Face to Face

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο BN Sports: «Η γυναίκα μου θέλει σίγουρα να μείνω για πάντα στον Ολυμπιακό»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο BN Sports: «Η γυναίκα μου θέλει σίγουρα να μείνω για πάντα στον Ολυμπιακό»

Η… ωρολογιακή βόμβα του Ολυμπιακού, Σακίλ ΜακΚίσικ, μίλησε μετά την νίκη επί της Μακάμπι στο BN Sports. Από το ρόλο του και πόσο έχει αλλάξει το παιχνίδι του ελέω Μπαρτζώκα μέχρι την αιτιολόγηση του πρόσφατου ποσταρίσματός του για το ότι αισθάνεται «περισσότερο Έλληνας παρά Αμερικανός» και το μυστικό της επιτυχίας των Πειραιωτών.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια απ’ όταν ο Ολυμπιακός έπεσε μέσα για μία ακόμα φορά στην επιλογή Αμερικανού. Και μπορεί τότε να μην μπορούσε να βάλει το μοντέλο να «τρέξει» για να δει την εξέλιξη παρόλα αυτά η πορεία του Σακίλ ΜακΚίσικ στους «ερυθρόλευκους» έχει ξεπεράσει κάθε φιλοδοξία.

Το δυναμικό του πρώτο βήμα, η έκρηξη που έχει στο παιχνίδι του και η αυταπάρνησή του είναι στοιχεία δυσεύρετα στην Ευρώπη και συχνά πυκνά κάνουν τη διαφορά και γέρνουν την… πλάστιγγα προς τον Πειραιά. Διότι όταν η επιθετική «μηχανή» μπλοκάρει, συνήθως ο «Σακ» είναι εκεί για δώσει την ώθηση που χρειάζεται στο… τρένο να μπει ξανά στις ράγες του. Αυτό έκανε και το βράδυ της Παρασκευής (27/1) στο κατάμεστο ΣΕΦ, βοηθώντας τα μέγιστα τον Ολυμπιακό να φέρει «τούμπα» την κατάσταση στη δεύτερη περίοδο και να αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας που εύκολα ή δύσκολα διαφύλαξε μέχρι τέλους από τη φιλόδοξη Μακάμπι.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης λοιπόν, ο πάντα χαμογελαστός γκαρντ-φοργουορντ των Πειραιωτών, απάντησε στις ερωτήσεις του BN Sports στη μεικτή ζώνη. Από το ρόλο του στην ομάδα, μέχρι το μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού και το γεγονός πως αισθάνεται περισσότερο Έλληνας παρά Αμερικανός. Απολαυστικός όπως πάντα Σακίλ ΜακΚίσικ, εντός και εκτός παρκέ.

5790762.jpg

Δηλώσεις στο Μάνο Φυρογένη

Πως έζησες το ματς και την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή της Euroleague;

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι από μεριάς μας, ελκυστικό στο μάτι με… ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί μας ήταν απίστευτοι, μας βοήθησαν πολύ. Μία ακόμα νίκη στο ‘’σακούλι’’ και συνεχίζουμε».

Για ακόμα ένα παιχνίδι, η είσοδος στο παρκέ ήταν καταλυτική, βοηθώντας την ομάδα σου με την ενέργεια που βγάζεις. Είσαι ευχαριστημένος με το ρόλο που έχεις; Πιστεύεις ότι σου ταιριάζει;

«Ναι, έτσι θα έλεγα. Είμαι ευχαριστημένος. Κάθε φορά που μου ζητείται εγώ θα μπω μέσα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Θα κάνω αυτό που ξέρω καλά και όσο αυτό βοηθάει την ομάδα, με κάνει χαρούμενο. Πρέπει να κρατήσω αυτήν την αυτοπεποίθηση που νιώθω ειδικά για τα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται και τα playoffs. Εκεί κρίνονται όλα».

5790744.jpg

Ακόμα κι αν η έκρηξη είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του παιχνιδιού σου, βλέπουμε πως υπάρχουν στιγμές που μπορείς να… παγώσεις το ρυθμό και να περιμένεις και τους υπόλοιπους να κατέβουν στην επίθεση. Κάτι που δεν είχες παλιά, αυτήν την αυτοσυγκράτηση. Πως το εξηγείς αυτό, πως άλλαξε;

«Έχεις δίκιο. Νομίζω πως μπορώ να διαβάσω καλύτερα το παιχνίδι. Ο κόουτς μου έχει δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζομαι για να παίζω το ‘’δικό μου’’ μπάσκετ, χωρίς περιορισμούς. Όταν νιώθω ότι δεν μπορώ να παίξω με τον τρόπο μου, κατεβάζω ταχύτητα και περιμένω τους υπόλοιπους και το αντίστροφο. Κάποιες φορές ξέρω ότι τα κάνω μαντάρα (γέλια) αλλά το αφήνω πίσω και προχωράμε. Προσπαθώ να κάνω το σωστό, αυτό που χρειάζεται εκείνη τη στιγμή ο Ολυμπιακός από εμένα».

 

 Οι περισσότεροι αν όχι όλοι, παίκτες και προπονητές στην Ευρώπη συμπεριλαμβανομένου του Οντέντ Κάτας, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου, παραδέχονται πως ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο μπάσκετ σε διάρκεια από την αρχή της χρονιάς. Συμφωνείς με την άποψη αυτή;

«Είναι τα αδέρφια μου. Το χτίζουμε αυτό μεγάλο διάστημα τώρα, δεν προέκυψε τυχαία. Το ξέραμε ότι μπορούσαμε να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση, το… μυρίζαμε ότι θα παίζαμε το καλύτερο μπάσκετ. Και τα παιδιά που ήρθαν το καλοκαίρι έχουν προσαρμοστεί άψογα. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον, αυτό είναι το μυστικό. Είναι λες και βρισκόμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Ο καθένας ξέρει που είναι ο άλλος. Ο Σάσα ξέρει ανά πάσα στιγμή που θα είμαι εγώ, ο Σλου το ίδιο, ο Τόμας. Αυτός που έχει τη μπάλα ξέρει που να βρει τον άλλον στην κίνηση». 

Την προηγούμενη εβδομάδα, πόσταρες μια φωτογραφία στο Instagram και έγραψες ότι αισθάνεσαι περισσότερο Έλληνας παρά Αμερικανός. Θες να μας το εξηγήσεις; Αυτό σημαίνει ότι θα ήθελες να κλείσεις και την καριέρα σου εδώ;

«Η γυναίκα μου θα το ήθελε στα σίγουρα (Γέλια). Έτσι νιώθω, μου βγήκε πολύ φυσιολογικά το ποστ. Τους δέκα από τους δώδεκα μήνες του χρόνου τους περνάω εδώ, στην Ελλάδα. Έχω μία εξαιρετική σχέση με τον κόουτς, τους συμπαίκτες μου. Γουστάρω κάθε μέρα να πηγαίνω στη δουλειά, στην προπόνηση. Αισθάνομαι Έλληνας, απλά».

5790812.jpg

Κλείνοντας, θα ήθελα ένα σχόλιο για τον κόσμο του Ολυμπιακού που γέμισε το ΣΕΦ και έκανε το τρίτο sold out της χρονιάς στη Euroleague.

«Ήταν τρελό. Έκαναν πολύ θόρυβο σήμερα, σε σημείο που δεν το περίμενα. Με τρελαίνουν σε κάθε παιχνίδι, με ενθουσιάζουν. Είναι απίστευτοι. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα και τους θέλουμε εδώ. Με εκείνους στο πλευρό μας, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0