Face to Face

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος στο BN Sports: «Δεν φοβήθηκα στιγμή για την ολοκλήρωση του γηπέδου της ΑΕΚ!»

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος στο BN Sports: «Δεν φοβήθηκα στιγμή για την ολοκλήρωση του γηπέδου της ΑΕΚ!»

Ο Project Manager του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, Δημήτρης Ανδριόπουλος, μίλησε στο BN Sports με αφορμή τα εγκαίνια της OPAP Arena (30/09).

Δηλώσεις στον Φάνη Τσοκανά

Το όνειρο της επιστροφής της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν είναι πια όνειρο. Τα εγκαίνια της OPAP ArenaΑγιά Σοφιάς το βράδυ της Παρασκευής (30/09, 20:00) σηματοδοτούν την έναρξη μίας νέας εποχής για τον σύλλογο. Μίας νέας σελίδας στην αδιάκοπη σχέση της «Ένωσης» με τη Νέα Φιλαδέλφεια, που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και των ανθρώπων που εργάστηκαν για να φέρουν το όραμά του εις πέρας.

Ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές; Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, Project Manager του γηπέδου και ιδιοκτήτης της Dimand, κατασκευατικής εταιρείας της OPAP Arena, που επί 9,5 χρόνια βίωσε εκ των έσω, όσα εμπόδια υψώθηκαν και ξεπεράστηκαν, έως την ολοκλήρωση του έργου.

Ανήμερα των εγκαινίων της (30/09) μίλησε στο BN Sports, δηλώνοντας… συγκρατημένος μπροστά στην εικόνα του γηπέδου, που πλέον έχει ανεγερθεί. Άλλωστε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν φοβήθηκα στιγμή πως δεν θα ολοκληρωθεί!»

8b062a75a0f9ddb93243153851c3a32f_883772.jpg


«Ολοκληρώνεται μία προσπάθεια 9,5 ετών. Τα συναισθήματά μου παραμένουν τα ίδια, καθώς έχουμε μπροστά ακόμα την εκδήλωση των εγκαινίων. Μία εκδήλωση της ΑΕΚ, που δεν έχει να κάνει με τη
Dimand, και είναι ένα τεστ για τη λειτουργία του γηπέδου. Ανάλογο τεστ για μία τόσο μεγάλη εγκατάσταση και το πρώτο ματς τη Δευτέρα.

Επειδή ακόμη υπάρχουν οι χιλιάδες μικροεργασίες που δεν έχουν ολοκληρωθεί, είμαι υπομονετικός και περιμένω αυτές τις δύο δοκιμασίες της εγκατάστασης, για να πω πως πλέον υπάρχει ανακούφιση και το έργο λειτουργεί.

Όπως λέω πάντοτε, για κάθε μεγάλο έργο και εγκατάσταση, οι τρεις πρώτοι μήνες λειτουργίας είναι πάντοτε η περίοδος που εμφανίζονται τα μικροπροβλήματα, οι παιδικές ασθένειες όπως λέγονται, για αυτό με ακούτε έτσι επιφυλακτικό. Κρατάω μικρό καλάθι και περιμένω».

-Οι βελτιωτικές κινήσεις θα γίνονται σταδιακά και θα ενταθούν εντός του Μουντιάλ;

«Υπάρχουν τα μουσεία και ορισμένοι χώροι που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς η ομάδα θέλησε να ξεκινήσει στο γήπεδο από την αρχή της σεζόν.

Μετά από τέσσερα χρόνια κατασκευαστικής περιόδου πρέπει αυτή η εγκατάσταση να λειτουργήσει. Οι πραγματικές δοκιμές, πέρα των τμηματικών, θα γίνουν το βράδυ της Παρασκευής με τα εγκαίνια και τη Δευτέρα το βράδυ, με τον πρώτο αγώνα.

Στην περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που δεν θα υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, θα διορθωθούν και θα ολοκληρωθούν, όλες οι υπάρχουσες εκκρεμότητες».

-Σε τι ποσοστό ετοιμότητας βρίσκεται το γήπεδο, αυτήν τη στιγμή;

«Έχει ολοκληρωθεί στο 95 με 96%, αλλά αυτό σας το λέει κάποιος ο οποίος είναι τελειομανής. Έτσι πρέπει να είμαστε σε τέτοιου είδους έργα. Είναι ένα ικανοποιητικό ποσοστό.

Θυμίζω πως το 2004, όταν παραδόθηκε το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ολοκλήρωση του γηπέδου ήταν γύρω στο 90%.

Έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και περίπου δέκα παιχνίδια, διαλύθηκε ο χλοοτάπητας και άλλαξε. Ο Ολυμπιακός έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι μετά από τρεις εβδομάδες με τη Λίβερπουλ και μετά το πρώτο εξάμηνο η εγκατάσταση απέκτησε ωριμότητα και ετοιμότητα. Είναι κάτι που συμβαίνει πάντοτε».

-Πρόσφατα αναφέρατε πως όσα βιώσατε αυτά τα 9,5 χρόνια αρκούν για να γράψετε βιβλίο.

«Είναι μία έκφραση εν τη ρύμη του λόγου, αλλά αν ποτέ έχω τον χρόνο και αποφασίσω να το κάνω, υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες μέσα σε αυτά τα 9,5 χρόνια, που το βιβλίο θα είχε και καλό μέγεθος».

 

-Υπήρξε κάποια στιγμή που φοβηθήκατε πως το έργο δεν θα ολοκληρωθεί;

«Όχι, ποτέ!»

-Η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη λειτουργούσε ως εχέγγυο πως θα προσπεραστούν τα εμπόδια;

«Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο σύλλογος ήταν αυτοί που πήραν την απόφαση να επιχειρήσουν την ανέγερση του γηπέδου. Η ομάδα της Dimand, όλοι όσοι είχαμε εμπλοκή, ήμασταν αυτοί που κληθήκαμε να υλοποιήσουμε το κάθε βήμα. Δεν ήμασταν μόνοι μας.

Υπήρχε μία τεράστια μελετητική ομάδα, υπήρχαν πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις, η Περιφέρεια, τρεις διαφορετικοί δήμαρχοι και πολλοί άλλοι συντελεστές, όπως η Εκκλησία και η Μητρόπολη Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Αν μιλήσουμε για όσους συντέλεσαν στην ολοκλήρωση του έργου, θα χρειαστούμε αρκετή ώρα. Όπως και για πολλούς που το δυσκόλεψαν. Πλέον, όμως, δεν έχει καμία αξία».

ανδριόπουλος-μελισσανίδης.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0