Face to Face

Ο Δημήτρης Τσιάμης στο BN Sports: «Έχω σκοπό να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες το '24»

Ο Δημήτρης Τσιάμης στο BN Sports: «Έχω σκοπό να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες το '24»

Αμέσως μετά τη 17η νίκη του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο «αγέραστος» Δημήτρης Τσιάμης μίλησε στο BN Sports και δήλωσε ότι σκοπός του είναι να αγωνιστεί στην Ολυμπιάδα του 2024! Το «σχετικά οκ άλμα» και το μυστικό που τον διατηρεί σε φόρμα ακόμα και στην 4η δεκαετία της ζωής του.

Δημήτρης Τσιάμης, σαν το παλιό καλό κρασί… Ο «αειθαλείς» άλτης πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου (18/2) στο ΣΕΦ την 17η νίκη του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 16,52 μέτρα στο αγώνισμα του τριπλούν.

Ακόμα και στα 41 του χρόνια, έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και όπως ανέφερε στο BN Sports είναι έτοιμος να… χτυπήσει την πόρτα των Ολυμπιακών Αγώνων και να βρεθεί στο Παρίσι για έναν «τελευταίο χορό».

Δηλώσεις στον Βασίλη Βασιλείου

«Δεν ήταν ιδανικός ο αγώνας μου. Έκανα πολλά λάθη. Χαλούσα τα άλματά μου, δεν τα έβρισκα», ήταν τα πρώτα λόγια που βγήκαν από το στόμα του Δημήτρη Τσιάμη, όταν ρωτήθηκε για την πορεία του στον αγώνα.

Η αλήθεια είναι πως ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη στο 6ο και τελευταίο άλμα του, αφού έως εκείνη την στιγμή προηγούνταν ο Νίκος Ανδρικόπουλος (16,27 μ.). Η προσπάθεια στα 16,52 μέτρα όμως έφερε τον έντονο πανηγυρισμό του Δημήτρη Τσιάμη, ο οποίος ξέσπασε μετά το άλμα του!

«Πίστευα ότι μπορούσα να κάνω 16,70 μ., ήμουν σε καλή κατάσταση, ίσως και 16,80μ., αλλά στο τέλος έσωσα την παρτίδα. Στην τελευταία προσπάθεια έκανα ένα σχετικά ‘οκ’ άλμα. Για εδώ μέσα όμως είναι καλό, δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το στάδιο και έτσι κατάφερα να σώσω τον αγώνα».

Για τον ίδιο αυτή η επίδοση ήταν «οκ», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αφού στο παρελθόν έχει αναφέρει επανειλημμένα ότι μπορεί να φτάσει μακριά. Το να ακούς με τέτοια σιγουριά έναν 41χρονο άλτη να λέει «έχω το 16,70» δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Για τον ίδιο όμως δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά φυσικής και πνευματικής κατάστασης.  

«Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να φτάσω σε τέτοια άλματα με ευχέρεια, αλλιώς δεν θα το έλεγα. Αλλιώς δεν θα συνέχιζα κιόλας. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Όταν είσαι σε καλή κατάσταση είσαι σε καλή κατάσταση».

5811243.jpg

Το βράδυ του Σαββάτου (18/2) βέβαια κινήθηκε λίγο πιο χαμηλά και ο λόγος είναι το… Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Όπως έχουν αναφέρει και στο παρελθόν αρκετοί άλτες, η επιφάνεια του σταδίου δεν τους βοηθάει στις προσπάθειες τους.

«Αν ήμασταν σε άλλο στάδιο θα σου έλεγα ακόμα πιο εύκολα ότι μπορώ το 16,70. Τώρα εδώ (σ.σ. ΣΕΦ), είχα χρόνια να πηδήξω 16,50+ μέτρα. Ακόμα και παλιότερα που στον κλειστό σε άλλα γήπεδα πήγαινα στα 17 μέτρα, εδώ πάντα πηδούσα 16,50-16,60μ., δεν πήγαινα παραπάνω, δεν μου αρέσει το στάδιο».

Όσον αφορά το… μυστικό που τον κρατά σε αυτή την κατάσταση; Απλά δεν υπάρχει!

«Κανένα μυστικό. Είναι τυχαίο μάλλον».

Επειδή ο ίδιος όμως φαίνεται πως δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, έχει ήδη ένα πλάνο στο μυαλό του. Όταν ρωτήθηκε λοιπόν αν σχεδιάζει να επιστρέψει του χρόνου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου για να κατακτήσει το 18ο μετάλλιο, το πήγε ένα βήμα παραπέρα!

«Του χρόνου έχω σκοπό, αν έχω καλό ράνκινγκ, να πάω στην Ολυμπιάδα. Οπότε ίσως η επόμενη χρονιά να είναι η τελευταία».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0