όπως εξελίχθηκε και το παιχνίδι. Κάθε γκολ μετράει στο σημείο αυτό. Τα παιδιά νομίζω πως ξέρουν τον τρόπο για να τα καταφέρουν σε ισπανικό έδαφος και βλέποντας την εικόνα του παιχνιδιού και από την εμπειρία μου, θεωρώ πως είμαστε λίγο καλύτεροι. Οπότε νομίζω πως όντως έχουμε ένα ελαφρύ προβάδισμα και μένει να το δείξουμε και σε 10 μέρες στη Βαρκελώνη».

Όπως είχε δηλώσει όμως και προ ολίγων ημερών ένας εκ των δύο μεγάλων πρωταγωνιστών της νίκης της «ελαφράς ταξιαρχίας», Νίκος Γαρδίκας με 4 γκολ, τίποτα από αυτά που αποτελούν τη… μεγάλη εικόνα δεν είναι τυχαίο ή ουρανοκατέβατο. Ακόμα και αν το όραμα του Γιώργου Αφρουδάκη πριν από 9 χρόνια δεν είχε φτάσει τόσο μακριά.
5864083.jpg

«Ποτέ δεν φανταζόμασταν όταν ξεκινήσαμε με το Ζάχο (σ.σ αδερφός του), κάτι τέτοιο. Το γεγονός ότι έφτασα να αγωνιστώ σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες ή έκανα μια σημαντική καριέρα σαν αθλητής, μπορεί να το είχα σκεφτεί. Το συγκεκριμένο όμως δεν το είχα αναλογιστεί ποτέ. Είναι και μια προσωπική δικαίωση για εμένα διότι αγαπάω πολύ τον Απόλλωνα, την ομάδα που γεννήθηκα. Αφιερώνω κατ’ ουσία αρκετό χρόνο σε όλο αυτό όμως το κάνω με μεράκι και αγάπη. Και είναι πολύ όμορφο να βλέπεις κάτι που αγαπάς τόσο πολύ να μεγαλώνει», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια από αυτή που ούτως ή άλλως τον χαρακτηρίζει.

Κλείνοντας, η σύντομη κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με κάτι άλλο εκτός της εικόνας που έφτασε και από τη δημόσια τηλεόραση στους δείκτες κάθε νοικοκυριού. Κατάμεστες εξέδρες, συνεχές τραγούδι, συνθήματα και δάκρυα χαράς των απανταχού Απολλωνιστών, οι οποίοι γέμισαν το Σεράφειο κολυμβητήριο.
5864093.jpg

«Αυτό ακριβώς θέλαμε σαν Απόλλωνας όταν φτιάξαμε το τμήμα του πόλο. Να ενεργοποιήσουμε δηλαδή όλον αυτόν τον κόσμο της ομάδας. Όπως λέει και ένα σύνθημά μας, μπορεί να είμαστε λίγοι αλλά είμαστε ρομαντικοί σαν οπαδοί. Έχουμε ταλαιπωρηθεί αρκετά. Είμαστε ένα σωματείο ξεριζωμένο, της προσφυγιάς. Ο κόσμος αγαπάει τον Απόλλωνα και μακάρι και στο ποδόσφαιρο να υπάρχει ξανά μία… άνθιση, όπως τις περασμένες δεκαετίες. Αυτή τη στιγμή η υδατοσφαίριση είναι αυτή που δίνει το στίγμα στο εγχώριο και το ευρωπαϊκό στερέωμα. Χαιρόμαστε για το πόλο του Απόλλωνα, καμαρώνουμε για το πόλο του Απόλλωνα και πραγματικά νιώθω διπλά χαρούμενος που έχουμε καταφέρει και δίνουμε χαμόγελο στους απλούς φίλους της ομάδας, τους αγνούς Απολλωνιστές. Τους ηλικιωμένους εκείνους που έχουν βιώσει στο… πετσί τους τις δυσκολίες της αγαπημένης τους ομάδας».

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0