Face to Face

Ο Ναντρέι Νταγκό στο BN Sports: «Μπορεί ο Παναιτωλικός την 6αδα – Δυσκολότερη αντίπαλος η ΑΕΚ» (video)

Ο Ναντρέι Νταγκό στο BN Sports: «Μπορεί ο Παναιτωλικός την 6αδα – Δυσκολότερη αντίπαλος η ΑΕΚ» (video)

Οι εμφανίσεις του και μόνο, καθιστούν τον Παναιτωλικό μια ελκυστική στο μάτι, ομάδα. Το BN Sports επικοινώνησε με τον Ναντρέι Νταγκό, μετά τις πρώτες επτά «στροφές» της Super League, για τον υψηλό στόχο των Αγρινιωτών, την ΑΕΚ που τους δυσκόλεψε καθώς και το κλίμα στην ομάδα και σας τον παρουσιάζει στο… πιάτο.

Ταχύτητα, φαντασία, θράσος, τελειώματα. Ό,τι ζητά δηλαδή ένας προπονητής, στο επιθετικό σκέλος, από έναν σύγχρονο εξτρέμ. Τον Ναντρέι Νταγκό τον… νιώθεις, τον αισθάνεσαι, δεν περνά απαρατήρητος. Στο ματς κόντρα στον Άρη ήταν ο αδιαμφισβήτητος MVP, ενώ και στο διπλό στο Ηράκλειο (2-1 τον ΟΦΗ) αποτελούσε μια μόνιμη «πηγή κινδύνων» για την αντίπαλη άμυνα, μέχρι να αντικατασταθεί λόγω των σκληρών μαρκαρισμάτων που δέχτηκε. «Θηρίο ανήμερο» ο Αφρικανός, δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη «φωτιά», έχοντας εξελιχθεί σε ένα υπερπολίτιμο «όπλο» στα χέρια του Γιάννη Αναστασίου, για τον οποίο λέει τα καλύτερα, και της εντυπωσιακής ομάδας που φτιάχνει στο Αγρίνιο.

Και αυτή του η άγνοια κινδύνου του στοίχισε, έστω και παροδικά, μιας και αποχώρησε τραυματίας με θλάση δευτέρου βαθμού από τον «τρελό» Σαββατιάτικο αγώνα κόντρα στο Βόλο, στον οποίο και βρήκε δίχτυα.

Συνέντευξη στο Μάνο Φυρογένη

«Το σώμα μου πονάει αλλά ψυχολογικά δεν πέφτω τόσο εύκολα. Ότι και να συμβαίνει, ευχαριστώ το Θεό και ελπίζω να είμαι πίσω το συντομότερο δυνατό για να βοηθήσω την ομάδα μου» ήταν τα πρώτα του λόγια, ζητώντας να μας δώσει μία πρώτη εικόνα από την κατάσταση της υγείας του.

«Αγαπώ τα πάντα στην Ελλάδα»

Από τα πρώτα του λόγια, καταλαβαίνεις πως πρόκειται για μία περίπτωση αθλητή που αδημονεί για το ποδόσφαιρο και αισθάνεται ιδιαιτέρως χαρούμενος στην Ελλάδα και τα «καναρίνια». Κάθε του φράση το επιβεβαιώνει. «Στην Αφρική έχουμε μία πολύ θετική εικόνα για την Ελλάδα και τις ομορφιές της. Και αυτούς τους 9 περίπου μήνες που βρίσκομαι εδώ, νιώθω αυτό το αίσθημα. Πολύ όμορφη χώρα, φιλόξενοι και ζεστοί άνθρωποι. Ενδιαφέρουσα και ανταγωνιστική λίγκα. Αγαπώ τον τρόπο που οι Έλληνες ζουν για το ποδόσφαιρο εδώ. Σου δίνουν κίνητρο να προσπαθήσεις περισσότερο και για εκείνους. Να του επιστρέψεις ένα μέρος όσων έχουν αφιερώσει. Αγαπώ τα πάντα».

