Face to Face

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο BN Sports: «Πολλοί προπονητές μου μίλησαν για ισότητα, αλλά μόνο ο Αλμέιδα την έκανε πράξη!» (video)

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο BN Sports: «Πολλοί προπονητές μου μίλησαν για ισότητα, αλλά μόνο ο Αλμέιδα την έκανε πράξη!» (video)
Ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της φετινής ΑΕΚ μίλησε στο BN Sports, μετά τη σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού (09/02, 3-0). Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς για τον γενναίο Ματίας Αλμέιδα, την εμπιστοσύνη που «γεννά» αυτοπεποίθηση και τη Νέα Φιλαδέλφεια που... καίει από την προθέρμανση!
Δηλώσεις στον Φάνη Τσοκανά

«Στη ζωή, τα λόγια μας πρέπει να γίνονται πράξεις. Ήξερα πως αν το ματς δεν πήγαινε καλά, θα δεχόμουν κριτική. Η εμπιστοσύνη στα παιδιά, όμως, πάντοτε με δικαιώνει».

Στα λόγια του Ματίας Αλμέιδα, στις δηλώσεις του αμέσως μετά την επιβλητική νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού (09/02, 3-0), κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν πρόκειται για κάποιο αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά για κάτι που επιβεβαιώνεται εκ των έσω, από έναν μεγάλο πρωταγωνιστή της «Ένωσης» στη φετινή σεζόν: τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Ο 27χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός μίλησε στο BN Sports μετά το πρώτο σπουδαίο «βήμα» πρόκρισης της ΑΕΚ προς τον τελικό του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας, τόσο για τον Ματίας Αλμέιδα που έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο πως τηρεί τον λόγο του, όσο και για την κίνησή του να αγκαλιάσει τον Ντιαντιέ Σαμασέκου.

 
«Υπήρξαμε συμπαίκτες. Ήταν μία άτυχη στιγμή για αυτόν και η κίνησή μου, βγήκε αυθόρμητα». Πράγματι, για περίπου ενάμιση χρόνο συνυπήρξαν στη Χόφενχαϊμ, πριν ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς πάρει την απόφαση να έρθει και να εγκατασταθεί, εν τέλει, στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2022. Σαφώς, η αγκαλιά ήταν ένα από highlights της βραδιάς, αλλά όχι και το μόνο για τον Γκατσίνοβιτς.

Περίπου στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, κι ενώ το ματς δείχνει να «σβήνει» προς το 2-0 ως τελικό σκορ, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς φτάνει μία... ανάσα από το γκολ. Η ευκαιρία χάνεται, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό, με «κρύο αίμα», κάνει μία ασύλληπτη ντρίμπλα πάνω στον Ντόη, τον αναγκάζει να τον «γκρεμίσει» εντός περιοχής και δίνει την ευκαρία στον Λιβάι Γκαρσία να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση, από τα «έντεκα βήματα».

 
«Δεν ήμουν στην καλύτερή μου κατάσταση και δεν περίμενα να με αφήσει ο προπονητής να αγωνιστώ σε ολόκληρο το ματς. Η επιλογή του αυτή, μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουν σε εσένα, ακόμα και στις κακές σου ημέρες.

Ήταν το πρώτο μου ματς στην αρχική ενδεκάδα μετά το χειρουργείο, αλλά όταν είδα πως μου είχε εμπιστοσύνη, προσπάθησα να του το ανταποδώσω. Ευτυχώς, στη φάση του κερδισμένου πέναλτι δούλεψε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για εμπιστοσύνη, η συζήτηση κινείται αβίαστα προς τον Ματίας Αλμέιδα.

αλμειδα.jpg

«Είχα πολλούς προπονητές που έλεγαν πως πιστεύουν σε όλους τους παίκτες ή πως θα δώσουν σε όλους ευκαιρίες, αλλά ο Ματίας Αλμέιδα είναι ο πρώτος που λέει πραγματικά την αλήθεια.

Παίρνεις αυτοπεποίθηση βλέποντας πως ο προπονητής είναι ειλικρινής απέναντί σου. Ήρθε πριν το ματς και μας είπε πως όλοι είμαστε σημαντικοί για την ομάδα. Όταν σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι σου δίνει την ευκαιρία, θέλεις να την εκμεταλλευθείς.

Δεν έχω συνεργαστεί ξανά με προπονητή που κάνει τόσες μεγάλες αλλαγές πριν από ένα ντέρμπι. Ο Ματίας Αλμέιδα είναι γενναίος και χάρηκα τη νίκη ακόμα περισσότερο γι' αυτόν, που δικαιώθηκε, αλλά και για τους συμπαίκτες μου, ειδικά για αυτούς οι οποίοι δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής, που τον δικαίωσαν κι αυτοί με τη σειρά τους. 

Εν ολίγοις, απέδειξαν πως δεν έχουμε βασικούς και αναπληρωματικούς».


Προφανώς, το πρώτο «βήμα» για την ΑΕΚ προς τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έχει γίνει, αλλά με τη ρεβάνς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης να εκκρεμεί, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς τονίζει πως δεν υπάρχει χώρος για επανάπαυση.

«Έτυχε να το διαβάσω το πρωί πριν το ματς για το σερί της ΑΕΚ χωρίς νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ενδιαφέρθηκα ιδιαίτερα. Έχουμε τόσο καλό κλίμα και ομάδα. Πίστευα σε εμάς. Πόσω μάλλον στο γήπεδό μας, που σου δίνει κίνητρο με τη φοβερή του ατμόσφαιρα από την προθέρμανση!

Η δουλειά δεν έχει τελειώσει, όμως. Ξέρουμε τι μας περιμένει στο Καραϊσκάκης και αν θέλουμε να περάσουμε στον τελικό, οφείλουμε να παίξουμε όπως στο γήπεδό μας. Είναι πολύ νωρίς για να πανηγυρίσουμε.

Εμείς θα δώσουμε ό,τι έχουμε και για τους δύο τίτλους. Υπάρχουν, όμως, πολλές καλές ομάδες στην Ελλάδα με τους ίδιους στόχους.

Έχουμε τις πιθανότητές μας, αλλά δεν πρέπει να... πετάμε. Ας μείνουμε προσγειωμένοι, ταπεινοί και να "μαχητές" σε κάθε παιχνίδι, όπως κάναμε κόντρα στον Ολυμπιακό».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0