Face to Face

Ο Στέφανος Καπίνο στο BN Sports: «Θέλω να παίζω, να είμαι σημαντικός για την ομάδα - Σκαλοπάτι η Ekstraklasa για τους Έλληνες»

Ο Στέφανος Καπίνο στο BN Sports: «Θέλω να παίζω, να είμαι σημαντικός για την ομάδα - Σκαλοπάτι η Ekstraklasa για τους Έλληνες»

Με μία πολύ σημαντική νίκη συνδύασε το ντεμπούτο του στην Ekstraklasa με τη φανέλα της Μίεντζ Λέγκνιτσα ο Στέφανος Καπίνο. Το BN Sports ήρθε σε επικοινωνία με τον Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος μίλησε για τη νέα πρόκληση της καριέρας του στην Πολωνία, τους παράγοντες που καθιστούν δυνατό το πρωτάθλημα και έλκουν τους Έλληνες σε αυτό, ενώ η κουβέντα πήγε και στο επερχόμενο ντέρμπι «αιωνίων» (25/2).

Συνέντευξη στον Τάσο Φαραό

Η Ekstraklasa, όπως ονομάζεται το πολωνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αποτελεί όπως φαίνεται τη νέα… Γη της Επαγγελίας για τους Έλληνες παίκτες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να μετακομίσουν στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, αναζητώντας μία νέα πρόκληση στην καριέρα τους.

Αναμεσά τους βρίσκεται και ο Στέφανος Καπίνο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας αποχώρησε στο τέλος του Ιανουαρίου του 2023 από την Αρμίνια Μπίλεφελντ, με προορισμό την Πολωνία και την Μίεντζ Λέγκνιτσα. Μία ομάδα που τη συγκεκριμένη στιγμή βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και στοχεύει στην παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Ο 28χρονος γκολκίπερ προστέθηκε στο ρόστερ του συλλόγου προκειμένου να τον ενισχύσει κάτω από τα γκολπόστ, πραγματοποιώντας μάλιστα το ντεμπούτο του την Κυριακή (19/2) στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Βίσλα Πλοτσκ. Μία νέα αρχή στην καριέρα του, που ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο, καθώς συνδυάστηκε με μία σπουδαία νίκη στη μάχη για την παραμονή, που ήρθε με ανατροπή (2-1)!

Το BN Sports επικοινώνησε με τον Στέφανο Καπίνο, με τη συζήτηση να πηγαίνει από την επιλογή της νέας του ομάδας και την παρουσία του Γιάννη Μασούρα σε αυτήν, στους παράγοντες που έλκουν τους Έλληνες στο πολωνικό πρωτάθλημα, αλλά και στο ντέρμπι «αιωνίων» που ακολουθεί (25/2).

 

Το ντεμπούτο σου με τη Μίεντζ Λέγκνιτσα συνδυάστηκε με νίκη και μάλιστα με ανατροπή. Πώς το έζησες;

«Ήταν κάτι πολύ ευχάριστο γιατί η ομάδα χρειαζόταν τη νίκη οπωσδήποτε. Σίγουρα το γεγονός ότι το ντεμπούτο μου συνδυάστηκε και με νίκη με κάνει χαρούμενο, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού και εγώ είχα πολύ καιρό να παίξω και το είχα ανάγκη!»

Πώς είναι η προσαρμογή σου εκεί μέχρι στιγμής;

«Εντάξει η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του Γιάννη (σ.σ. Μασούρα) στην ομάδα διευκολύνει την προσαρμογή μου. Πάντα βοηθάει να έχεις έναν Έλληνα μαζί σου. Σίγουρα το κάνει πιο εύκολο απ’ ότι αν πήγαινα κάπου αλλού και ήμουν ολομόναχος. Έτσι, νομίζω ότι μπήκα στο κλίμα αρκετά γρήγορα.»

Η Πολωνία είναι η 4η χώρα στην οποία αγωνίζεσαι. Ποιες διαφορές παρατηρείς συγκριτικά με τα άλλα πρωταθλήματα;

«Θα έλεγα ότι είναι πολύ πιο κοντά στη Γερμανία, παρά στην Ελλάδα. Τόσο με την Bundesliga, όσο και με τη δεύτερη κατηγορίας της χώρας. Όλοι μπορούν να νικήσουν τους πάντες, τα αποτελέσματα είναι πολύ απρόβλεπτα, αυτό έχω δει όσο είμαι εδώ. Τους αρέσει να παίζουν ποδόσφαιρο, γι’ αυτό και τα περισσότερα παιχνίδια είναι ανοιχτά. Δεν υπάρχει τόσο πολύ σκοπιμότητα. Έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα πρωτάθλημα πολύ δυνατό και πολύ ανερχόμενο.»

«Η Ekstraklasa είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα»

Όπως είπες η παρουσία ενός Έλληνα στην ομάδα σε έχει βοηθήσει αρκετά. Γενικά, πολλοί ποδοσφαιριστές από τη χώρα μας αγωνίζονται πλέον στο πολωνικό πρωτάθλημα. Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που σας τραβάει προς τα εκεί;

«Νομίζω ότι είναι από τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, αν εξαιρέσεις τα πέντε κορυφαία, που μπορεί να δώσει ένα έναυσμα στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, ειδικά στους νεότερους, ώστε να μεταφερθεί έπειτα στο ανώτερο επίπεδο. Πολύ εύκολα μπορεί να πάρει κάποιος μεταγραφή από την Πολωνία στην Γερμανία ή στην Ολλανδία. Είναι μία χώρα που την παρακολουθούν πάρα πολύ και μπορείς να φύγεις αρκετά εύκολα. Σίγουρα αυτός είναι ένας πρωταρχικός στόχος.

