Face to Face

Ο Αλέκ Πίτερς στο BN Sports: «Τα τρίποντα ήταν προϊόν scouting – Αγαπιόμαστε μεταξύ μας» (vid)

Ο Αλέκ Πίτερς στο BN Sports: «Τα τρίποντα ήταν προϊόν scouting – Αγαπιόμαστε μεταξύ μας» (vid)

Από εκτός 12αδας κόντρα στον Παναθηναϊκό σε πρώτο σκόρερ του τελικού με χέρι… αλφάδι. Αυτός είναι ο Αλέκ Πίτερς, ο οποίος μοιράστηκε με το BN Sports τις σκέψεις του για την κατάκτηση του Κυπέλλου, το «κλειδί» της επιτυχίας του Ολυμπιακού ενώ αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι τα 8 εύστοχα σουτ του έξω από τη γραμμή του τριπόντου ήταν προϊόν… scouting.

Σχετικά Άρθρα

Αποστολή στο Ηράκλειο - Μάνος Φυρογένης

Ίσως το πιο «βελούδινο σφυρί» μετά από εκείνον που φέρει την… ετικέτα ΠΟΠ. Ο Αλέκ Πίτερς φόρτωνε κατά ριπάς το καλάθι του Περιστερίου στον τελικό του πρώτου Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, ισοφαρίζοντας μάλιστα το στοιχειωμένο ρεκόρ του Γιαννάκη με 8 εύστοχα τρίποντα. Κι΄ όλα αυτά ενώ ένα 24ωρο νωρίτερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε αποφασίσει να πάει με τρεις ψηλούς στο «αιώνιο ντέρμπι» και τον Πάπας (λόγω Σλούκα που τώρα επανήλθε από τον τραυματισμό του και δεν ήταν στο 100% από πλευράς ρυθμού) και ως εκτούτου, ο Αλέκ Πίτερς ήταν αυτός που «περίσσευε».

Ο ίδιος βέβαια φανέρωσε με τον καλύτερο τρόπο το βαθμό ετοιμότητάς του τόσο πνευματικά και αγωνιστικά στο παιχνίδι που έκρινε τον Κυπελλούχο. Πιθανότατά ο Ολυμπιακός θα είχε κερδίσει και χωρίς τους 26 πόντους και τα 8/11 τρίποντα του 26χρονου από το Ιλινόι, παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται άπαντες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει των σπουδαιότερων που έρχονται στη Euroleague.

Λίγα λεπτά λοιπόν αφότου παρέλαβε το βραβείο του τοπ σκόρερ του τελικού και πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του και τη σύντροφό του τον δεύτερο εν Ελλάδι τίτλο του, ο Αλέκ τέθηκε στη διάθεση του BN Sports. Από αυτά που έκαναν καλά οι Πειραιώτες σε αυτό το τριήμερο και τι έφερε τα 11 τρίποντα που εκτέλεσε μέχρι το γεγονός πως έμεινε εκτός ημιτελικού και την αγάπη που υπάρχει στην ομάδα.

1676890915103_2.jpg

Ο Ολυμπιακός είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 2022-23. Πως αισθάνεσαι γι΄ αυτό; Πως το έζησες;

«Είναι πολύ σημαντική κάθε κατάκτηση τίτλου για το σύλλογο. Αυτό το τριήμερο ήταν ένα καλό διάστημα για εμάς. Ξεκινώντας από την αρχή και τον προημιτελικό, είμασταν πολύ σοβαροί και για το λόγο αυτό δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα. Στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό δεν κάναμε και το καλύτερό μας ημίχρονο (1ο) παρόλα αυτά στην τρίτη περίοδο είμασταν αυτοί που έπρεπε και αυτό μετράει στο τέλος. Ως προς την ημέρα που μας έδωσε το τρόπαιο, απλά παίξαμε το μπάσκετ μας και αυτό ήταν αρκετό για να γίνουμε Κυπελλούχοι».

Ήταν εύκολο ή το κάνατε εύκολο; Γιατί αποδείξατε για μία ακόμα φορά ότι η διαφορά με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες είναι μεγάλη!

«Θα πω το τετριμμένο αλλά αληθές. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο πριν την έναρξή του. Ειδικά όταν μιλάμε για μια διοργάνωση Final-8, με συνεχόμενα παιχνίδια όπου μια κακή εμφάνιση μπορεί να σε στείλει σπίτι σου. Υπάρχει συσσωρευμένη κούραση, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 100% και να βρίσκεις συνεχώς την ενέργεια που απαιτείται. Το κάναμε και αυτό είναι το αποτέλεσμα (έδειξε την κούπα)».

Είσαι ο πρώτος σκόρερ του τελικού και έχω την αίσθηση ότι αν σε άφηναν, θα έβαζες τρίποντα μέχρι αύριο…

«(Γέλια) Ήταν απλά scouting. Είχαμε μιλήσει για την άμυνα του αντιπάλου και τι έπρεπε να κάνουμε για να τη διασπάσουμε, τους είχαμε μελετήσει. Η καλή κυκλοφορία και το ‘’διάβασμα’’ του αντιπάλου με έβγαζαν ελεύθερο. Οι συμπαίκτες μου με έβρισκαν, η μπάλα ερχόταν σε εμένα και είχα όσο χρόνο χρειαζόμουν για να το κάνω. Είχα αρκετές ευκαιρίες σήμερα, ήταν η σειρά μου».

 

Βλέπουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος στην ομάδα. Το Σάββατο έκατσες εσύ, σήμερα (σ.σ χθες) ο Τάρικ. Πως αισθάνεσαι για αυτό; Η διαδικασία εγρήγορσης σας κάνει καλύτερους;

«Απλά έχουμε μία πραγματικά καλή ομάδα, ποιοτικές μονάδες. Τη μία θα είναι ο Τάρικ, την άλλη εγώ, ο Τζοέλ, ο Τζορτζ, ο Λούντζης ή κάποιος άλλος. Έχει να κάνει με τα σχέδια του προπονητή. Έτσι γίνεται όταν ο καθένας έχει το ρόλο του και βοηθάει το σύνολο. Προφανώς δεν είναι και το καλύτερο να κάθεσαι στον πάγκο, εκτός 12αδας, εμένα τουλάχιστον δεν μ΄ αρέσει. Είναι μία κατάσταση όμως, ένα γεγονός σε τόσο καλές ομάδες. Έμεινα συγκεντρωμένος, πήγα στο γυμναστήριο, έκανα την προπόνησή μου και ήμουν έτοιμος για σήμερα».

αλεκ_2.jpg

Ποιο είναι το κλειδί και ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Η συνέπεια. Κοιτάμε κάθε προπόνηση ξεχωριστά κάθε ματς τη φορά με σοβαρότητα και δεν έχουμε μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Μένουμε συνεπείς στους στόχους μας. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον, θα έλεγα πως αγαπιόμαστε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0