Face to Face

Ο Βασίλης Μουράτος στο BN Sports για τον Σερέλη: «Βγάζει τον καλύτερο εαυτό των παικτών του – Θα αλλάξει το κλίμα στον Παναθηναϊκό»

Ο Βασίλης Μουράτος στο BN Sports για τον Σερέλη: «Βγάζει τον καλύτερο εαυτό των παικτών του – Θα αλλάξει το κλίμα στον Παναθηναϊκό»

Το… πουλέν του Χρήστου Σερέλη στο Λαύριο τα προηγούμενα χρόνια, Βασίλης Μουράτος, μοιράστηκε με το BN Sports τις σκέψεις του σχετικά με τον νέο «καπετάνιο» του Παναθηναϊκού. Από την προσωπική σχέση που «χτίζει» με τους αθλητές του και την έμπνευση που μπορεί να αποτελέσει μέχρι τις υψηλές φιλοδοξίες και τη φιλοσοφία του που ταιριάζει... γάντι αγωνιστικά στο ταλαντούχο φετινό ρόστερ των «πρασίνων».

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Μάνο Φυρογένη


Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν κατάφερε να απομακρύνει ποτέ τα… σύννεφα που είχαν περιβάλει την παραμονή του στον πάγκο του Παναθηναϊκού και έτσι, αποτέλεσε παρελθόν από τους «πράσινους». Την ίδια στιγμή που τα ονόματα του διαδόχου του έκαναν «παρέλαση», ο τολμηρός εκ φύσεως και πεποιθήσεως, Χρήστος Σερέλης, επιλέχθηκε ως άνθρωπος που θα προσπαθήσει να βρει… βλάστηση στην καμένη, πράσινη γη.

Ένας προπονητής-στρατιώτης που… ψήλωσε το Λάυριο σε δυσθεώρητα ύψη, συνδυάζοντας μεταξύ άλλων τόσο τα αποτελέσματα όσο και την ανάδειξη ταλέντων, χαμένων και μη. Ένα τέτοιο ήταν και ο Βασίλης Μουράτος, όταν πρωτοπάτησε το πόδι του στην πόλη των μεταλλείων και η εμπιστοσύνη που το έδειξε ο νυν προπονητής του «τριφυλλιού» τον  εξέλιξε κατακόρυφα.
Μουράτος-768x461.jpg

Ο διεθνής γκαρντ λοιπόν λίγο μετά την προπόνηση της «γαλανόλευκης» για τα επερχόμενα… παράθυρα κλήθηκε να δώσει το στίγμα του στο BN Sports για το who is who του πρώην προπονητή του στο Λαύριο, Χρήστου Σερέλη για τον οποίο «έσταζε μέλι». Ο Βασίλής Μουράτος εξηγεί γιατί θεωρεί ότι μπορεί να αλλάξει το κλίμα στον Παναθηναϊκό με εκείνον στον πάγκο τόσο λόγω κοινής φιλοσοφίας όσο και ισχυρών σχέσεων που δημιουργεί με τους αθλητές του.

Ποιος είναι ο άνθρωπος και προπονητής, Χρήστος Σερέλης;

«Μιλάμε για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και προπονητή, τουλάχιστον από τα όσα έχω εκλάβει εγώ από εκείνον. Υπήρχε μεταξύ μας μεγάλη δόση αγάπης αλλά και εμπιστοσύνης, γεγονός που με έκανε να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, εξελίσσοντάς με ιδιαιτέρως και σαν άνθρωπο γενικότερα».

Μαζί του εξελίχθηκες αρκετά, καθώς από ταλέντο μετατράπηκες σε Έλληνα γκαρντ επιπέδου, ο οποίος «χτυπά» την πόρτα της Εθνικής ομάδας. Πόσο επιδραστικός ήταν σε εσένα και τι οφείλεις περισσότερο σε εκείνον;

«Εγώ έγινα μέλος του Λαυρίου στα 22 μου μετά από μία άσχημη χρονιά για εμένα, ψυχολογικά κυρίως. Και εκείνος μου έδειξε από την πρώτη στιγμή πόσο πολύ με πίστευε. Μου έδωσε το χώρο, το χρόνο και όλα τα εφόδια που χρειαζόμουν για να εξελιχθώ. Έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην καριέρα μου, ίσως το μεγαλύτερο συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους και αυτό γιατί το σημαντικότερο αγαθό που θεωρώ ότι μπορεί να πάρει κάποιος αθλητής από τον προπονητή του είναι η εμπιστοσύνη. Και όταν την έχεις και ο άνθρωπος αυτός βλέπει σε εσένα ότι βλέπεις και εσύ για τον εαυτό σου, τότε τα αποτελέσματα στα παρκέ είναι εμφανή».

3086692_175631.jpg

Ποιο είναι το πιο δυνατό του χαρακτηριστικό;

«Η επαφή που αποκτά με τον παίκτη, το διαπροσωπικό επίπεδο με λίγα λόγια. Έχει έναν μαγικό τρόπο να βγάζει τον καλύτερο εαυτό του παίκτη και κάνει την ομάδα να παίζει και για εκείνον».

