Face to Face

Ο Στέλιος Πουλιανίτης στο BN Sports: «Ευλογία να δουλεύεις με το Σπανούλη – Σε ένα ματς, όλα γίνονται»

Ο Στέλιος Πουλιανίτης στο BN Sports: «Ευλογία να δουλεύεις με το Σπανούλη – Σε ένα ματς, όλα γίνονται»

Το Περιστέρι έκλεισε ραντεβού με την ιστορία και ο Στέλιος Πουλιανίτης μίλησε στο BN Sports για την άμυνα που έδωσε την πρόκριση απέναντι στην ΑΕΚ, την επίδραση που έχει η αύρα και μόνο του Σπανούλη στους Περιστεριώτες, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι σε ένα ματς, όλα γίνονται.

Σχετικά Άρθρα

Αποστολή στο Ηράκλειο - Μάνος Φυρογένης

Μετά από μία πραγματική μάχη 37 λεπτών, οι «Πρίγκιπες της δυτικής όχθης» έγιναν οι πρώτοι φιναλίστ της 48ης έκδοσης του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Το Περιστέρι χρειάστηκε έναν αφηνιασμένο Σιλβέν Φρανσίσκο και την καλή του, παθιασμένη, άμυνα για να κλείσει θέση στον αγώνα της Κυριακής (19/2, 19:15) και με αυτόν τον τρόπο να γράψει… ιστορία. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος από τα δυτικά προάστια θα διεκδικήσει το τρόπαιο μετά από δύο συμμετοχές σε ημιτελικό (2004, 2020).
5810839.jpg

Ο αγώνας που θα ρίξει την αυλαία του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο της Κρήτης θα είναι και το… βάπτισμα του πυρός για τον Βασίλη Σπανούλη σε τελικό με το «καλημέρα» της προπονητικής του καριέρας.

Μετά τη λήξη λοιπόν του πρώτου χρονικά ημιτελικού, ο Στέλιος Πουλιανίτης, ο χρόνος συμμετοχής του οποίου βέβαια «θυσιάστηκε» για τον εκθαμβωτικό Φρανσίσκο, τέθηκε στη διάθεση του BN Sports. Από το… κλειδί που ήταν η άμυνα του δευτέρου μέρους, μέχρι τα κέρδη που νιώθει δουλεύοντας δίπλα στον Σπανούλη και την πίστη ότι σε ένα μονό ματς, όλα μπορούν να γίνουν, αναφερόμενος στον τελικό και το δύσκολο έργο κόντρα στον Ολυμπιακό.
poulianitis-peristeri.jpg

Τι έκανε καλά το Περιστέρι και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του;

«Νομίζω μπήκαμε πιο συνειδητοποιημένοι για το τι χρειάζεται το ματς για να είμαστε εμείς στην πλευρά του νικητή, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Βγάλαμε άμυνες, ήταν συγκλονιστικός και ο Σιλβέν (Φρανσίσκο) στον οποίο πιστώνεται μεγάλο μέρος της επιτυχίας αυτής. Νομίζω βέβαια ότι τ κλειδί ήταν η άμυνα και ότι κρατήσαμε την ΑΕΚ στους 26 πόντους μετά την ανάπαυλα».

 

Το γεγονός ότι το Περιστέρι ήταν πριν το τζάμπολ στο 0-2 κόντρα στην ΑΕΚ φέτος, σας πείσμωσε;

«Ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για εμάς, το συζητούσαμε. Δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε τρίτη ήττα στη σειρά, το λέγαμε. Οπότε ναι, λειτούργησε ως… ξυπνητήρι».

5810721.jpg

Ξεκινώντας τη σεζόν με ριζικές αλλαγές, πιστεύατε ότι μέσα σε λίγους μήνες θα μπορούσε το Περιστέρι να διεκδικεί τρόπαιο;

«Κοιτούσαμε κάθε ματς ξεχωριστά. Είχαμε κάποιους στόχους αλλά δεν ήταν τόσο μακρινοί. Αυτή είναι και η φιλοσοφία που έχουμε σαν σύνολο. Να δίνουμε σε κάθε αγώνα ό,τι περισσότερο μπορούμε και να κερδίζουμε από την κάθε στιγμή και ό,τι παραπάνω μπορούμε. Ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μας αλλά όχι ο αυτοσκοπός. Τώρα που ήρθε, συγκεντρωνόμαστε σε αυτόν».

Ενώ γενικότερα στην Basket League, έχεις θέση στο ροτέισον του Σπανούλη, σε αυτόν τον ημιτελικό δεν πήρες χρόνο συμμετοχής. Σε ενόχλησε;

«Δεν στέκομαι σε αυτό, όχι. Φρανσίκσο και Ντένμον ήταν σε εξαιρετική μέρα, το ματς ήταν ντέρμπι, δεν μπορούσαν να βγουν από το παρκέ. Πόσω δε μάλλον όταν η ομάδα… ρόλαρε. Ήταν και ο Δημήτρης (Μωραϊτης) επιδραστικός με την πίεσή του στην άμυνα».

 

Τι κερδίζει ο Στέλιος, δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη;

«Αμέτρητα, δεν φτάνουν λίγα λεπτά για να τα περιγράψω. Εμπειρίες, ο τρόπος που βλέπει το μπάσκετ, λεπτομέρειες στην εκτέλεση κάθε κατάστασης. Ο τύπος είναι απίστευτος. Τον βλέπεις και καταλαβαίνεις πως φτάνεις σε υψηλό επίπεδο, η νοοτροπία του, όλα. Είναι ευλογία να δουλεύω μαζί του».

0e2f7b8768156682f01618404732cf55_XL.jpg

Αντίπαλος ένας εκ των δύο «αιωνίων» (η ερώτηση έγινε πριν το δεύτερο ημιτελικό). Δείξατε τελευταία ότι μπορείτε να τους κοντράρετε. Μπορεί το Περιστέρι να κάνει την έκπληξη ή μέχρι εδώ ήταν;

«Σε ένα μονό παιχνίδι όλα μπορούν να γίνουν. Οφείλουμε να μπούμε συγκεντρωμένα. Σίγουρα είμαστε το αουτσάιντερ σε κάθε περίπτωση, όμως πρέπει να κοιτάμε την κάθε φάση ξεχωριστά. Αν ακολουθήσουμε το πλάνο, μπορούμε να κάνουμε μία ακόμα αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και ίσως αρκεί για να στεφθούμε και Κυπελλούχοι».

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0