Face to Face

Ο Πάολο Σόουζα και το περίφημο φάουλ το 2000 εναντίον της Γιουβέντους: «Σκέφτηκα πως δεν θα το περίμενε κανείς!» (video)

Ο Πάολο Σόουζα και το περίφημο φάουλ το 2000 εναντίον της Γιουβέντους: «Σκέφτηκα πως δεν θα το περίμενε κανείς!» (video)
Ήταν το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου 2000… Ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας την Γιουβέντους και χρειαζόταν μόνο νίκη για να προκριθεί ξεπερνώντας την ιταλική ομάδα και το Αμβούργο σε έναν όμιλο που υπήρχε και η πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια!

Ο Πορτογάλος σταρ που είχε φέρει εκείνο το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός στην Αθήνα, ο Πάολο Σόουζα θα είχε την ευκαιρία να βρει αντιμέτωπη την παλιά του ομάδα με την οποία είχε γίνει πρωταθλητής Ευρώπης το 1996. Πιθανώς όμως κανείς δεν περίμενε αυτό που επρόκειτο να φανταστεί το μυαλό του Σόουζα από μία απαγορευτική θέση (για απευθείας εκτέλεση φάουλ)  με την οποία άφησε εμβρόντητο τον Ολλανδό γκολκίπερ των Μπιανκονέρι, τον Φαν Ντερ Σααρ!

«Πραγματικά θυμάμαι πως είδα προς το τέρμα και σκέφτηκα πως δεν θα το περίμενε κανένας… όπως και συνέβη. Δεν ήμουν μακριά από την μπάλα ωστόσο μπορούσα να της δώσω δύναμη και αυτό δοκίμασα. Ήταν μία σπουδαία βραδιά και για μένα μία προσωπική δικαίωση απέναντι σε μία ομάδα που δεν με ήθελε και φεύγοντας από εκείνη ένα χρόνο αργότερα είχα πάρει το τρόπαιο με την Ντόρτμουντ. Και μάλιστα στον τελικό απέναντι στην Γιουβέντους στο Μόναχο είχα κάνει ένα απ’ τα καλύτερα μου παιχνίδια το 1997. Πάντα θα σκέφτομαι εκείνο το βράδυ ως πιθανως και το καλύτερο μου παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό» ήταν τα λόγια του σε μια εκπομπή που μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο που είχε κάνει την περιγραφή σε εκείνο το ματς.

Η συνέντευξη του Σόουζα ήταν το 2010 στην επέτειο των δέκα ετών από τη μεγάλη εκείνη βραδιά για τον Παναθηναϊκό που νίκησε τη Γιουβέντους με 3-1 και προκρίθηκε. «Πιστεύω ότι βοήθησα στο διάστημα που έμεινα στην Αθήνα και επίσης μπόρεσα να προσφέρω με την παρουσία μου και στο να βελτιωθούν τα νέα παιδιά που είχε η ομάδα εκείνη την εποχή που είχαν πάρα πολύ μεγάλη προοπτική! Τα επόμενα χρόνια μπορεί  να στεναχωρήθηκα όταν μας νίκησαν στην Πορτογαλία στον τελικό του Euro 2004 αλλά χαιρόμουν όμως γιατί έβλεπα πως ο Καραγκούνης, ο Μπασινάς, είχαν προχωρήσει πολύ στην καριέρα τους»

Μία νύχτα θριάμβου για τον ΠΑΟ στην οποία γιόρταζαν τόσο ο σκόρερ από το σημείο του πέναλτι Άγγελος Μπασινάς εκείνο το βράδυ όπως και ο τότε προπονητής  της ομάδας Άγγελος Αναστασιάδης αλλά και ο πρόεδρος Άγγελος Φιλιππίδης!

Η περιγραφή της φάσης από το Χρήστο Σωτηρακόπουλο εκείνο το βράδυ στην τηλεόραση του Mega έδειχνε την έκπληξη του αλλά και συμπλήρωνε με την επωδό «χωρίς φόρα εν στάσει εκτελεί την παλιά του ομάδα»…




www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0