 

Θεωρείς πως μπορεί ο Χρήστος Σερέλης να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού;

«Πιστεύω πως μπορεί, ναι. Έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια στο Λαύριο. Και πιστεύω γενικότερα πως επειδή έχει μια επιθετική φιλοσοφία και ο Παναθηναϊκός ένα γεμάτο ρόστερ και ταλαντούχο επιθετικά, ότι μπορεί να παρουσιάσει πολύ καλά πράγματα στο παρκέ».

 

Μπορεί να κουμαντάρει τις προσωπικότητες και τις… βεντέτες του Παναθηναϊκού;

«Έτσι είναι αυτό το επίπεδο. Υπάρχουν παίκτες με υψηλά κασέ και σπουδαίες προσωπικότητες. Όλοι οι προπονητές που καλούνται να διαχειριστούν παίκτες αυτού του επίπεδου, δεν έχουν εύκολο έργο. Όμως θεωρώ πως η επαφή του με τους παίκτες είναι το μεγάλο του ατού. Μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να πάρει ακόμα περισσότερο και από το 100%. Είναι στα συν του και πιστεύω πως θα τα καταφέρει».
Μουράτος-2.jpg

Θεωρείς ότι μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα και τι έχουν να περιμένουν από εκείνον οι φίλοι των «πρασίνων»;

«Σίγουρα κάθε αλλαγή που γίνεται είναι προς το καλύτερο και θεωρώ πως θα έρθουν καλύτερες μέρες στον Παναθηναϊκό με τον Σερέλη στον πάγκο. Πιστεύω ότι θα επικεντρωθεί στο να βάλει κάποιες αρχές και κανόνες δικούς του σε άμυνα και επίθεση και να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα θετικά χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη. Θεωρώ ότι θα πάει σε ένα πολύ πιο γρήγορο και απρόβλεπτο παιχνίδι στην επίθεση, το οποίο θα βασίζεται περισσότερο στα isolation πάνω στα χαρακτηριστικά του εκάστοτε παίκτη».

Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές είναι η αλήθεια καθώς και πίεση υπάρχει και ο ίδιος δεν έχει διαλέξει το έμψυχο δυναμικό του. Μπορεί να είναι αποτελεσματικός με βάσει αυτές τις δυσκολίες;

«Ο Παναθηναϊκός από μόνος του είναι ένα τεράστιο κλαμπ. Δε θεωρώ ότι κοιτάει πίσω στο τι έγινε παρά μόνο στοχεύει μπροστά. Συνεπώς πως με αυτήν την αλλαγή τώρα είναι πιθανόν το κλίμα να βελτιωθεί και να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια».
330937188_1218461148770119_3622606980725729602_n.jpg

Πόσο φιλόδοξος είναι; Ταιριάζει σε αυτό με το σύλλογο;

«Μόνο και μόνο το γεγονός ότι αφήνει την ομάδα της καρδιάς του για να πάει στον Παναθηναϊκό και μάλιστα μεσούσης της σεζόν, δείχνει από μόνο του πόσο φιλόδοξος είναι. Πόσω δε μάλλον τώρα που το ‘’τριφύλλι’’ είναι με την πλάτη στον τοίχο, εκείνος δεν φοβάται και θέλει να τα δώσει όλα για να διορθώσει την κατάσταση».

 

Πως ζεις την προετοιμασία με την Εθνική και τι σημαίνει να φοράς το εθνόσημο;»

«Για εμένα η Εθνική ομάδα είναι προτεραιότητα και πάνω απ΄ όλους και απ΄ όλα. Κάθε φορά που βρίσκομαι στις κλήσεις θα δίνω τα πάντα, να είμαι αυτός που πρέπει με όλη μου την καρδιά και από εκεί και πέρα ότι προκύψει».

mouratos-ethniki-andron.webp

Ποια είναι άποψή σου για τα «παράθυρα»;

«Είναι μια πολύ ιδιόμορφη κατάσταση. Έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Σε γενική ομολογία θεωρώ ότι έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις ομάδες και κυρίως της Euroleague και της FIBA. Και όταν υπάρχουν αυτές οι διαφωνίες το μόνο που δεν επωφελείται είναι το ίδιο το μπάσκετ. Οπότε θεωρώ πως είναι καλύτερα να κάτσουν όλοι στο ίδιο τρπέζι να τα βρουν γιατί δεν βοηθάει κανέναν όλο αυτό».

 

Κλείνοντας, πως είδες του Final-8 του Κυπέλλου και κατά πόσο έλειπε ο Προμηθέας από εκεί;

«Ήταν μια όμορφη διοργάνωση. Αρχίζουμε σιγά σιγά και συμβαδίζουμε με τα μοτίβα του εξωτερικού και αυτό είναι πολύ θετικό. Μας στενοχώρησε το γεγονός πως δεν βρισκόμασταν εκεί όμως θεωρώ πως αυτή τη στιγμή είμαστε σε μία πολύ καλή κατάσταση, μέσα και στους δύο εναπομείναντες στόχους που έχουμε. Έχουμε αφήσει πίσω την απουσία μας. Και επειδή θεωρώ πως ο Προμηθέας έχει πολύ καλές προοπτικές, θα κλείσουμε όμορφα τη χρονιά».

www.bnsports.gr 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0