Face to Face

Ο Μάριους Γκριγκόνις στο BN Sports: «Στις αρχές δεν είχαμε προπονητή, οπότε ήταν δύσκολο να παίξουμε σαν ομάδα»

Ο Μάριους Γκριγκόνις στο BN Sports: «Στις αρχές δεν είχαμε προπονητή, οπότε ήταν δύσκολο να παίξουμε σαν ομάδα»

Ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά κοντά στο να βάλει ένα τέλος στο αρνητικό σερί κόντρα στον «αιώνιο» όμως στο φινάλε λύγισε. Μετά το τέλος του ντέρμπι, το BN Sports μίλησε με τον… αναγεννημένο επί Σερέλη, Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος αφού παραδέχθηκε πως το καταστροφικό πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου τους στοίχισε, «ξεσπάθωσε» κατά του πρώην προπονητή του, τονίζοντας τη σημασία της αλλαγής προσώπων στον παγκο.

Σχετικά Άρθρα

Το 6ο «ντέρμπι αιωνίων» τη φετινή σεζόν ανήκει πλέον στο παρελθόν με τους «ερυθρόλευκους» να κάμπτουν πιο δύσκολα απ΄ ότι δείχνει το τελικό σκορ (81-73) την αντίσταση του Παναθηναϊκού. Και μπορεί το αποτέλεσμα να παρέμεινε για 13η φορά ίδιο και απαράμιλλο, ωστόσο και πάλι οι «πράσινοι» έχασαν στις λεπτομερείς, δείχνοντας ότι δεν απέχουν και τόσο από το να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Είναι εμφανές διά γυμνού οφθαλμού ότι ο Παναθηναϊκός έχει βελτιώσει πράγματα και συνθήκες στο παιχνίδι του και πως η… ψαλίδα ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» έχει μικρύνει. Αυτό φάνηκε και στο ΟΑΚΑ προ δύο εβδομάδων για το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στο παρκέ του ΣΕΦ στο πλαίσιο της 32ης Αγωνιστικής της EuroLeague.

Η διαφοροποίηση στον προπονητικό θώκο του Παναθηναϊκού έχει μεγαλώσει σαφώς το ροτέισον  και ένας από τους ευνοημένους αυτής είναι ο Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός έχει δείξει κάτι από τον παλιό, καλό του εαυτό μετά την απομάκρυνση του Ντέγιαν Ράντονιτς, αποδεικνύοντας στο παρκέ πως ο Μαυροβούνιος μάλλον έσφαλλε μαζί του.
5849488.jpg

Ο Μάριους Γκριγκόνις λοιπόν, λίγα λεπτά με το τέλος του ντέρμπι τέθηκε στη διάθεση του BN Sports, σχολιάζοντας τι θα μπορούσε να κάνει καλύτερα η ομάδα του για αποφύγει την ήττα.. Εκτός των άλλων, δεν δίστασε να υπερθεματίσει την ευεργετική αλλαγή προπονητή και το πλάνο που πλέον υπάρχει με το Χρήστο Σερέλη στον πάγκο, τονίζοντας βέβαιά ότι η ομάδα έχει πολλά να διορθώσει ακόμα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι συμβιβασμένη με την ήττα, έστω και αν κάποια πράγμα έγιναν καλά σε αυτή.

 

Δηλώσεις στον Μάνο Φυρογένη

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά αλλά δεν κέρδισε τον «αιώνιο αντίπαλό του. Τι πιστεύεις ότι θα μπορούσατε να είχατε κάνει καλύτερα για να έρθει η πολυπόθητη νίκη;

«Νομίζω ότι το πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου μας στοίχησε. Δυστυχώς είναι κάτι που μας συμβαίνει φέτος, να μην έχουμε σταθερή απόδοση και στα δύο ημίχρονα. Αν κάτι δεν πηγαίνει βάσει σχεδίου, χάνουμε το ρυθμό μας. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό το πεντάλεπτο δεν είμασταν καλοί και κατέστρεψε το παιχνίδι μας, αυτά που συζητήσαμε στο ημίχρονο. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να προπονούμαστε. Είναι πολλά αυτά που έχουμε να δουλέψουμε, είναι πολλά».
5849499.jpg

Είναι φανερό, βάσει εικόνας σε πρώτη φάση και αποτελεσμάτων στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα, ότι λειτουργείτε καλύτερα. Σε τι οφείλεται αυτό;

«Αυτό που θα πω δεν θα αρέσει σε όλους αλλά σίγουρα η αλλαγή προπονητή διαφοροποίησε τα πάντα. Στην αρχή δεν είχαμε προπονητή οπότε ήταν δύσκολο για εμάς να λειτουργήσουμε σαν ομάδα. Ακόμα και έτσι βέβαια, με την όποια βελτίωση υπάρχει, δεν είναι αρκετό. Χάνουμε παιχνίδια. Χρειαζόμαστε το παραπάνω βήμα και ελπίζω ότι θα έρθει και η στιγμή που θα… πιάσουμε τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν κάποιες θετικές ενδείξεις απ΄ ότι βλέπετε αλλά έχουμε δρόμο ακόμα. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να προπονηθούμε πιο σκληρά».

Μιλώντας για θετικά, σίγουρα δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να αισθάνεται ευχαριστημένος όταν χάνει ένας ματς, πολλώ δε μάλλον από το μεγάλο του αντίπαλο. Τι πρέπει να κρατήσετε όμως από το αποψινό (σ.σ χθεσινό) παιχνίδι;

«Είναι αρκετά πράγματα είναι η αλήθεια που έγιναν ικανοποιητικά αλλά σε μια ήττα, δεν μπορείς να χαίρεσαι. Είχαμε κάποιες καλές σκέψεις στην επίθεση, κυκλοφορήσαμε αρκετά καλά τη μπάλα αλλά δεν είναι αρκετό. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τους βρούμε στους τελικούς του πρωταθλήματος και πρέπει να συγκεντρωθούμε εκεί πλέον. Να κρατήσουμε τα προηγούμενα σαν εμπειρία, να μελετήσουμε τα καλώς και τα κακώς κείμενα και να διορθώσουμε ότι χρειάζεται για να τους κερδίσουμε».
86a243db-radonjicdejan_panathinaikos_euroleague.jpg

Μοιάζεις στο παρκέ πιο ελεύθερος να κάνεις το παιχνίδι σου. Αισθάνεσαι σιγά σιγά ότι πρέπει και να ‘’κουβαλήσεις’’ την ομάδα;

«Είναι εύκολο να πω ναι αλλά εξαρτάται από τον αντίπαλο και το πως έχουμε ετοιμαστεί για κάθε ένα ξεχωριστά. Είμαι ένας ομαδικός παίκτης, θέλω να συμμετέχω στο επιθετικό παιχνίδι αλλά και να συμπεριλαμβάνω τους συμπαίκτες μου σε αυτό. Αν αρχίσουμε να σουτάρουμε αυτοβούλως, θα γυρίσουμε σε ό,τι συνέβαινε δυο μήνες πίσω. Οπότε το πως θα επιτιθέμεθα δεν είναι δική μου απόφαση, αλλά του προπονητή. Εκείνος κρίνεται για αυτό και εκείνος αποφασίζει. Τo μόνο που ξέρω εγώ είναι ότι θέλω να βοηθήσω».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0