Face to Face

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο BN Sports: «Το διασκέδασα στο Navarino Challenge, πάω για το χρυσό στην Κωνσταντινούπολη»

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο BN Sports: «Το διασκέδασα στο Navarino Challenge, πάω για το χρυσό στην Κωνσταντινούπολη»
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος, Μίλτος Τεντόγλου ήταν ένας από τους εκλεκτούς καλεσμένους στο φετινό Navarino Challenge. Ο Έλληνας πρωταθλητής στο περιθώριο της διοργάνωσης μίλησε στο BN Sports για την εμπειρία του αλλά και τους επόμενους αγωνιστικούς στόχους του.

Συγκαταλέγεται στους καλύτερους αθλητές του στίβου παγκοσμίως ενώ στην Ελλάδα είναι ίσως ο πιο αγαπητός Έλληνας αθλητής. Ο Μίλτος Τεντόγλου βρέθηκε στο φετινό Navarino Challenge, όντας ένας από τους λαμπρούς καλεσμένους των διοργανωτών. Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο μίλησε στους μικρούς θαυμαστές του για το άλμα εις μήκος, τους έδειξε τις τεχνικές του και απάντησε σε κάθε τους απορία. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην κάνει και μία μικρή επίδειξη, με το κοινό να τον αποθεώνει.

Ο Τεντόγλου στο περιθώριο του δικού του προγράμματος στο Navarino Challenge μίλησε στο BN Sports τόσο για την φετινή του εμπειρία στο μεγάλο αθλητικό event όσο και τους επόμενους αγωνιστικούς του στόχους. 

Δηλώσεις στον Αντώνη Κεφαλωνίτη 

Πώς σου φάνηκε η φετινή διοργάνωση του Navarino Challenge;,  

«Ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχα στο Navarino Challenge, ήμουν και πέρυσι εδώ, όμως δυστυχώς δεν είχα καταφέρει να κάνω το δικό μου πρόγραμμα διότι ο καιρός ήταν άσχημος, έβρεχε επομένως δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι και ακυρώθηκε. Φέτος ευτυχώς ο καιρός ήταν καλός, μπορέσαμε να κάνουμε κανονικά το πρόγραμμά μας και ουσιαστικά ήταν σαν να συμμετείχα για πρώτη φορά.»

Πώς το έζησες λοιπόν όλο αυτό, με τόσα παιδιά να έχουν έρθει να σε δουν από κοντά; 

«Ένιωσα πολύ όμορφα, πέρασα πολύ ωραία, είχε πάρα πολλά παιδάκια είναι η αλήθεια και νομίζω αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Μιλήσαμε για το μήκος με τα παιδιά, για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω ότι είμαι τόσο καλός στο να διδάξω το άθλημα, γι’αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι προπονητές. Εγώ είμαι αθλητής, είμαι καλύτερος στο να εκτελώ εντολές και όχι στο να δίνω ή να διδάσκω, αλλά νομίζω έκανα ότι μπορούσα, πήγε αρκετά καλά.»

Σίγουρα ήταν κάτι που δεν το συνηθίζεις, ωστόσο υπήρχε μεταξύ εσένα και των παιδιών μία πολύ καλή επικοινωνία. Πιστεύεις έχει να κάνει και με το πόσο πολύ αγαπητός είσαι στο κοινό; 

«Ναι η αλήθεια είναι υπήρχε καλή επικοινωνία, ωραίο κλίμα. Προσπάθησα πιστεύω κι εγώ να είμαι σωστός. Εντάξει η αγάπη του κόσμου νομίζω παίζει προφανώς ρόλο σε αυτό, κύλησε πολύ ωραία το πρόγραμμα. Πέρασα κι εγώ καλά, το διασκέδασα, έκανα τα αλματάκια μου, είχε πλάκα.»

16666080012201.jpg

Σε τι φάση βρίσκεσαι τώρα σχετικά με την προετοιμασία σου; 

«Τώρα βρίσκομαι στη φάση που κάνω πολύ σκληρές προπονήσεις, βαριές, δύσκολες και αυτό γιατί βρίσκομαι σε περίοδο προετοιμασίας. Αυτό θα γίνεται για τους επόμενους δύο μήνες και από εκεί και πέρα μετά έρχεται ο καινούριος χρόνος όπου ξεκινάνε οι αγωνιστικές μου υποχρεώσεις, με αποκορύφωμα φυσικά το Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη που θα γίνει τον Μάρτιο. Εκεί θα πάω για το χρυσό και εφόσον τα καταφέρω θα είναι το τρίτο σερί χρυσό που θα κατακτήσω στη διοργάνωση, κάτι που δεν το έχει κάνει κανένας στο μήκος. Εννοείται μετά υπάρχει και το Παγκόσμιο όπου είναι μεγάλος στόχος μου, θέλοντας να συνοδευτεί η παρουσία μου εκεί και με ένα ρεκόρ. Θα κάνω ότι μπορώ.»

1666608001254.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0