Από εκεί και πέρα, όπως είπα και πριν, είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, που το 80% των ομάδων έχει ολοκαίνουργια γήπεδα, λόγω του
Euro του 2012. Παίζεται ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι ο καθένας θα ήθελε να αγωνιστεί εδώ. Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, από ότι έχω ακούσει και από τα άλλα παιδιά, είναι όλα στην ώρα τους, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις. Όλες οι συνθήκες βρίσκονται πολύ κοντά σε ό,τι συμβαίνει στα μεγάλα πρωταθλήματα, χωρίς να είναι ένα από αυτά. Οπότε αδιαμφισβήτητα όλοι αυτοί οι παράγοντες σε ελκύουν.»

Άρα πιστεύεις ότι η Ekstraklasa λειτουργεί ως «σκαλοπάτι» για τους ποδοσφαιριστές και τους βοηθά να πραγματοποιήσουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

«Βοηθάει πάρα πολύ ναι. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες κυρίως Πολωνοί, που έχουν κάνει μία καλή σεζόν και πήραν αμέσως μεταγραφή στη Γερμανία, που είναι δίπλα, αλλά και γενικότερα σε πολλές χώρες. Είναι ένα πρωτάθλημα που αν πας καλά, φεύγεις εύκολα για μεγαλύτερη λίγκα, ειδικά οι νεότεροι.»

kapino2.jpg

«Θέλω να έχω σημαντικό ρόλο στην ομάδα»

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι με τη νέα σου ομάδα; Πώς πήρες την απόφαση να πας στη Μίεντζ;

«Αρχικά, το συμβόλαιό μου έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών. Ο πρώτος μου στόχος ήταν να πάω κάπου όπου θα μπορώ να παίξω και θα έχω σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Οπότε όταν ήρθε η πρόταση, δεν με ενδιέφερε και τόσο να κοιτάξω βαθμολογικό πίνακα και τα λοιπά. Υπήρχαν και κάποιες άλλες περιπτώσεις, είχα τη δυνατότητα να γυρίσω και στην Ελλάδα είναι η αλήθεια, αλλά η επιθυμία μου είναι να μείνω στο εξωτερικό όσο ακόμα μπορώ.

Αυτό που θέλω, λοιπόν, είναι να βοηθήσω την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία, όσο δύσκολο και αν είναι το έργο μας. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε ποιοτικούς παίκτες.

Στάθηκα λίγο άτυχος με τον τραυματισμό μου στην αρχή της σεζόν με την Αρμίνια Μπίλεφελντ, πρόλαβα να παίξω μόνο έξι παιχνίδια. Οπότε θέλω τώρα να κάνω μία γεμάτη σεζόν εδώ στο δεύτερο γύρο.
»

«Δεν θα κρίνει κάτι το αποτέλεσμα του ντέρμπι, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο»

Έρχεται το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού το Σάββατο και εσύ στο παρελθόν το έχεις ζήσει έχοντας αγωνιστεί και για τις δύο ομάδες. Πόσο μεγάλη πίεση υπάρχει στα ματς των «αιωνίων»;

«Υπάρχει τεράστια πίεση 100% για τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Ειδικά αυτή τη στιγμή που και οι δύο είναι μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και βρίσκονται τόσο κοντά στη βαθμολογία. Βέβαια σαν παίκτης στην Ελλάδα δεν έχω προλάβει τα play-offs, οπότε δεν ξέρω τι μπορεί να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού τους για τη συνέχεια. Έχουν άλλα δύο ματς μεταξύ τους μετά, άρα σίγουρα δεν είναι και το τελευταίο χαρτί που θα παίξουν. Υπάρχει πίεση πιστεύω ναι, αλλά δεν θα κρίνει και κάτι αυτό το αποτέλεσμα, έχει δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα.»

Kapino1.jpg

Βλέπεις κάποια ομάδα ως φαβορί στο ντέρμπι που θα γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης»;

«Δεν θα το έλεγα ακριβώς ως φαβορί, αλλά σίγουρα η γηπεδούχος ομάδα έχει πάντοτε ένα πλεονέκτημα σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι πιο εύκολο πιστεύω για εκείνη, αν είναι καλά αγωνιστικά, έτσι ώστε να την βοηθήσει και ο κόσμος της, είτε αυτό γίνεται στην Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό, είτε στο Καραϊσκάκης όπως είναι τώρα για τον Ολυμπιακό.»

Με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από πολλά χρόνια, ποια θεωρείς ότι είναι πιθανότερο να τον κατακτήσει στο φινάλε της σεζόν;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια που να θεωρείται φαβορί. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι τώρα πιο μπροστά και έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά πιστεύω ότι με τα play-offs που ακολουθούν μετά όλα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα. Όλες οι ομάδες είναι κοντά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ στην Τούμπα (σ.σ. 19/2, 2-0) και έδειξε ότι αν του βγουν τα αποτελέσματα, μπορεί και εκείνος να κατακτήσει τον τίτλο.

Είναι πολύ ευχάριστο φυσικά για το ελληνικό πρωτάθλημα που μετά από πολλά χρόνια είναι τόσο ανταγωνιστικό.
»

Καπ1_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0