5516879_1.jpg
«Ευχαριστιέμαι πολύ τη Super League»

Έχει ξαναζήσει στα Βαλκάνια, λίγο πιο βόρεια, στην Κροατία, έχοντας περάσει εκεί τρία χρόνια από τη ζωή του. Σαν την Ελλάδα όμως, δεν βάζει κάτι. «Ήταν κάπως πιο απόμακροι οι άνθρωποι εκεί. Και ο καιρός. Έκανε περισσότερο κρύο. Έχω παίξει στη δεύτερη κατηγορία του κροατικού πρωταθλήματος και στην πρώτη της Μολδαβίας. Προτιμώ εδώ όμως. Μ’ αρέσει πολύ το πρωτάθλημα, το ευχαριστιέμαι».

Και το γεγονός πως ζει σε μια μικρή πόλη όπως το Αγρίνιο, τον βοηθάει να προσηλωθεί σε αυτό που αγαπά, το ποδόσφαιρο. «Είναι ιδανικό το μέρος για να αγωνίζεσαι. Ήρεμη πόλη, όλα είναι δίπλα σου, σε πέντε λεπτά έχεις ό,τι χρειάζεσαι. Το λατρεύω το Αγρίνιο. Και οι άνθρωποι είναι πολύ ευχάριστοι, μου δείχνουν την αγάπη τους. Συνδυάζονται όλα όσα χρειάζομαι».

«Η συνέπεια και η διάρκεια αποτελούν το «κλειδί» της επιτυχίας»

Ήρθε στα μέρη μας στο δεύτερο μισό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και μπορεί να μιλήσει για τις διαφορές σε σχέση με την περσινή ομάδα. «Ποιότητα υπήρχε και πέρυσι. Και παρόλο που χάσαμε κάποιους σημαντικούς ποδοσφαιριστές, οι άνθρωποι της ομάδας τους αντικατέστησαν και με το παραπάνω με νέους που ήρθαν και «έδεσαν» με εμάς που συνεχίσαμε. Νομίζω ότι παίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, είμαστε πολύ φιλόδοξοι και θα κάνουμε τα πάντα για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Η συνέπεια και η διάρκεια αποτελούν το «κλειδί» της επιτυχίας. Είμαστε πιο ανταγωνιστικοί συγκριτικά με πέρυσι και φαίνεται στο χορτάρι, έστω και αν χάσαμε, όπως χάσαμε, το τελευταίο ματς».  5697658.jpg
«Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως χάσαμε από το Βόλο»

Η τελευταία του φράση αποτέλεσε ιδανική… πάσα για να ερωτηθεί για το τι συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου και από ένα γρήγορο 2-0, ο Παναιτωλικός βρέθηκε να χάνει με 3-2 από τους Βολιώτες, που είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσοκάνη. «Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Ξεκινήσαμε ιδανικά το παιχνίδι, ακολουθήσαμε «κατά γράμμα» το πλάνο. Κάποια μικρά λάθη όμως μας κόστισαν. Έπαιξε σημαντικό ρόλο και η κόκκινη του Καρέλη. Πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω όμως, να σταθούμε σε αυτά που κάναμε καλά μέχρι το 25΄και να σβήσουμε όλα τα υπόλοιπα».

 Ο 25χρονος εξτρέμ ήταν πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του στο γήπεδο μέχρι να έρθει η στιγμή του τραυματισμού του. «Αισθανόμουν πολύ καλά, ένιωθα τον εαυτό μου. Νομίζω ότι είχα καλή παρουσία μέχρι να αποχωρήσω αναγκαστικά. Πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων είχα κάποιο τραυματισμό που με είχε αφήσει λίγο πίσω. Και μετά το ματς με τον ΟΦΗ έχασα κάποιες προπονήσεις. Έτσι όπως κυλούσε το ματς κόντρα στο Βόλο θα ήταν το σημείο αναφοράς μου. Αισθανόμουν πραγματικά τον Νάντρει. Είχα αυτοπεποίθηση στις δυνατότητές μου. Ελπίζω να είναι ο τελευταίος της σεζόν γιατί κουράστηκα να βλέπω το φυσικοθεραπευτήριο (γέλια)».

