Face to Face

Ο Θοδωρής Βλάχος στο BN Sports: «Η σχέση που έχω με τους παίκτες μου και το κλίμα στην ομάδα είναι το μυστικό της επιτυχίας»

Ο Θοδωρής Βλάχος στο BN Sports: «Η σχέση που έχω με τους παίκτες μου και το κλίμα στην ομάδα είναι το μυστικό της επιτυχίας»

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών αναδείχθηκε η κορυφαία ομάδα της χρονιάς στην 69η τελετή αθλητικών βραβείων Π.Σ.Α.Τ. και ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις σπουδαίες επιτυχίες της, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε στο BN Sports γι’ αυτή την τιμητική διάκριση.

Με λάμψη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης (20/12) στο Μέγαρο Μουσικής η 69η τελετή αθλητικών βραβείων. Ο Π.Σ.Α.Τ. για ακόμη μία χρονιά τίμησε τους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς αλλά και την κορυφαία ομάδα. Για το 2022, καλύτερη ομάδα ψηφίστηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, η οποία έπειτα από την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατάφερε να λάμψει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης τον περασμένο Ιούλιο, εκεί όπου κατέκτησε την τρίτη θέση, δίνοντας συνέχεια στις μεγάλες επιτυχίες που μας προσφέρει αυτό το άθλημα διαχρονικά.

Συντελεστής όλης αυτής της εκπληκτικής πορείας και δουλείας που γίνεται στην ομάδα δεν είναι άλλος από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Θοδωρή Βλάχο, ο οποίος βρέθηκε στην τελετή απονομής και παρέλαβε ο ίδιος το βραβείο εκ μέρους της Εθνικής ομάδας. Στο περιθώριο της τελετής, ο 53χρονος σπουδαίος τεχνικός μίλησε στο BN Sports γι’ αυτή την πολύ τιμητική διάκριση αλλά και για τους προσεχείς στόχους της ομάδας.

 5355786.jpg


Δηλώσεις στον Αντώνη Κεφαλωνίτη

Πως νιώθετε που η Εθνική ομάδα τιμήθηκε για ακόμα μία χρονιά με αυτό το βραβείο;

«Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά κορυφαία της χρονιάς. Μετά το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καταφέραμε να κατακτήσουμε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό μετά από μία Ολυμπιάδα να είσαι πολύ κοντά στην κορυφή και εμείς τα καταφέραμε. Νομίζω είμαστε στον σωστό δρόμο, γίνεται πολύ καλή δουλειά, υπάρχουν καλές συνεργασίες και όνειρα για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και διακρίσεις στο μέλλον. Υγεία θέλουμε και να συνεχίσουμε να είμαστε σε υψηλούς ρυθμούς.»

Εσείς ως προπονητής αυτής της ομάδας νιώθετε μία επιβράβευση για την δουλειά σας;

«Εντάξει, σίγουρα ο προπονητής έχει ένα μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία αλλά και την αποτυχία μιας ομάδας, στην πορεία της γενικά. Νομίζω όμως ότι πιο πολύ απολαμβάνω το γεγονός ότι η σχέση μου με τους αθλητές είναι τέτοια που μας επιτρέπει να δουλεύουμε με τους αθλητές σε πολύ υψηλούς ρυθμούς χωρίς να έχουμε τριβές, χωρίς να έχουμε κάποια αλλοίωση στα «θέλω» μας και στα όνειρά μας. Αυτή η βάση που αποπνέει μία υγεία είναι το μυστικό της επιτυχίας. Όλοι συντελούν σε αυτή, η ομοσπονδία, οι αθλητές, οι προπονητές, ο καθένας με τον τρόπο του. Σίγουρα ο προπονητής έχει έναν πιο συγκεκριμένο ρόλο, έναν ρόλο θα έλεγα του «μαέστρου» και όπως σε όλα τα αθλήματα έτσι ακριβώς είναι και στο πόλο.»

5653544.jpg

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι και στο βάθος η Ολυμπιάδα. Θα είμαστε εκεί;

«Έχουμε σημαντικές διοργανώσεις μπροστά μας. Μέχρι να φτάσουμε στην Ολυμπιάδα έχουμε τρεις μεγάλες διοργανώσεις, δύο Παγκόσμια Κύπελλα και ένα Ευρωπαϊκό. Μέσω αυτών των τουρνουά βεβαίως θα κριθεί και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024, οπότε αυτομάτως η σημασία αυτών των διοργανώσεων γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Ξεκινάμε το καλοκαίρι, μετά συνεχίζουμε τον Οκτώβρη και μετά ξανά τον Φεβρουάριο. Θα κριθούν όλα εκεί. Θέλουμε σίγουρα την διάκριση και στις τρεις διοργανώσεις αλλά συνάμα να πάρουμε και το εισιτήριο για το Παρίσι.»

Το πόλο είναι ένα άθλημα στην Ελλάδα με βαριά ιστορία καθώς μας χαρίζει συνεχώς διακρίσεις. Υπάρχει πίεση για την διάκριση;

«Η αλήθεια είναι δεν υπάρχουν «πρέπει». Ξέρουμε ότι στον αθλητισμό μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι μέχρι να φτάσουμε στους αγώνες, εφόσον η προετοιμασία μας είναι τέλεια μπορεί να έρθει είτε θετικό είτε αρνητικό αποτέλεσμα. Ιδίως στο δικό μας το άθλημα, μία πρόκριση, ένα μετάλλιο, μπορεί να κριθεί από ένα δοκάρι και άουτ ή δοκάρι και γκολ, οπότε εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να κάνουμε σωστά όλα τα βήματα μέχρι να έρθουν οι αγώνες και μετά να τα δώσουμε όλα.

Το σημαντικό είναι ένα, να είμαστε όλοι υγιείς ειδικά τα παιδιά που αγωνίζονται, να συμπεριφερθούμε με τον καλύτερό τρόπο και να βγάλουμε στο παιχνίδι μας το καλύτερό μας εαυτό και πιστεύω ότι εάν τα κάνεις όλα αυτά στο τέλος κάτι καλό θα βγει, κάποιο καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα όμως, δεν είναι δεδομένο ότι κέρδισες μία φορά, κέρδισες δύο, δεν θα κερδίζεις όμως κάθε μέρα. Ο αθλητισμός έχει αυτή την άγρια ομορφιά που ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθείς εκτός στόχων για κάτι που πολλές φορές μπορεί να μην ευθύνεσαι και εσύ ο ίδιος.»

ethniki-polo.jpg


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0