Face to Face

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης στο BN Sports: «Όλοι δώσαμε την ψυχή μας – Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο μας»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης στο BN Sports: «Όλοι δώσαμε την ψυχή μας – Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο μας»

Η Εθνική μας ομάδα κατέθεσε και την… ψυχή της απέναντι στη Σερβία, επικρατώντας μάλιστα στην παράταση! Το BN Sports βρέθηκε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και μίλησε μετά το φινάλε της αναμέτρησης με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη για την υπερπροσπάθεια της ομάδας, τη «ζεστασιά» που έλαβαν από το κοινό, αλλά και το μπέρδεμα που υπάρχει μεταξύ FIBA και EuroLeague.

Συνέντευξη στον Τάσο Φαραό

Έπρεπε να περάσουν τέσσερα λεπτά και τέσσερα δεύτερα προκειμένου η Εθνική μας ομάδα να «σπάσει» το ρόδι στην αναμέτρηση απέναντι στη Σερβία. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ όμως που λένε. Η Ελλάδα, με πολλούς νέους παίκτες στη δωδεκάδα της, δεν… χαρίστηκε στους Σέρβους, που καίγονταν για θετικό αποτέλεσμα και πήρε μία τεράστια νίκη στην παράταση!

Εκείνο το πρώτο καλάθι το πέτυχε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. Ο Έλληνας γκαρντ του Παναθηναϊκού είχε σημαντική συνεισφορά στη νίκη της επίσημης αγαπημένης, πετυχαίνοντας 10 πόντους με 4/9 σουτ. Μάλιστα, μαζί με τον Τζορτζ Πάπας ήταν οι μοναδικοί παίκτες προερχόμενοι από την EuroLeague που ενίσχυσαν την Εθνική.

Μετά το φινάλε του παιχνιδιού, το BN Sports συνομίλησε με τον 24χρονο καλαθοσφαιριστή για την κατάθεση ψυχής που κατέβαλαν οι παίκτες, την τρομερή υποστήριξη που είχαν από τους φιλάθλους που εξάντλησαν τα εισιτήρια στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί μεταξύ EuroLeague και FIBA.

Καλα_1.jpg

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα ένα σχόλιο για τη συγκλονιστική εμφάνιση του Νίκου Ρογκαβόπουλου, αλλά και γενικότερα όλων των παικτών.

«Ο Ρογκαβόπουλος και ο Μωραΐτης έβαλαν πραγματικά μεγάλα σουτ στο τέλος, αλλά και ο Μουράτος πιο πριν όταν είχαμε βρεθεί πίσω με 13 πόντους. Αυτοί οι τρεις πιστεύω ήταν κορυφαίοι, σε συνδυασμό με τον Γόντικα και τον Χατζηδάκη, οι οποίοι ήταν απίστευτοι απέναντι στον Μιλουτίνοφ. Δεν είναι εύκολο να μαρκάρεις τον συγκεκριμένο παίκτη, αν ήταν στην EuroLeague, ίσως να ήταν ένας από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη.

Πραγματικά όλα τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους. Ο Χουγκάζ το ίδιο, ο Μουράτος, όπως είπα και πριν, που ήταν φοβερός και στην άμυνα. Παίξαμε όλοι μαζί, ομαδικά, γυρίσαμε τη μπάλα και αμυνθήκαμε σωστά.

Καταφέραμε με το παιχνίδι μας να βάλουμε τον κόσμο στο κλίμα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, που ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Βγάλαμε σπουδαίες άμυνες, βάλαμε μεγάλα σουτ, αλλά τώρα το κεφάλι κάτω. Σε δύο μέρες έχουμε νέο αγώνα με τη Λετονία και θέλουμε να κάνουμε το δύο στα δύο.»

Πόσο σημαντική είναι για εσάς η υποστήριξη που λαμβάνετε από τους φιλάθλους; Ήταν ένα παιχνίδι που για την ομάδα δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά και πάλι γέμισαν το γήπεδο για να σας στηρίξουν με τη φωνή τους.

«Αρχικά, ναι ίσως η ομάδα να μην είχε ανάγκη τους βαθμούς, αλλά εμείς σαν παίκτες δεν ήμασταν αδιάφοροι. Είμαστε παιδιά που θα παίρναμε για πρώτη φορά μεγαλύτερο ρόλο με την Εθνική ομάδα και το κίνητρο μας ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Προπονηθήκαμε πολύ καλά τις τελευταίες μέρες και αυτό βγήκε στον αγώνα.

Θέλω να δώσω πραγματικά ένα μεγάλο, ένα τεράστιο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που ήρθαν εδώ πέρα, παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε τα μεγαλύτερα ονόματα της ομάδας που αγωνίζονται στην EuroLeague. Ήρθαν και μας στήριξαν για ακόμα μία φορά και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό

Καλα_2.jpg

Μιας που αναφέρθηκες και εσύ στους παίκτες που δεν μπορούσαν να αγωνιστούν, πόσο πιστεύεις ότι μπερδεύει τις ομάδες αυτή η κατάσταση που επικρατεί μεταξύ της EuroLeague και της FIBA;

«Προσωπικά ευτυχώς, ο Παναθηναϊκός μου επέτρεψε να αγωνιστώ στα παιχνίδια απέναντι σε Σερβία και Λετονία. Όπως έχει πει και ο κόουτς Ιτούδης, όμως, σίγουρα επηρεάζει αυτή η κατάσταση και πρέπει να βρεθεί μία λύση.

Από την άλλη, είναι μία ευκαιρία για κάποια παιδιά να αναδειχθούν με τη φανέλα της Εθνικής και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, όπως έγινε και απέναντι στη Σερβία. Ο κόσμος, όμως, σίγουρα θέλει να δει τους παίκτες της EuroLeague, τα μεγάλα ονόματα, οπότε πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση, ώστε να μην υπάρχει αυτό το μπέρδεμα.»

Μέχρι πού πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η Εθνική στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Πρέπει να δούμε ποιοι θα είναι διαθέσιμοι, ποιοι θα έρθουν, να δούμε ποιοι θα ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Γενικά είναι πολλοί παράγοντες, οπότε δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη ακόμα.»

Καλα_3_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0