«Μπορούμε να διεκδικήσουμε την είσοδο στα playoffs»

Κατά πόσο μπορεί ο Παναιτωλικός όμως να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να διεκδικήσει είσοδο στα playoff; Ο Νταγκό είναι κατηγορηματικός. «Το πιστεύω 100%. Εγώ προσωπικά προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι, κοιτάζω μόνο πως μπορώ να φτάσω πιο ψηλά. Αυτό που πιστεύω είναι και αυτό που θέλω και θεωρώ ότι η ομάδα μπορεί να καταλάβει την 5η ή την 6η θέση».

 «Η AEK η πιο δύσκολη αντίπαλος»

Σχετικά με την πιο δύσκολη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει έως τώρα, δεν αμφιταλαντεύτηκε και τόσο. «Η ΑΕΚ ήταν η πιο δύσκολη ομάδα που παίξαμε εναντίον της αυτές τις πρώτες 7 αγωνιστικές. Πολύ καλή ομάδα. Δεν ξέρω αν μπορεί να στεφθεί πρωταθλήτρια, είναι νωρίς ακόμα αλλά μας δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλη».

«Από τους καλύτερους προπονητές που είχα ο Αναστασίου»

Ένας από τους κύριους λόγους που ο Παναιτωλικός παρουσιάζει ένα πολύ θετικό πρόσωπο τα τελευταία δύο χρόνια είναι ο «καπετάνιος» του, ο Γιάννης Αναστασίου και ο 25χρονος από την Ακτή του Ελεφαντοστού, συμφωνεί απόλυτα. «Μου αρέσει πολύ. Καλός προπονητής με ωραίες ιδέες αλλά και σπουδαίος άνθρωπος. Είναι δίκαιος. Προσπαθεί να είναι κοντά σε όλους μας. Κρατάει την ομάδα ενωμένη, ακόμα και αυτούς που δεν παίζουν τόσο. Είναι σημαντικό αυτό. Κρατάει τους πάντες σε εγρήγορση. Δεν κάνει διακρίσεις. Είναι σίγουρα από τους καλύτερους κόουτς που είχα».
5675640.jpgΟ Παναιτωλικός εκπέμπει υγεία. Αυτήν την εικόνα βγάζει τουλάχιστον προς τα έξω. Ισχύει κάτι αντίστοιχο και με τα αποδυτήρια; «Φυσικά. Είμαστε πολύ δεμένοι, περνάμε χρόνο μαζί και εκτός γηπέδου. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια», είπε αρχικά και πρόσθεσε ότι: «Υπάρχουν και έχω ζήσει καταστάσεις που ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αισθάνεται καλύτερα στο σπίτι ή σε ό,τι δεν περιλαμβάνει την ομάδα. Εδώ όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Αγαπώ την ατμόσφαιρα που έχουμε, το κλίμα μεταξύ μας».
5517396.jpg
Μπορεί να περνάει πολύ καλά στο Αγρίνιο, ωστόσο κάθε φιλόδοξος νέος ποδοσφαιριστής, έχει μελλοντικά πλάνα και παίζει για τον επόμενο εργοδότη του ή την ανανέωση του συμβολαίου του. «Πάντα κοιτάζω πως μπορώ να προχωρήσω μπροστά. Αγαπώ την Ελλάδα, δεν «κλείνω» πόρτες. Ίσως έρθει κάτι από το εξωτερικό. Ίσως μπορούμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο στο Αγρίνιο και να μείνω εδώ για αρκετά χρόνια.Ίσως παρουσιαστεί κάτι από τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Όπως είπα και πριν μ’ αρέσει το πρωτάθλημα, έχω προσαρμοστεί και αν είναι καλές οι συνθήκες, προτεραιότητά μου είναι να μείνω στα μέρη σας».

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0