Face to Face

Ο Παναγιώτης Μωραΐτης στο BN Sports: «Είμαι περήφανος που συνδέεται το όνομα μου με τον Ντέμη Νικολαΐδη – Τα μισά να κάνω, θα μείνω ικανοποιημένος»

Ο Παναγιώτης Μωραΐτης στο BN Sports: «Είμαι περήφανος που συνδέεται το όνομα μου με τον Ντέμη Νικολαΐδη – Τα μισά να κάνω, θα μείνω ικανοποιημένος»

Ο Παναγιώτης Μωραΐτης πέτυχε χατ-τρικ (25’, 45’, 90+1’) στη νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης απέναντι στον Ηρόδοτο (5-2, 02/04), για την 17η αγωνιστική της Super League 2. Σκόραρε σε έβδομο διαδοχικό παιχνίδι με τη φανέλα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», ισοφαρίζοντας την επίδοση του Ντέμη Νικολαΐδη από το 1996! Ο 26χρονος φορ, μίλησε στο BN Sports για το σπουδαίο αυτό επίτευγμα αλλά και το γιατί, ενώ είχε βάλει δύο γκολ, δεν ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του!

Δηλώσεις στον Χρήστο Σκούρα

Τα λόγια για τον Παναγιώτη Μωραΐτη είναι περιττά, καθώς τα νούμερα της εντυπωσιακής σεζόν που διανύει, τα «μαρτυρούν» όλα. Είναι ο πρώτος σκόρερ στη Super League 2 με 14 γκολ και στο ματς με τον Ηρόδοτο σημείωσε τα τρία από τα πέντε τέρματα της ομάδας του. Αποτέλεσμα που διατηρεί τον Απόλλωνα Σμύρνης στο... κόλπο της ανόδου, μιας και είναι στο -6 από την πρωτοπόρο Κηφισιά.

Ο Μωραΐτης σκόραρε για έβδομο διαδοχικό παιχνίδι και ισοφάρισε το ρεκόρ του Ντέμη Νικολαΐδη. Αυτός ήτανμ ο τελευταίος παίκτης του Απόλλωνα, που πέτυχε γκολ σε επτά σερί ματς. Το εν λόγω επίτευγμα σημειώθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 1996. Η σύνδεση του ονόματος του, με αυτό του πρώην θρύλου της ΑΕΚ είναι κάτι σπουδαίο για εκείνον, αλλά ο επιθετικός του Απόλλωνα, όπως τονίζει σε δηλώσεις του στο BN Sports, ενδιαφέρεται κυρίως για τους τρεις βαθμούς.

«Το πιο σημαντικό για εμένα είναι η νίκη, οι τρεις βαθμοί που θέλαμε. Σκοράραμε αρκετά γκολ και είμαι περήφανος που συνδέεται το όνομα μου με αυτό του Ντέμη Νικολαΐδη. Τα μισά να καταφέρω να κάνω, απ’ όσα έκανε στην καριέρα του, θα μείνω ικανοποιημένος».

Ο Μωραΐτης είχε δύο ευκαιρίες να ολοκληρώσει το χατ-τρικ του. Αρχικά στο 74’, όταν η ομάδα του κέρδισε πέναλτι με το σκορ στο 3-2 και έπειτα, στο 81ο λεπτό, σε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, ενδιαφέρθηκε περισσότερο για το καλό της ομάδας και για την ψυχολογία των συμπαικτών του, παρά για τις στατιστικές του επιδόσεις.

«Στα αποδυτήρια με ρώτησαν οι συμπαίκτες μου γιατί δεν σούταρα. Είχα, όμως, ήδη βάλει δύο γκολ και επειδή ξέρω πόσο σημαντικό είναι για έναν επιθετικό το να σκοράρει, κυρίως για την ψυχολογία του, ήθελα να σιγουρέψω το γκολ. Στα πέναλτι είμαι ο εκτελεστής, το έδωσα, ωστόσο, στον Χαλίμι. Προσπάθησα να πετύχω το χατ-τρικ, αλλά και να μην ερχόταν, δεν θα γινόταν κάτι».

Ο Απόλλων Σμύρνης αντιμετωπίζει την Τετάρτη (05/04) τον Ολυμπιακό Β’ και ο Μωραΐτης θα έχει μια σπουδαία ευκαιρία στα χέρια του. Να σκοράρει σε όγδοο διαδοχικό ματς και να καταρρίψει το ρεκόρ του Ντέμη Νικολαΐδη. Εκείνος, όμως, έχει ως προτεραιότητα τη νίκη στην αναμέτρηση.

«Το εύχομαι (να σκοράρω). Πάνω απ’ όλα να πάρουμε τη νίκη θέλω, αλλά μακάρι να τα καταφέρω. Είναι ωραία όταν κερδίζουμε και εγώ σκοράρω, αλλά ακόμη και αν δεν τα καταφέρω, εφόσον νικήσουμε θα είμαι χαρούμενος».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0