Face to Face

Ο Μανώλης Σιώπης στο BN Sports: «Το γκολ θα έρθει εκεί που πρέπει - Τι θα γίνεται στην OPAP Arena όταν γεμίζει;» (video)

Ο Μανώλης Σιώπης στο BN Sports: «Το γκολ θα έρθει εκεί που πρέπει - Τι θα γίνεται στην OPAP Arena όταν γεμίζει;» (video)
Έκοβε και έραβε στον χώρο του κέντρου και αμέσως μετά τη «λευκή» ισοπαλία στο φιλικό της Ελλάδας με τη Λιθουανία (27/03, 0-0), ο Μανώλης Σιώπης μίλησε στο BN Sports για την υπόθεση-πρόκριση στο EURO 2024, αλλά και την... ανυπομονησία που του γέννησε το πρώτο ματς στην OPAP Arena.
Δηλώσεις στον Φάνη Τσοκανά

Πάτησε κάθε σημείο του αγωνιστικού χώρου της OPAP Arena, «καταπίνοντας» ατελείωτα χιλιόμετρα. Έβαλε τα πόδια του στη... φωτιά πολλές φορές, κι ας ήταν φιλικό παιχνίδι, ενώ όποτε κλήθηκε, «κουβάλησε» την μπάλα ή έφτιαξε παιχνίδι.

Ο Μανώλης Σιώπης εντυπωσίασε -ξανά- με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, αποδεικνύνοντας ακόμα και στο φιλικό με τη Λιθουανία (27/03, 0-0), πόσο σημαντικό «κομμάτι» αποτελεί, στη μηχανή του Γκουστάβο Πογέτ.

Μετά το τέλος της πρώτης αναμέτρησης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη νέα του έδρα, την OPAP Arena, μίλησε στο BN Sports, όπου αναφέρθηκε τόσο στην πίστη που υπάρχει για απευθείας πρόκριση, όσο και στις εντυπώσεις που του άφησε, το νέο «σπίτι» της Εθνικής Ελλάδας.

«Όλοι πιστεύουμε στην απευθείας πρόκριση. Πρώτα απ' όλα, όμως, οφείλουμε να συνεχίσουμε με την ίδια ορμή που έχουμε σε όλα τα τελευταία ματς, από το Nations League, έως τώρα» τόνισε αρχικά.

Πράγματι, επί εποχής Γκουστάβο Πογέτ, η Εθνικη Ελλάδας μετρά έξι νίκες σε επτά επίσημα παιχνίδια και μάλιστα, στα πέντε από αυτά έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Η πίστη για την πρόκριση, έστω κι αν απαιτεί μία υπέρβαση κόντρα στα μεγαθήρια του ομίλου, Γαλλία και Ολλανδία, πηγάζει εντελώς λογικά. Άλλωστε, και στη «λευκή» ισοπαλία με τη Λιθουανία, ήταν καταιγιστική, έστω κι αν το γκολ δεν ήρθε.


«Προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι. Στο φιλικό με τη Λιθουανία κάναμε μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση, δεν καταφέραμε να βρούμε το γκολ, αλλά θα το βρούμε με την Ιρλανδία! Το βλέμμα μας, άλλωστε, εκεί είναι στραμμένο από τώρα» συμπλήρωσε ο αμυντικός χαφ της Τραμπζονσπόρ, που για ένα ακόμα ματς, ωστόσο, έδειξε τεράστια διάθεση να συμμετάσχει ολοένα και περισσότερο στον δημιουργικό τομέα. Κάτι που έδειξε και στην πρεμιέρα των προκριματικών του EURO 2024, με την «οβίδα» του κόντρα στο Γιβραλτάρ.

«Όταν ανέλαβε ο Γκουστάβο Πογέτ την Εθνική Ελλάδας, με είχε ρωτήσει σε ποια θέση απολαμβάνω περισσότερο να παίζω. Του είχα απαντήσει πως μου αρέσει να παίζω μόνος μου ως εξάρι, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, στη συγκεκριμένη θέση πρέπει να ξεφεύγεις από τα αμυντικά καθήκοντα και να δημιουργείς παράλληλα. Αυτό κάνω στον σύλλογο που αγωνίζομαι, αυτό προσπαθώ και με την Εθνική».


Υπό άλλες συνθήκες, το φιλικό με τη Λιθουανία, ίσως ξεχνιόταν γρήγορα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Η Ελλάδα, έστω και σε φιλικό ματς, έκανε ντεμπούτο στη νέα της «έδρα», την OPAP Arena, επιστρέφοντας στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 22 ολόκληρα χρόνια.

Οι πρώτες εντυπώσεις των παικτών «κυκλοφόρησαν» από το απόγευμα της Κυριακής (26/03), με την... ατάκα του Μανώλη Σιώπη στο BN Sports για «κλείσιμο», να μην αφήνει ερωτηματικά.

«Απίστευτο γήπεδο, το απόλαυσα! Φαντάσου να παίζουμε εδώ και να είναι γεμάτο!»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0