Face to Face

Ο Μίροσλαβ Οκόνσκι στο BN Sports, μέσα από την OPAP Arena: «Δεν περίμενα να αντικρίσω κάτι τέτοιο!» (video)

Ο Μίροσλαβ Οκόνσκι στο BN Sports, μέσα από την OPAP Arena: «Δεν περίμενα να αντικρίσω κάτι τέτοιο!» (video)
Ο θρυλικός Μίροσλαβ Οκόνσκι βρέθηκε ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια και μέσα από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, μίλησε στο BN Sports, όχι μόνο για το επικό πρωτάθλημα του '89, αλλά και για το νέο στολίδι της «Ένωσης»: την OPAP Arena - Αγιά Σοφιά!
Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά

«Οι υποσχέσεις είναι για να τηρούνται». Με αυτές τις λέξεις «υποδέχθηκε» ο Μίροσλαβ Οκόνσκι το BN Sports στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ένα ραντεβού που είχε δοθεί μήνες πριν.

Ήταν 7 Μαΐου του 2022. Ακριβώς 33 χρόνια μετά το εμβληματικό ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, που το ένα-δύο του «Όκο» με τον Τάκη Καραγκιοζόπουλο και το γκολ του τελευταίου, χάρισαν το πρωτάθλημα του 1989 στην «Ένωση».

«Θα έρθω στην Αθήνα για τα εγκαίνια και θα τα πούμε από κοντά» είπε κλείνοντας την τότε συνέντευξη. Εν τέλει, «πάτησε» Ελλάδα λίγο μετά το τέλος της πρώτης και ιστορικής αναμέτρησης της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον Ιωνικό (03/10, 4-1). Η συνάντηση μεταφέρθηκε λίγες ώρες αργότερα μεν, αλλά η συγκυρία αποδείχθηκε τρομερά ευνοϊκή δε.

Ντούσαν Μπάγεβιτς, Χρήστος Βασιλόπουλος, Σταύρος Σταματής και Στέλιος Μανωλάς μίλησαν στο τηλεοπτικό συνεργείο από την Πολωνία, που βρέθηκε στην OPAP Arena και επιμελείται το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μίροσλαβ Οκόνσκι. Μία συνάντηση που έμοιαζε περισσότερο με reunion παλαιών συμμαθητών, παρά με συνέντευξη. «Παρών» μετά από αίτημά τους και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, που μοιράστηκε τις δικές του αναμνήσεις από έναν από τους μεγαλύτερους αρτίστες που αγωνίστηκαν ποτέ στην Ελλάδα.



Παρά την ατυχία που είχε λίγο αφότου έφτασε στη χώρα μας -έσπασε το δεξί του χέρι- ο Οκόνσκι έδειξε να ευχαριστιέται κάθε δευτερόλεπτο στο νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έβγαζε φωτογραφίες με τους πάντες, χαμογελούσε βλέποντας παλιούς φίλους, απολάμβανε το τσιγάρο του χαζεύοντας τις κερκίδες (τα πάθη... πάθη) και προφανώς, τήρησε την υπόσχεσή του και μίλησε στο BN Sports.

Η συζήτηση δεν μπορούσε να ξεκινήσει από οτιδήποτε άλλο. Η επιστροφή της «Ένωσης» στη φυσική της έδρα μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Πώς το βίωσε ο ίδιος; Το περιγράφει στα παρακάτω βίντεο.

«Δεν περίμενα να αντικρίσω κάτι τέτοιο!»



Η ημέρα, ωστόσο, δεν ήταν ιδιαίτερη για τον ίδιο, μόνο λόγω της επίσκεψής του στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από χρόνια, αλλά και γιατί παλιοί φίλοι και συμπαίκτες του, έδωσαν το «παρών» στο νέο γήπεδο για να τον συναντήσουν, να τον «τιμήσουν» και να μιλήσουν για αυτόν.


«Στην φιέστα του '89 έγινα Ράμπο 2!»

Επόμενος σταθμός της συζήτησης, η πιο έντονη ανάμνησή του από αυτό το γήπεδο. Αβίαστα το μυαλό του «Όκο» επιστρέφει στη φιέστα της 21ης Μαΐου του 1989. Τότε που το στάδιο «πλημμύρισε» από κόσμο και τον έκανε... Ράμπο!



Στον επίλογο της συνέντευξης, επέλεξε να στείλει το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο της ΑΕΚ, από τον οποίο αγαπήθηκε όσο λίγοι. Άλλωστε, η βόλτα που ακολούθησε στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά τη συνέντευξη -και θα δημοσιευθεί νέο άρθρο για αυτήν- το απέδειξε...



*Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΠΑΕ ΑΕΚ για τη φιλοξενία στην OPAP Arena - Αγιά Σοφιά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0