Face to Face

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στο BN Sports: «Μπορώ ακόμα πιο γρήγορα – Θέλω μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό»

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στο BN Sports: «Μπορώ ακόμα πιο γρήγορα – Θέλω μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό»

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ήταν η νικήτρια στα 60 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και μίλησε στο BN Sports για τη μεγάλη επιτυχία της, αλλά και τους στόχους της για το μέλλον.

Μία μικρή γεύση από το μέλλον του ελληνικού σπριντ πήραμε στο 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ το διήμερο 18 & 19 Φεβρουαρίου. Το «νέο αίμα», η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, η οποία τον Ιούνιο θα γίνει 20 ετών, κατέκτησε την πρώτη νίκη της σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα! Λίγο μετά την πολύ δυνατή κούρσα που έτρεξε παραχώρησε δηλώσεις στο BN Sports για τη μεγάλη επιτυχία της, αλλά και για τους στόχους της, τόσο για τη φετινή σεζόν, όσο και για τις επόμενες.

Δηλώσεις στον Βασίλη Βασιλείου

Η Εμμανουηλίδου παρότι δεν ήταν το φαβορί για να πάρει τη νίκη στην κούρσα των 60 μέτρων, τα κατάφερε. Με ένα δυνατό ντεμαράζ στα τελευταία μέτρα άφησε στη δεύτερη θέση την Ραφαέλα Σπανουδάκη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 7.35! Αρκετοί χαρακτήρισαν ως έκπληξη το εν λόγω αποτέλεσμα, με την ίδια την Πανελληνιονίκη να τονίζει ότι ο στόχος της δεν ήταν να κερδίσει!

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήρθα εδώ με στόχο να κερδίσω. Ο στόχος μου ήταν να κάνω αυτά που κάνω και στην προπόνηση και είμαι πολύ χαρούμενη που τα πήγα ακόμα καλύτερα», ήταν τα πρώτα λόγια της Εμμανουηλίδου λίγο μετά την κούρσα, ενώ πρόσθεσε:

«Στον τελικό βέβαια ‘κοιμήθηκα’ λίγο στην εκκίνηση. Ήταν κακό το ξεκίνημα, αλλά το διόρθωσα στο τέλος. Δεν σφίχτηκα, ‘άνοιξα’ και κατάφερα να τερματίσω πρώτη, να κερδίσω».

Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου που πριν από μερικές ημέρες στο πρωτάθλημα Μεσογειακών Χωρών κλειστού στίβου κατέκτησε την πρώτη θέση με χρόνο 7.37, παραδέχθηκε μπορεί να κάνει πολύ καλύτερους χρόνους.

«Πιστεύω ότι αν είχα ξεκινήσει καλά τον αγώνα θα έκανα κάτω από 7.30. Είναι ένας χρόνος που μπορώ να κάνω, είναι στα πόδια μου».

Η νίκη της στο 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ βέβαια αποκτά μεγαλύτερη αξία, από την στιγμή που για να την πάρει άφησε πίσω της την Ραφαέλα Σπανουδάκη, η οποία μετρούσε τρεις διαδοχικές νίκες στη διοργάνωση και τέσσερις στο σύνολο! Η Πολυνίκη αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στις αντιπάλους της και στάθηκε στην πολύ καλή σχέση που έχει μαζί τους, κάτι που τη βοηθάει να εξελίσσεται ακόμα περισσότερο.

«Με τις συναθλήτριες μου, τη Ραφαέλα Σπανουδάκη, την Άρτεμις Αναστασίου έχουμε πολύ καλή σχέση γενικά. Και εκτός σταδίου δηλαδή. Μέσα στην κούρσα ναι υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά μέχρι εκεί. Είμαστε μία ωραία παρέα. Πιστεύω είναι κάτι θετικό και ωφέλιμο οι αθλητές να έχουμε καλές σχέσεις μεταξύ μας».

5811297.jpg

Τέλος, η Εμμανουηλίδου μίλησε για τους στόχους που έχει θέσει στο άμεσο μέλλον και το μετάλλιο που επιθυμεί να κατακτήσει το καλοκαίρι, αλλά και τα όνειρά της.

«Φετινός μου στόχος είναι ο ανοικτός στίβος. Το καλοκαίρι έχω το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο της Φιλανδίας. Θέλω ένα μετάλλιο εκεί!

Όνειρό μου να συμμετέχω σε μία Ολυμπιάδα. Ποιος αθλητής δεν θέλει άλλωστε; Πιστεύω ότι μέσω ράνκινγκ μπορώ να βρεθώ στο Παρίσι. Αρκεί βέβαια να είμαι καλά. Πάνω από όλα έρχεται η υγεία του αθλητή. Να μην έχω κάποιον τραυματισμό. Και μακάρι κάποια στιγμή να βρεθώ σε κούρσα τελικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

image1.jpeg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0