Face to Face

Ο Γιώργος Τσουρούτας στο BN Sports: «Τα ντέρμπι δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με τη βία και τον οπαδισμό, η ξιφασκία είναι υπόδειγμα Fair Play»

Ο Γιώργος Τσουρούτας στο BN Sports: «Τα ντέρμπι δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με τη βία και τον οπαδισμό, η ξιφασκία είναι υπόδειγμα Fair Play»
Ο προπονητής ξιφασκίας του Ολυμπιακού, Γιώργος Τσουρούτας, μιλάει στο BN Sports για το ντέρμπι ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τον Παναθηναϊκό.
Συνέντευξη στον Παναγιώτη Ραμαντάνη


Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Super League και το μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται (25/02, 20:30) τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη».

Ένα παιχνίδι που έχει έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά από μόνο του ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Ένα ματς το οποίο παρά τα όποια βαθμολογικά συμφέροντα μπορεί να έχει μία ομάδα όποτε βρίσκονται αντιμέτωπες, έχει την πιο μεγάλη σημασία για τους φιλάθλους.

Αυτό το ματς, το ζει έντονα κάθε φίλος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά και αθλητές/προπονητές άλλων αθλημάτων. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Τσουρούτας, ο οποίος είναι προπονητής ξιφασκίας στους «ερυθρόλευκους», ενώ παλαιότερα αγωνιζόταν και στην ομάδα.

Ο ίδιος μίλησε στο BN Sports τόσο για το προσεχές ντέρμπι, όσο και για τον κόσμο, αλλά και την προσέγγιση που υπάρχει σε τέτοια ματς σε αγώνες ξιφασκίας.

-Υπάρχει αντιπαλότητα ίδιου επιπέδου όπως στο ποδόσφαιρο, στο δικό σας άθλημα;

«Όχι καθόλου. Εκτός ότι το άθλημά μας, είναι φυσικά κατά της βίας, υπάρχει φιλία και αλληλεγγύη σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Τόσο ανάμεσα σε προπονητές, όσο και οι αθλητές μεταξύ τους, έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις και δεν υπάρχει καμία αίσθηση αντιπαλότητας».

gaze.jpg

-Μπορεί να μην υπάρχει η ίδια ένταση ή και κόντρα στη ξιφασκία, αλλά παραμένει ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εσάς τους ίδιους;

«Σίγουρα. Εγώ προσωπικά είμαι γεννημένος Ολυμπιακός. Ήταν όνειρο ζωής μου να είμαι αρχικά αθλητής του Ολυμπιακού και έπειτα να γίνω προπονητής της ομάδας στο άθλημα της ξιφασκίας.

Νιώθω πολύ υπερήφανος που φοράνε τα παιδιά μου τα χρώματα του συλλόγου και αγωνίζονται για τον Ολυμπιακό, όπως και εγώ μαζί τους. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Θέλω οπωσδήποτε να κερδίσει η ομάδα μας, γιατί αυτή αγαπάμε και στηρίζουμε. Αυτό βέβαια ξαναλέω, δεν έχει να κάνει καμία σχέση με τη βία και τον οπαδισμό».

-Έχετε να στείλετε στον κόσμο ένα μήνυμα; Προφανώς γνωρίζετε πως φανατίζονται όλοι σε αυτά τα παιχνίδια και αν έχετε να τους προτείνετε κάτι.

«Σίγουρα ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει αυτό που του αρέσει και αυτό που θέλει, έχουμε ελευθερία. Όμως η ελευθερία μας σταματάει εκεί που ξεκινάει του άλλου. Θα δώσω σαν μήνυμα αυτό που λέω στα παιδιά μου.

Επειδή η ξιφασκία είναι κατά βάση ένα ατομικό άθλημα, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να παίξουν και δύο αδέρφια μεταξύ τους. Σε εκείνη την περίπτωση, η συμβουλή τόσο στα αδέρφια, όσο σε συναθλητές αλλά και αντιπάλους είναι η εξής.

Αν κατεβάσετε τη μάσκα για να παίξετε, απέναντί σας έχετε έναν αντίπαλο, όχι έναν εχθρό. Όταν σηκώσουμε τη μάσκα, είμαστε φίλοι, όταν τη κατεβάζουμε αντίπαλοι και όταν ανεβαίνει και πάλι φίλοι.

Σημαντικό μήνυμα στείλανε και οι ομάδες μπάσκετ στην Κρήτη. Είδαμε στιγμιότυπα με τα οποία καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος είδε τους αθλητές σαν επαγγελματίες, οι οποίοι παίξανε για να κερδίσουν.

Δεν νομίζω ότι μπορούν να δώσουν κάποιοι ισχυρότερο μήνυμα απ' ότι οι αθλητές. Εφόσον οι ίδιοι δείχνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πέρα από επαγγελματισμό και η θέληση για νίκη, τότε και οι οπαδοί θα καταλάβουν ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν».

-Μία πρόβλεψη για το ματς του Σαββάτου;

«Το ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Έχω ζήσει απίστευτες καταστάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Έχω δει τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία και να χάνει από τον Παναθηναϊκό και το αντίστροφο βέβαια.

Θυμάμαι όταν πήρε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός το 2010, που είχε νικήσει στο «ΟΑΚΑ» ο Ολυμπιακός με γκολ του Ντάρμπισιρ. Δεν παίζει τίποτε άλλο ρόλο, εκτός από το ποιος θα μπει με πιο πολύ πάθος και όρεξη για να διεκδικήσει τη νίκη.



Ο Ολυμπιακός έχει δείξει άνοδο και βγάζει πλέον υγεία, αλλά θεωρώ ότι όλα για την υπόθεση τίτλου θα κριθούν στα play off».

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0