Face to Face

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ στο BN Sports: «Πρέπει να ανεβάσω τη μυϊκή μου μάζα για να κερδίσω μια θέση στην ομάδα»

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ στο BN Sports: «Πρέπει να ανεβάσω τη μυϊκή μου μάζα για να κερδίσω μια θέση στην ομάδα»

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ, ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα του Παναθηναϊκού, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ, μιλάει στο BN Sports.

 

Δηλώσεις στον Δημήτρη Φεραδούρο

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του, ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ, από τον Μάρτιο του 2022 είναι παίκτης του Παναθηναϊκού. Αποτελεί ένα από τα μεγάλα πρότζεκτ του ελληνικού μπάσκετ και στο πράσινο στρατόπεδο του προσέφεραν συμβόλαιο έως και το καλοκαίρι του 2028.

Σαφώς, αναφερόμαστε σε ένα 17χρονο παιδί, το οποίο δεν έχει ακόμη την σωματική διάπλαση για να σταθεί επάξια σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, αλλά το «μπασκετικό iq» που κατέχει, του δίνει την προοπτική να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο μπασκετμπολίστα.

Μέχρι ο Παναθηναϊκός να τον... κάνει δικό του, ο Άλεξ αγωνιζόταν στην ακαδημία «ΔΕΚΑ» του Νίκου Χατζηβρέττα, εκεί που ξεδίπλωσε το ταλέντο του.

Ο Σαμοντούροβ μιλάει στο BN Sports για τα σημεία στα οποία θέλει να βελτιωθεί για να καταφέρει να κερδίσει θέση στην ομάδα του Παναθηναϊκού, τα πράγμα που του προσφέρουν οι συμπαίκτες του, αλλά τον τρόπο με τον οποίο πιστεύει πως θα κάνει το βήμα παραπάνω.

εικόνα_Viber_2022-09-29_16-56-37-877.jpg

Ποιες είναι οι βλέψεις σου για τη νέα σεζόν και σε ποια σημεία θέλεις να βελτιωθείς;
«Η αλήθεια είναι πως τα σημεία που πρέπει να βελτιωθώ, για να καταφέρω να κερδίσω χρόνο στην ομάδα είναι αρκετά. Αυτά θα εξασκούνται κάθε μέρα στην προπόνηση, για να βελτιωθώ και να καταφέρω να παίξω στον Παναθηναϊκό».

Τι είναι αυτό που προσωπικά θα ήθελες να βελτιώσεις για να κάνεις το βήμα παραπάνω;
«Σίγουρα πρέπει να δυναμώσω και να ανεβάσω την μυική μου μάζα. Αν δυναμώσω, θεωρώ πως όλα τα υπόλοιπα θα είναι πιο εύκολα για εμένα».

Τι σου έχουν προσφέρει οι συμπαίκτες σου στον Παναθηναϊκό και με ποιον είσαι πιο κοντά;
«Τα παιδιά με κάνουν να περνάω πολύ ωραία. Ενσωματώθηκα στην ομάδα χάρη σε αυτούς πολύ γρήγορα. Η συμπεριφορά τους με κάνει να αισθάνομαι πολύ ωραία.
Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι με κάποιον περισσότερο κοντά, απλά με τους Έλληνες είμαστε πιό κοντά και λόγω γλώσσας επικοινωνίας».

Τι περιμένει από εσένα ο κόουτς Ράντονιτς;
«Αυτό που σας είπα και πριν. Θεωρώ πως περιμένει να δυναμώσω περισσότερο για να αρχίσει να με εμπιστεύεται περισσότερο. Εγώ αυτό έχω καταλάβει. Στόχος μου είναι όπως ανέφερα, να ανέβω μυϊκά για να μπορέσω να σταθώ μαζί με την ομάδα».

www.bnsports.gr

Δημήτρης Φεραδούρος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0